torstai 4. helmikuuta 2016

Pelihimo


Olkapää vaivaa aina vaan, niin ettei neulomisesta tule yhtään mitään. Onneksi jonkun verran voi virkata kuitenkin, sillä kädet ristissäkään ei voi olla. Nämä kissat yritin tehdä oikeiden kissojen mallin mukaan, joten värityskin on aika hassu.

Harmittaa niin vietävästi kun hiekottivat mun kulkureitit laidasta laitaan. Pari kertaa olen kylälle mennyt potkurin kanssa ja jyrskyttänyt siellä soran keskellä, ei luista ei. Välillä kantanut potkuria kasseineen päivineen ja siitähän mun kipeä olkapää onkin oikein ärtynyt. Eikö nuo miehet ymmärrä, että mummoille pitäis jättää potkuttelukaista edes toiselle laidalle. Itse liikkuvat autoilla, joten eivät tajua tämmöisiä hienouksia.


Vaan pelihimostahan minun piti kirjoittaa. On se kamala tauti. Vähän säälittää kun katselee kaupassa noita mummoja ja pappoja jotka hakkaavat pienen eläkkeensä Yksikätiseen rosvoon. Samoin nuoret, jotka istuvat kaikki vapaa-aikansa tietsikalla pelaamassa, oma tytär kuuluu näihin. Itse olen yrittänyt vältellä kaikenlaista pelaamista, mutta kuinkas sitten kävikään.

Joulun alla ostin tämmöisen pienen halvan tabletin, kun pelkäsin että tämä koneeni hajoaa juuri joulunpyhinä. Ompahan jonkunlainen varakone, jolla pääsee nettiin.

Tytär "viheliäinen" meni ja asensi tähän kissanhoitopelin ja minä olen koukussa. Onneksi tämä senttän on ilmainen peli. Peli toimii kuten Tamagotchit aikanaan. Kissoilta saa kaloja, kun niitä syöttää ja hoitaa ja ottaa kuvia kissa-albumiin. Näillä kaloilla voi sitten ostaa uusia leluja ja parempaa ruokaa.
Minunhan pitää nyt sitten aamulla ensimmäiseksi, illalla viimeiseksi ja pitkin päivää katsoa , että kissoilla on kaikki hyvin. Jos ei kissoja hoida, ne karkaavat kaikki pois. Ihan älytön peli, mutta koukuttaa =D

Yöllä tietenkin pitää viimeiseksi vielä pelata jonkun aikaa koneella Mahjongia, muuten ei tule uni =)
Mitenkäs teillä muilla, onko pelihimo iskenyt ?

55 kommenttia:

  1. Iik! Olet virkannut Neron. Ihan näköinen ainakin. Kävin jokin aika sitten kirpparilla ja siellä oli myynnissä jokin käsityökirja virkatuista ja neulotuista leluista. Kaikki mallit olivat aivan surkeita näihin sinun luomuksiisi verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelihimoa ei ole ollut, mutta kissanhoitopeli on saatava :)

      Poista
    2. Ihan perusmallista minäkin aloitin. Kyllästyin vaan malliin ja aloin tekemään lisäyksiä ja muunnelmia ja siten tulikin oma mallisto =)
      Ei kun kissoja hoitamaan sitten. Peli on nimeltään Neko Atsume Kitty Collector =)

      Poista
  2. Voi ihanat virkatut kisut!
    Mulla on tällä hetkellä pieni addiktio yhtä sanapeliä kohtaan, mutta eipä tuotakaan ihan joka päivä oo pakko päästä pelaamaan, että aika lievä pelihimotauti toistaseks ainakin vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanapeli onkin varmaan hyvä treenaamaan muistia, sanaristikoitahan suositellaan tekemään juuri sen vuoksi.

      Poista
  3. Silloin kun asuttiin kerrostalossa, pelasin aika paljon netissä Farmvilleä, se on sellainen farmin hoito peli. Kun sain tämän oman "farmin" niin se pelaaminen loppui siihen, tosin se johtui paljon siit, kun alussa ainakin oli niin hitaat yhteydet täällä mokkulalla, kaupungin laajakaistaan verrattuna...joskus pelaan jonkun pelin koneella olevaa korttipeliä...sen nimi hävisi nyt päästä, se missä laitetaan "maita" numerojärjestykseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin moni kutsui pelaamaan Farmvilleä, mutta sanoin jyrkän ei, etten jää koukkuun. Pasianssia tuli aikanaan pelattua paljonkin korteilla, silloin kun ei vielä ollut tietsikkaa =)

