keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Viimeisiä joululahjoja valmiina


Viimetingan joululahjatoivomuksena tuli pojantyttäriltä kämmekkäät. Tämmöiset ovat kuulemma hyvät ratsastushanskojen päällä, jotka itsessään ovat ohuet ja kylmät. Äkkiäkös mummo tuommoiset kutasee. Molemmille mustat, joten neuloin toisiin päälle yhden leveän palmikon ja toisiin kaksi kapeaa palmikkoa. Nyt ei pitäisi mennä sekaisin, vaan molemmat erottaa omansa

Tytär huomautti, että kaikille muille olen tehnyt tontun ja hänelle en yhtään. Olihan se tehtävä, mutta itsellä ei vieläkään ole omaa tonttua ;)


Joulu tulla jollottaa ja kaikilla toivottavasti hyvä mieli. Meillä ainakin, sillä hyvin kävi ulkomaankaupoissa. Myyjä palautti parissa päivässä rahat tyttären rikki menneestä paketista. Tytär kehuikin, että Koreasta kannattaa tilata, tuotteet ovat halpoja ja myyjät luotettavia. Mukana on aina näytetuotteita ja tällä kertaa oli muutama pussi kasvovoidetta, joka sisältää etanan limaa. Luit oikein, etanan limaa =) Tyttärellä on helposti rasvottuva iho ja tämä sopi hänelle erinomaisesti, iho on
 niiiiin pehmeä eikä kiillä monen tunninkaan jälkeen. Lupasin kerätä hänelle ensi kesänä etanoita pihalta naamalle mönkimään, ettei tarvitse Koreasta asti tilata. Ei innostunut ajatuksesta =D

Minä puolestani olen ihastunut nyt Tiian lähettämään Himalayan jalkavoiteeseen. Imeytyy nopeasti ja mikä parasta, on miedon tuoksuinen. Sopii meikäläiselle, joka saa päänsä kipeäksi voimakkaista tuoksuista. Tätä on ostettava lisää kun entiset loppuu. Kiitos vaan vielä kerran Tiialle.

Joulusiivoukset on aloitettu, eli siivosin lankavarastojani. Osan vein muovilaatikoissa ulkokomeroon odottamaan pakkasia, mahdolliset tuholaiset pääsevät hengestään. Heti tuli koti paljon siistimmän näköiseksi ja voin ruveta penkomaan joulukoristelaatikoita. Aion päästä helpolla tänä jouluna, ei turhia siivouksia ja ruoat valmiina kaupasta. Jouluna vaan levätään ja katsotaan lastenohjelmia telkkarista ;)

20 kommenttia:

  1. Vihdoinkin hyötykäyttöä kotiloille :) Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sitten etanoita keräämään ensi kesänä pihalta. Osa suuhun ja osa naamalle mönkimään. Se on sitä oikeeta lähiruokaa ja -kauneutta =)

      Poista
  2. Kauniit kämmenikkäät. Ovat tosi hyviä lisälämmön tuojia =))
    Mukavaa joulunalus aikaa !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoiset ovat kuulemma tosi kätevät ratsastaessa, kun sormet jää vapaasti liikkumaan suitsia varten. Käytän noita itsekkin syksyisin , kun ei vielä ihan lapasia tarvi.

      Poista
  3. Minäkin sain toiveen kämmekkäistä lahjaksi.
    Silmukat on jo luotu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä noita tekeekin, kun saa jättää kavennusosat pois ;) Tein pikku pätkän peukaloakin, että pysyvät paremmin kohdillaan.

      Poista
  4. Voi miten upeat kämmekkäät olet tehnyt. Tuollaiset voisivat olla kivat myös itsellekin, töissä kun tulee ulkoiltua niin paljon.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kämmekkäät on kätevät silloin kun sormet pitää olla käytettävissä. Minä käytän tuommoisia paljon pyörällä ajaessa.

      Poista
  5. Kauniit kämmekkäät ja varmasti lämpimät.

    Ai etanan lima olisi hyvää tälle ryppynaamalle. Pitääkin keräillä naapurin etanat (ovat jo siinä asti tulossa) ja keittää kunnon rohdot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavalliselta rasvalta se näytti ja tuntui kuulemma hyvältä, vaikka tyttö luki että siinä oli 9% etananlimaa. Minä EN halunnut kokeilla. Kunhan alkavat myymään hämähäkin seittiä, jolla kohotetaan roikkuvia leukapieliä, niin sitä hommaan heti ;)

      Poista
  6. Mukavan näköisiä kämmekkäät. Minunkin pitäis itselleni neuloa. olisi kiva pitää,kun auton ratti on useasti niin kylmä. En minäkään erityisesti joulusiivoja tee. Pesuhuoneen aion kyllä pestä. Mä siivoilen kaappeja silloin tällöin pitkin vuotta,kun on tarve.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kämmekkäät ovatkin kuulemma hyvät autonratissa.
      Olen pitkin syksyä raivannut krääsää roskikseen ja nyt en muuta kuin siivosin lankavarastoni ja kerään suurimmat kissankarvapallot nurkista. Se saa riittää ;)

      Poista
  7. Minä tykkään käyttää kämmekkäitä (minulla räpikkäät) valokuvaushommissa. Soremet saa näppärästi kameran namiskuukkeleille.
    Suuri myyntivaltti luomukosmetiikkamarkkinoilla: etanakasvonaamio. Ensi kesänä vaan vasaroimaan etanat hengiltä ja liisteröimään litsauksen naamaan. Toisaalta liekö sen pahempi kuin kukonhelttauute, jota lekurit ruiskuttavat kipeisiin polviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on viisainta, kun ei turhaan tutki tuoteselosteita. Jää muuten moni aine käyttämättä. Eikös se hajuvesissäkin käytettävä myski ole vai härän pissaa =)

      Poista
  8. Onpa kivat kämmekkäät. Söpsö punanenä siellä alla vilkuilee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kämmekkäät on joissakin tilanteissa tosi kätevät.

      Poista
  9. Tuli mieleeni että eihän suutarinkaan lapsilla kenkiä ollut. onneksi korjasit tilanteen. Kivoja kämmekkäitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän kutojan lapsilla sukkia piisaa, mutta itse kutoja kulkee parsituissa =D

      Poista
  10. Täällä sitä tapaa oikean jouluihmisen : ) Siinä olen samaa mieltä, että kuusi tuodaan vasta aattona. Se on kohokohta ja siitä en luovu. Nyt sinä siellä sitten kauniina ja tuoksuvana, kynnet lakattuna nautit joulusta kissat kehräten. Kiva ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamana päivänä olen tässä yrittänyt joulua laittaa ja nyt olen jo niin väsy, että joulu taitaa mennä peiton alla äkäillessä =( Eikä se ole hajuveden tuoksu, mikä sieltä peiton alta lemahtaa =D Onneksi ollaan tytön kanssa kahdestaan (+kissat), joten ei tarvi niin paljon hössöttää, mutta kaikki miljoona joulukoristetta olis kyllä kaivettava esille. Ruoatkin ostetaan valmiina kaupasta. Miten sitä jaksoikin nuorena puunata koko kodin katosta lattiaan aina joulun alla, nyt vain vähän enimpiä roskia keräilen pois.

      Poista