maanantai 31. elokuuta 2015

Taas niitä apinoita


Oli niin kaunis päivä, että apinatkin lähtivät ulkoilemaan. Tässä perheessä vanhemmilla piisaakin puuhaa kun perheeseen syntyi kuutoset. Lastenhoito-avusta ei tietoakaan.

Apinatehdas onkin kohta ihmeissään, mistä lankaa. Olen tehnyt näitä Tenneseestä ja Dropsin Muscatista. Ensin lopetettiin Tennesee ja nyt on Dropsikin lopettanut tämän tummanruskean langan valmistamisen. Toinen ruskea on paljon harmahtavampaa eikä ollenkaan niin hyvän väristä. No, ei minulla heti tule hätä. Olen saanut lahjaksi Tenneseetä ja Dropsin ruskeat olen tyhjentänyt jokaisesta nettikaupasta EU-alueelta, jos suinkin sen kohtuullisilla postikuluilla on saanut tilattua. Johonkin ulkolaiseen jäi vielä 12 kerää, mutta 12€ postikulut oli minusta kohtuuttomat näin pienelle tilaukselle.

Jos joku tietää kohtuu hintaista, merseroitua, 4 koukulla virkattavaa tummanruskeaa puuvillalankaa, niin saa vinkata. Itse en ainakaan ole löytänyt vastaavaa, ohuempia kylläkin.


Nyt minut on taas jätetty tänne yksin kissojeni kanssa, nyyh.  Ilmakin oli niin syksyisen kolea aamulla kun saattelin tyttären linja-autolle. Taitaa taas vierähtää parikin kuukautta ennen kuin jälleen tavataan. Tulishan hän useamminkin, mutta matka on niin hankala monine linja-auto vaihtoineen ja käy nyt kalliiksikin kun lakkasi saamasta opiskelija-alennusta. Oli niin mukavat muutama viikko kun oli seuraa kotona, eikä edes riidelty kertaakaan =)

Nyt onkin sitten paremmin aikaa käsitöille, jotain hyvääkin tässä yksin olossa. Saksassa alkaakin joulumyynti jo lokakuussa, johon nämäkin apinat ovat matkalla. Kovasti tekisi mieli neuloa sukkiakin jouluksi. Jos sais edes ne viime joulun alla keskeneräisiksi jääneet lahjasukat valmiiksi =)

48 kommenttia:

 1. Mahtava apinalauma! Mä niin tykkään näistä sun apinoista, hyvälle tuulellekkin tulee kun niitä katsoo.
  Toivotaan et ooiken värinen lanka löytyy. Nykyään on valtavasti lankoja tarjolla, mut yritäppä etsiä jotakin paksuutta ja väriä, niin eipä löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se näkyy menevän, että kun löydät mieleisen langan, niin sen tekeminen lopetetaan melko äkkiä =)

   Poista
 2. Aikamoinen viidakko siellä jo onkin, apina ovat ottaneet ylivallan. Onko sun koti nyt sellainen apinoiden planeetta :D
  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei =) Kyllä tämä on edelleenkin kissojen valtakunta, johon minä lankoineni yritän mahtua.

   Poista
 3. Ompas siinä suurperhe! Todella hurmavia nuo sinun apinasi! Hyvälle tuulelle todellakin tulee niitä tällä katsoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin kamalaa jos itselle olis syntynyt joskus kuutoset, olis siinä kestämistä =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiito. Ihmettelen jo itsekkin kun en ole vielä kyllästynyt näitten tekemiseen =)

   Poista
 5. Upea apinaperhe.
  Pitääkin katsella kauppojen lankahyllyjä jos vaikka jotain löytys siun tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin hyvän lankojen vertailutaulukon
   http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/moda/lankataulukko
   Näyttää vaan vastaavat olevan liian kalliita tämmöiseen tarkoitukseen. 2-3€/50gr on minusta sopiva hinta lelujen langoiksi meneviin lankoihin.

   Poista
 6. Siinä on koko perhe lähdössä reissuun :) Laita sen vanhan ruskean Muscatin tiedot (tai kuva vyötteestä), niin katselen Kärkkäisen hyllyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Dropsin Muscat puuvillalankaa numero 75, mutta on ainakin Kärkkäisen nettikaupasta ollut loppu jo kauan. No eipä mitä, keksin jotain muuta, tai teen vähän erivärisiä =)

   Poista
 7. OOOONNNEEEEEAAAAA. Voitit musiikkihaasteeni palkinnon. Mitä haluaisit palkinnoksi (askartelutarvikkeita,lankaa, kankaita.....)?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHANAA, menen heti vastaamaan blogiisi. Jotain neulomiseen ja virkkaamiseen liittyvää olis tietenkin mieluisinta.

   Poista
 8. Kävisikö Lankamaailman Gjestal Bomull Sport nro 375???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyykin siirtyä sitä käyttämään, koska näytti olevan oikeaa ruskeaa ja kirkasta oranssia ynnä muitakin värejä. Itse en ollutkaan tuota löytänyt.

   Poista
 9. Huh, onpa siinä emolla melkonen katras apinapirpanoita.
  Haikein mielin varmaankin saattelit tyttären taas, mutta eikö olekin lohdullista tietää, että olet kasvattanut tyttären, joka osaa huolehtia itsestään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävähän tässä heti iski, kun en ole niin varma pärjääkö ilman äitiä =D Sais vain töitä, niin sitten vois äitikin huoahtaa helpotuksesta. Hyvä kuitenkin, ettei jäänyt äidin helmoihin pyörimään, vaan yrittää elää itsenäistä elämää. Ikävä taitaa olla tytölläkin äitiä, kun niin usein soittelee =)

   Poista
  2. Me soitellaan meidän äidin kanssa joka päivä vaikka asutaankin ihan lähekkäin. Se puhelun nimi on PP eli Päivän Puhelu.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos. Meillähän näitä piisaa, eläviä kissoja ja hengettömiä apinoita =)

   Poista
 11. Alkoikin jo olla ikävä apinoita. eipä ihme et vähän kesti odotella kun kuutoset oli tulossa! Mä pidän silmäni auki lankavaihtoehtojen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä säännöllisesti käynyt sinunkin lankasi tarkistamassa =) Ihanaa se uusi kissalanka. Ihan harmittaa kun ei ole suvussa ketään sen ikäistä jolle voisi siitä joululahjan tehdä.