      Poista
  4. Voi että on suloset kissat.
    Toi pelihimo on sitten tuttua, mie pelaan FB:n puolella sitä karamellipeliä, mutta eipä meillä mee eläkkeet ykskätiselle joten pelataan vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on näitä ilmasiakin pelejä. Käsityön tekijät laittavatkin rahansa mieluummin lankoihin =)

      Poista
  5. Ihanat kisut.Mie pellaan veispuukissa karkkipeliä joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi en tiedä sitä karkkipeliä. Muutenkin tulee istuttua liikaa tässä koneella =D

      Poista
  6. Onneksi ei ole pelihimo iskenyt. En ole koskaan pelannut edes pasianssia koneella.
    Ole ny kuitenkin tarkkana, että kaikki kalat tulee kerättyä =D

    Söpöt virkkuut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelaaminen taitaa olla kuin sipsien syömistä. Yhden kun ottaa, niin kohta on koko pussi tyhjänä =) On ne niin taitavasti suunniteltu koukuttamaan.

      Poista
  7. Kerrotko mika tuon pelin nimi on? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mina pelasin aikaisin samantyylista pelia mutta siina oli akvaario ja kaloja joille voi ostaa kaikenlaista kamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelin nimi on Neko Atsume Kitty Collector. En tiedä mistä likka sen löysi, enkä uskalla kysyäkkään, ettei lataa muitakin pelejä minulle =)

      Poista
  8. Joskus oon pelannu pleikkaria lasten kanssa kun ne olivat pieniä ja jotain apinanloikkimis- ja sairaalapeliä 90 luvulla meidän ekoilla tietskoilla. En oo jäänyt siis koukkuun..mutta saattaisin jäädäkkin jos kokielisin mutta mielummin virkkaan ja neulon ja koukutun siinä sammalla hyvistä teeveesarjoista ja elokuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin ja..ihania virkattuja kissoja..

      Poista
    2. Kyllä käsitöiden tekeminen on huomattavasti järkevämpää, eikä näitä pelejä kannata kokeillakkaan, sillä niihin tosiaan jää koukkuun =) Aikaisemmin minäkin jouduin ihan kyllästymiseen asti pelamaan pleikkaripelejä tytön kanssa.

      Poista
  9. Niin suloiset kisut <3 Joskus pelasin kännyköiden aikojen alussa matopeliä ja jäin jo siihen koukkuun ja päätin ettei koskaan enää ja päätös on pitänyt.

    höh että hiekoittavat kaikki, ettet pääse potkemaan, pitäisi ajatella laajemmin!

    Kivaa iltaa Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi satoi vähän uutta lunta, että pääsen laitoja myöten edes lykkimään kelkkaani, mutta pahasti tökkii koko ajan .

      Poista
  10. Ihanat kisut :) Kyllä se välillä mahjongia peluuttaa... muttei kovin usein. Kun muute tulee kateltua ihania juttuja tuolla facen puolella.... käet puutuu tässäkin kun pöytä liian korkia miulle. Saahan sitä ihmisellä olla jonkinasteinen peliriippuvuus vaikkakin ilmaisilla peleillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluummin minäkin laitan rahani lankaan ja suklaaseen ja pelailen vain tämmöisiä ilmaisia pelejä =)

      Poista
  11. Mä pelaan Facebookin kautta Diamond diggeria, sellaista timantin keräys peliä. Muuten aika menee ihan johonkin muuhun.
    Kissan hoitopeli kuulostaa aika suloiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olen ihan ylpeä, kun en ole sortunut yhteenkään Facebookin peliin =D Kissapelistä en vaan nyt pääse eroon, eihän niitä voi ruveta nälkäänkään tappamaan =)

      Poista
  12. Arvaappa tuliko täällä tippa linssiin, kun bloggeriin kurkkasin ennen töihin menoa. Tunnistin heti. =)

    VastaaPoista
  13. Kivat kissat teit. Tuota samaa pelihimoa olen ajatellut kun kauppareissuilla ihmettelen sitä suurta pelaamisporukkaa. Laitteilla on ihan ruuhkaa ja jonoakin. Itselläni ei ole mitään pelihimoa, kun niin surkea pelaaja olen muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne samat mummut ja papat siellä jonottaa pelaamaan aamusta iltaa ja ovat niin innoissaan kun voittavat vähän. Unohtavat kylläkin tyystin paljonko ovat ensin peliin laittaneet eurojaan. Tuohan se tietenkin jonkun sortin jännitystä elämään, mutta kuitenkin.....

