torstai 21. huhtikuuta 2016

Päivän hyvä työ =)


Kevään ensimmäinen neitoperho bongattu. Tuuli riepotti kylmän kangistamaa perhosta ja paiskasi sen lopulta selälleen autotielle. Siinä se olis liiskautunut äkkiä.


Laitoin sormeni ihan sen jalkojen lähelle ja se tarrasikin heti kiinni. Sain vietyä sen tuulensuojaan aurinkoiselle puolelle taloa. Vähän aikaa se lämmitteli siinä ja lähti sitten iloisesti lentoon. Ei ollut suuri homma, mutta itselle tuli hyvä mieli kun sain auttaa perhosta elämään edes hetken pitempään.


Kiirettä on pitänyt niin ettei Peppikään kohta jaksa enää nauraa.  Tämä piti saada kuitenkin valmiiksi sunnuntaisia ristiäisiä varten.

Olihan se hieno homma, että tytär sai asunnon, mutta kyllä vuonna -69 valmistuneessa kaupungin vuokra-asunnossa ilmeni paljon korjattavaa. Hella on niin rapistunut ja ruosteessa, ettei sitä juurikaan uskalla enää käyttää. Kattolamppujen tilalla roikkuu katosta vain kolme johdonpätkää ja paljon muuta pientä. 

Eihän tuommoinen nuori neito uskalla itse niistä valittaa, mutta sitä varten on olemassa äiti. Minähän soitin talonmiesfirmaan ja luettelin pitkän listan korjattavaa, vaan eipä silläkään ollut mitään vaikutusta, eivät käyneet edes katsomassa. Puolitoista viikkoa odottelin ja otin sitten käyttöön astetta tomeramman äänen puhelimessa. Kysyin vielä, että pitäisköhän minun näistä soittaa isännöitsijälle.=)  Johan seuraavana päivänä soittelivat ja kyselivät lisää korjauskohteista. Lauantaina tytär muuttaa lopullisesti ja jos ei silloin ole vielä tapahtunut mitään, niin vaihdan äänensävyn tomerasta äkäiseen. Joskus joutunut sitäkin käyttämään ja jälkeenpäin itsekseni hihitellyt kotona.Poika kävi perheineen viikon matkalla  Kroatiassa. Kyllä tämmöisiin maisemiin minäkin voisin lähteä. Kovasti kehui paikkaa rauhalliseksi ja miellyttäväksi. Ei ollut kiinni käyviä kauppiaita ja ravintolan sisäänvetäjiä, niitä kun pakkaa olemaan nykyään joka turistikohteessa. Jospa minäkin joskus vielä ehtisin tuolla käymään.

18 kommenttia:

 1. Neitoperho oli varmaan juuri herännyt, nälkäinen ja tokkurainen. Hienoa, että autoit sen turvaan. Tylsä juttu, että tavallinen puhe ei auta vaan pitää äkämystyä, että saa äänensä kuuluviin. Olen ihan liian usein huomannut saman. Monet ovat kehuneet Kroatiaa ja ainakin paikka näyttää upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talonmiehiä pitää välillä kovistella, jos haluaa jotain tapahtuvaksi =)
   Kroatia on varmaan vielä hyvä paikka, se ei toistaiseksi kai ole vielä turistimassojen valloittama.

   Poista
 2. + 15 astetta näytti täälläkin mittarissa, muttei siltä tuntunut. Perhosia ei kyllä ole vielä näkynyt. Ihanaa, että pelastit!
  Vallaton Peppi on löytänyt tyyliinsä sopivan poseerauspaikan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on meilläkin jo taas , eikä perhosia enää näy.

   Poista
 3. Aivan ihana perhonen. On se hyvä, että tytöllä on tomera äiti.
  Ihanaa perjantaita!

  VastaaPoista
 4. Meillä on viime vuosina ollut tosi vähän perhosia, mutta sitten taas kotitalon talon luona niitä lentelee tosi paljon. Jospa ne ovat muuttaneet pohjoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut meilläkään viime kesänä perhosia eikä leppäkerttuja. Punkkeja sitten sitäkin enemmän. Saas nähdä miten ensi kesänä.

   Poista
 5. Ihana perhonen ja ihana sinä kun autoit.

  Joko olet huomannut, että blogissani olisi ihana arvonta??
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän pieniä auttaa =)
   Huomasin arvonnan, mutta ajattelin ensin että joku muu tarvitsee kirjaa enemmän. Vaan onhan minullakin pari kukkapenkkiä ja ruukkupuutarha, joten osallistuin kuitenkin =)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kerran pyysin muutto-apua, mutta tuntui niin ylen vaikeaa olevan. Minäkin sen verran ylpeä, että kerjäämään en ala. Kun on koko ikänsä ollut yh-äiti, niin selviää kyllä itsekkin asiasta kuin asiasta. No, onhan meillä toki 350km välimatkaa, mutta käypä tuo mökilläänkin tässä lähellä vähän väliä. Lupasi tuo kuitenkin käydä kesemmällä laittamassa lamput kattoon. Ollaan tyytyväisiä siitäkin =)

   Poista
 7. Täällä on tullut vuoroin vettä ja vuoroin lunta. Olisipa ihana viedä vanhat ja raihnaiset luut tuonne Kroatian lämpöiselle rannalle.
  Täällä ei ole näkynyt vielä perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakeita meilläkin on nyt sadellut ja perhoset ovat hävinneet.
   Minäkin katsoin, että on niin ihanan autio hiekkaranta, sinne olisi päästävä. Vieri vieressä olevat rantatuolit ja turistimassat ei oikein viehätä.

   Poista
 8. Voi perhosraukkaa, eihän nyt vielä ole perhosilmat. Onneksi pelastit. Tuohon työmoraaliin olisi minullakin paljon lisättävää, kun hoidan vanhan äitini asioita kokemusta on kertynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian aikaisin oli perhonen herännyt. Ei varmaan kauaa kestänyt hengissä.
   Onneksi tuota elämän kokemusta on jo kertynyt niin paljon, että kehtaa vaatia oikeuksiaan ja vastinetta rahoilleen. En minäkään nuorempana olisi kehdannut talonmiehiä häiritä, vaan olisin tyytynyt olemaan hiljaa =)

   Poista
 9. Hyvä että ÄITEJÄ on olemassa=))
  Ihana pelastus operaatio. Me vaarin kanssa pelastettiin syyskylmillä myös yksi perhonen autotalliin talvehtimaan. Onnistumisesta ei ole varmuutta. Sioitäkin tuli hyvä mieli. Pienistä tulee isoja.. joskus...
  Nuo sinun Pepit ovat myös aivan lutusia.

  VastaaPoista
 10. Kyllä se on Äiti-Voima, joka tätä arkea pyörittää ja laittaa asiat sujumaan =)
  Ei sen tarvitse olla iso asia josta saa jo hyvän mielen itselleen, vaikka vain perhosen pelastaminen .

  VastaaPoista