   Poista
 12. Minulla on kunnia olla varamummi suloiselle Minni-tytölle, joka on poikani kavereiden tytär. Minni on alkanut pitää tekemääsi Amanda-apinaa varamummilan unikaverina ja muutenkin tykkää leikkiä Amadn ja Aatun kanssa. Muistelen, että että sinunkin tytär asuu samassa pikkukaupungissa Pohjois-Karjalassa, jossa minunkin tytär opiskelee ja asuu puolisonsa kanssa. Olen lähdössä loppukuusta taas käymään heidän luonaan vaikka siellä monenmutkan takana asuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän se Outokummussa minunkin tytär opiskeli 4 vuotta ja on edelleenkin, kun ei työpaikkaa löydy mistään. Haluaisin niin päästä käymään joskus, mutta meiltä joutuu menemään kolmella eri linja-autolla, enkä voi kissoja jättää niin pikäksi aikaa yksin. Kunhan tyttö pääsee muuttamaan lähemmäksi, niin sitten äiti onkin jatkuvana riesana kylässä =)

   Poista
 13. En ikinä kyllästy näihin sun suloisiin apinoihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sillä ihmetteln jo itseänikin kun en ole vieläkään kyllästynyt näitten tekemiseen =)

   Poista
 14. Hei, laitoin sinulle Muskat-sähköpostia Sveitsistä!
  Terveiset, Leena

  VastaaPoista
 15. Ei voi kun ihailla noita sun apinoita. Paljon jaksatkin tehä niitä. Hienoa kun menevät kaupaksi.
  Ai sun tyttösi on täälläpäin. Toivotaan että Onnibussit alkaisiva kulkea, niin tulis ainakin halvemmaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän se, mutta pois jo haluais. Sais vaan töitä jostakin päin, mutta toivottomaltahan se näyttää kun firmat potkii entisiäkin pois. Tänne pikku kylälle tyttö ei halua takaisin palata, sillä ei täälläkään mitään ole tarjolla.

   Poista
 16. Ihana on taas apinalaumasi :)

  VastaaPoista
 17. Vastaukset
  1. Nyt onkin jo kiire laumaa kasvattaa, jos joulumyyntiin meinaa ehtiä tekemään =)

   Poista
 18. Voi sinun ahkeria käsiä. Suit sait vaan hienoja apinoita syntyy. taidat virkata yötä päivää! Muuten mustikoista puheenollen,en mä enää metsään pysty poimimaan,mutta mä olen tehnyt hyvän diilin naapurin miehen kanssa ja hän hakee mustikat minullekkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki muu jääkin sitten tekemättä kun "pitää" virkata. Täytyiskin ottaa välillä viikko, ettei virkkais ollenkaan, vaan tekis ne rästityöt (siivous y.m.) pois mieltä kaihertamasta. =)
   Täytysköhän munkin ruveta katseleen noita naapurin miehiä sillä silmällä, että saatais diili aikaiseksi. Tahtovat olla vain niin vanhoja käpyköitä nekin, ettei niistä ole enää metsään =)

   Poista
 19. Ainahan se kirpaisee, kun tyttö lähtee - täälläkin. Minun tyttö tuli juuri viikoksi ja viikon kuluttua on taas haikeaa. Oli niin mukava kun skootteri pärähti käyntiin kuten ennenkin : ) Käy sillä kavereilla.
  Sinulla sujuu syksy rattoisasti apinoiden kanssa ja muiden käsitöiden. Se on aivan paras harrastus (työ?). Toivotaan, että lankaongelmasi jotenkin ratkeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpaseehan se, mutta parin päivän päästä alkaa tuntumaan ihan mukavalta kun ei tarvitse enää miettiä mitä syötäis. Minäkin olen viikon päivät vaan tyhjennellyt jääkaappia jämistä =)
   Nyt minä olen ostanut ja saanut niin paljon lankoja jemmaan, että YRITÄN olla ainakin jouluun asti ostamatta yhtään lankaa. =) Jos sitten sattuu jostain voittamaan tai saamaan lankaa, niin sitä mukavammaltahan se sitten tuntuu =)

   Poista
 20. Oletko laskenut, montako apinaa on käsistäsi lähtenyt?! Taitaa ollakin melkoinen poppoo. Kestäviä ovat ja hyvä laatuisia, meidän pienet pojat kun omansa ovat saaneet, niin kyllä ovat apinat kyytiä saaneet, vaan eivät ole apinat millänsäkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä yritän ne niin lujasti kiinni ommella, että kestävät rajummatkin apinaleikit. Siksi en käytä nappeja ja valmiita silmiäkään, että olisivat turvallisempia ihan pienillekin. Onhan noita jo yli 500 valmistunut ja lisää syntyy koko ajan =)

   Poista
 21. Apinasi ovat aina yhtä ihania katseltavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinä se jaksat aina kehua niitä ja mukavaltahan se tuntuu =)

   Poista
 22. Ovat kyllä niin valloittavia ja hurmaavia nämä apinat. Yksihän istuu meillä aina esillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kissat ja apinat ovat vallanneet koko kämpän =D

   Poista