      Poista
  14. Samassa veneessä ollaan siinä mielessä, että helposti jään koukkuun peleihin. Tämän olen huomannut jo muinoin, kun läiskin korteilla pasianssia päiväkaudet. Se se oli aikaa vievää hommaa, kun piti sekoittaakin kortit välillä. Sitten kun tuli tietsikat, niin nopeutui kovasti, kun sai uuden jaon yhdellä klikkauksella. :D Nykyisin pelaan vain yhtä "poksuttelupeliä" FB:ssa (IQ tai jotain sen tapaista) ja sillekin olen asettanut tiukat rajat, joissa yritän pysyä. Markettien peliautomaatteihin en uskalla koskeakaan. että rahat riittäisivät leivän lisäksi myös lankoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markettien peliautomaatit on kyllä viisainta kiertää kaukaa. Niitä jos alkaa pelaamaan, niin äkkiä siinä menee koko eläke. Tiedän pari surkeeta tapausta, jotka loppukuusta ovat lainailemassa kaikilta ruokarahaa, kun rahat ovat menneet jo alkukuusta peliauttomaatteihin. No, joillakinhan ne rahat hulahtaa viinaan samatien, eikä se ole sen parempi vaihtoehto. Itse olen lankaholisti, tuhlaan ihan liikaa rahaa lankoihin =D

      Poista
  15. Ai kun mua nauratti tää postaus :D Mä oon pelannut joskus Mahjongia ja se on kyllä oiva unilääke! Kaupan hedelmäpeleistä tms. en ymmärrä mitään. Joskus laivalla oon kokeillut ystävän tuella joka on sanonut mitä nappia mitää painaa milloinkin ;D Eilen pääsi taas yksi sun tekemä apina uuteen kotiin, vein lahjaksi. Siellä oli kuulemma lapsen iltapala sujunut mukavasti, poika oli vain kikatellut kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että apinat pääsee lasten hoidettaviksi =)
      Aamulla oli mun kaikki virtuaalikissat karanneet, kun en muistanut illalla syöttää niitä. Äkkiä piti laittaa uutta ruokaa että tulevat kotiin takaisin =D

      Poista
    2. Apina kyllä meni tämän pienen pojan äidille lahjaksi, mutta onhan siitä iloa varmasti koko pesueelle :)

      Poista
  16. taidokkaita käsitöitä....bingoa pellaan netissä ja King comin pelejä ilman rahaa ku ei niistä voi voitttaa nii ei kantsi rahaa laittaa..oon killerillä intohimoisesti ennen raveja pelannu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran olen käynyt Killerillä ja toista kertaa en uskalla mennä =D Laittaisin kumminkin koko eläkkeeni ravivetoon, on se vaan niin jännittävää seurata=)

      Poista
  17. Anoppi oli kova pelaamaan peliautomaateilla, mutta pelasi aina vain muutaman markan panoksella eikä suinkaan joka kauppareissu. Sen sijaan lotto piti aina olla ja se piti tarkistaa heti arvonnan jälkeen lauantaina :) Itse en koukutu peleihin lainkaan. Laivoilla olen joitakin pelejä kokeillut, mutta kokeiluun ovat jääneet.

    Ihania kisuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän näppini erossa noista rahaa vievistä peleistä. En usko ollenkaan, että niistä voisi jäädä voitolle, vaikka pelaajat niin kovasti väittävätkin =)

      Poista
  18. Eiei, joskus oon pelannu koneella pasianssia mutta en aikoihin, tällä koneella en ehkä ollenkaan. Parempi on pysyä peleistä poissa kun netti vie jo näinkin liikaa aikaa.
    Lotto on aina voimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en lottoa. Muutama satanen voittoa ei tekis pahaa, mutta pelkään että saisin jonkun jättipotin ja sitten elämäni olisi ihan pilalla. Ei tavallisen ihmisen pää kestä sitä että yhdessä yössä muuttuu rutiköyhästä miljonääriksi =)

      Poista
  19. Hihhii, olet kyllä koukussa nyt.

    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin minä näiden kissojeni ja koukkujeni kanssa vielä joudunkaan =)

      Poista
  20. Ihania kissoja. Koukkuilija koukussa ;))
    Joskus aina välillä tulee pelattua, muttei kovin paljoa....

