tiistai 12. huhtikuuta 2016

Varis


Tytön muuttohommat vie kaiken aikani, niin ettei käsitöitä juurikaan ehdi tekemään. Maalaamaan kuitenkin karkaan välillä kun se on niin rentouttavaa.

Pihassamme asuu niin hauska varisherra, että pakkohan siitä oli kuva tehdä. Kun istun ulkona tupakalla, se huomaa minut kyllä heti. Se laskeutuu tuonne noin 5 metrin päähän ja marssii sieltä tyylikkään näköisenä suoraan eteeni. Sitten se tervehtii minua : "Kraak" ja marsii takaisin laskeutumispaikkaansa.  Joinakin aamuina se pitää kraakkumiskonsertin klo 9 ikkunani alla: "Kraak, olis aika nousta jo, kraak".

Tässä yhtenä päivänä Ilkimys-Maija yritti hyökätä sen kimppuun, vaikka on puolta pienempi. Varisherra lähti karjuen karkuun, eikä sitä ole nyt muutamaan päivään näkynyt. Toivottavasti palaa vielä pitämään minulle seuraa.

16 kommenttia:

 1. Wau mikä varis. Sun pitäisi kuvittaa lastenkirjoja näillä eläinkuvilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta ei näistä ole kuin omaksi iloksi seinälleni.

   Poista
 2. Juuri ajattelin samaa kuin Outi, kuvistasi tulisi upea kirja! Todella tyylikäs tämä varis-herra :)

  VastaaPoista
 3. Komppaan edellisiä kommentoijia. Kyllä sinun maalaustaidoillasi kuvittaisi kirjankin Iittalan lisäksi. :) Jospa varisherra saapuu takaisin, kun vilautat tätä taulua sille ikkunasta. :D

  Olipas minulla jäänyt monta postausta näkemättä, mutta nyt on katseltu kaikki ennen näkemättömät Krakovan kissaa -oli muuten ihana- ja luotinarujakin myöten. Minä vasta eilen kuulin eka kertaa moisesta narusta. Oulussa on kuulemma rautakaupoista myyty hyllyt tyhjiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain tietää että luotinaru on aikalailla luontoystävällistäkin. Minua kerkesi jo kaduttamaan kun luulin saastuttavani luontoa lisää =) Saas nähdä milloin ehdin siitä jotain tekemäänkin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka aika nopeesti sen sutasin viimeisinä opistopäivinä =)

   Poista
 5. Voi että, tää on nin ihana kuva variksesta.
  Nii ja kirjaa kehotan miekin tekemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun elävä varikseni on juuri näin herraskaisen näköinen, päivänvarjo vain puuttuu =)
   Ei minusta ole kirjantekijäksi =)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, semmoista minä ainakin yritin tehdä =)

   Poista
 7. Voi ihme miten upea taulu. Kyllä ei voi kun ihailla ja ihailla. Tuo tyylisi maalata on niin kerta kaikkiaan minun makuun. Maijalla on kissan sielu ja eihän sitä nyt kukaan arvonsatunteva kissa tykkää Varisherrojen lähentelyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä hassutuksia on mukava maalailla. Ei minusta olisi asetelmien tai kukkavaasikuvien tekijäksi, kyllästyisin.
   Maija on ilkimys. Naapuritkin vähän jo valitelleet, että Maija kyttää lintuja. Ei nuo toiset kyttää kuin hiiriä ja myyriä, mikä on vaan hyvä juttu.

   Poista
 8. Minä tykkään variksista ja harakoista ja sinullapa on siellä hauska varisherra. Ansaitsi todella tulla maalatuksi. Hieno on varjonsa kanssa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra otti ja hylkäsi minut sen jälkeen kun Maija sitä ahdisteli, nyyh. Vaan kohta on taas kopsetta peltikatolla, sillä pihan männyissä on kaksi harakanpesää. Harakanpoikaset niin tykkää hyppiä katolla, ei olis kyllä väliksi.

   Poista