    VastaaPoista
  21. Olet taitava kissan tekijä :) Pelaan joskus ilmaisia peleja The Rise of Atlantis ja Bubble shooteria :) Onneks eivät koukuta niin paljoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet on nämä meikäläisen jännitystekijät nykyään. Selviääkö telkkarin poliisisarjassa murhaaja ja pääsenkö läpi ilmaispelistä =) Taisi olla elämäni paljon jännittävämpää silloin nuorena =D

      Poista
  22. Söpöset kissimirrit.
    Rahapelejä en lottoa lukuunottamatta ole pelannut. Mutta joskus iltaisin tulee palattua Bubblea ja Pasianssia. On muuten hyvää unilääkettä, hetken aikaa kun ruutua tuijottaa johan alkaa luomet mukavasti lupsahdella. Hmmm voisihan sitä aikansa paremminkin kuluttaa. Vai voisiko sittenkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltalukeminen on kyllä jäänyt vähemmälle nyt kun on tullut näitä tietsikan ilmaispelejä pelattua. Näillä vaan nollaa niin hyvin ajatukset illalla ja uni tulee paremmin.

      Poista
  23. Lääkäriin mars!! Antaa ainakin kortisonipiikin, jos ei muuta keksi. Kurja on kivun kanssa elää. Jonkinlaisesta talvihorroksesta olen tässä noussut ja luinkin sitten kaikki kuulumisesi : ) Voisi varmaan laittaa kunnalle viestiä siitä hiekottamisesta, että jättäisivät potkukelkkareunan. Oletko ajatellut sellaista pyörällistä? Onko siellä apuvälinelainaamoa, josta voisi sellaisen saada ilmaiseksi?
    Kyllä on taas kauniita kissoja ja huiveja myös. Pelaaminen virkistää aivoja. Itse olen pahasti koukussa Mahjong Connectiin. Siinä on 12 tasoa ja olen varmaan pelannut satoja kertoja monta vuotta ja saanut set läpi vain kymmenisen kertaa. Taidankin lähteä pullan paistoon, kun kerran mainostit : ) Paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän minä lääkäriin voi mennä, kun ei siitä valu edes verta =D Tänään opistolla maalaillessa vedin puukolla käteen ja siitä tuli ihan sikana verta, mutta empäs mennyt siltikään lääkäriin, vaikka toiset oli jo kovasti viemässä. Siis minkähän takia öljyväreillä taulua maalatessa edes tarvitsee terävää puukkoa, pöpi mikä pöpi =)
      Varmasti en huoli vielä rollaattoria, en minä ihan niin vanha vielä ole =D Pyörällä alan taas hurruuttelemaan =)
      Ja minkä tempun minulle teit, kun kerroit Mahjong Connectista. Tietysti piti mennä katsomaan ja jäin heti kiikkiin. Eka taso menee jo aika hyvin läpi, vaikken vielä olekkaan ihan säännöistä perillä. Täytyy tutkia niitä, niin pääsen toiselle tasolle jatkamaan =)

      Poista
    2. Enhän minä rollaattoria sinulle tarjonnut vaan pyörällistä potkukelkkaa : D
      Taulua maalatessa saa olla kaikki kirvestä pienemmät välineet. Siinä Mahjon Connectissa harjoittelu tekee mestarin. Ensin pääsee toiselle tasolle ja muutaman kerran jälkeen kolmannelle jne. Siinä on se "hint", josta saa vihjeen, mutta ne loppuu, jos liikaa käyttää ja seuraavalle tasolle mentäessä tulee pari kertaa lisää.

      Poista
  24. Söpöjä kissoja, koukuttuja ja pelissä olevia koukuttavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä koukuttavia molemmat =) Kunhan nuo oikeat ei jäis kohta kokonaan hoitamatta, onneksi ne osaa äänekkäästi vaatia palvelua =)

      Poista
  25. Ei ole pelit päässeet koukuttamaan. Kun meille tuli eka tietokone joskus 90-luvun lopulla, päätin, että pelaan sellaisen Bomb(saattoi se olla joku muukin)läpi ja sitten en pelaa enää koskaan. Peli oli korpulla, joten nyt jo ihan antiikkia. Mutta näin kävi, ainoastaan lautapelejä olen sen jälkeen pelannut ja korttia, mutta siinä ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä siinä mitään menetä vaikkei pelailekkaan, päin vastoin =)

      Poista