sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hän on palannut

 Ihan alkukesästä kolme kissaani, Maija, Berniina ja Mausu, hävisivät yhtä-aikaa. Maija palasi kuukauden kuluttua, mutta toisista ei kukaan nähnyt vilaustakaan koko tämän kolmen kuukauden aikana.

Eilen illalla, kun olimme Eetu-koiran kanssa iltalenkillä, niin Mausu tulla tassutteli tiellä vastaan. En meinannut silmiäni uskoa. Eetun ja Mausun jälleen-näkeminen oli suorastaan riemullinen. Mausu on niin hyvässä ja pulskassa kunnossa, ei sillä ainakaan mikään hätä ole ollut.
 Kotona Armas-kolli yrittää hätyytellä Mausua, mutta Eetu puolustaa ystäväänsä uskollisesti. Nyt uskon taas, että Berniinakin voi vielä ilmestyä jostain.
.....
Kyllä on ruoka joskus kovan työn takana.
Minäkin ajattelin tänään täyttää kaappiani metsän antimilla. Yli viisi kilometriä poljin rämäpyörälläni sinne "hyvään" paikkaan. Kolme tuntia rämmin metsässä karhujen syöttinä. Mikä oli saalis: 1l puolukoita, 1/5l mustikoita, 3 haapasientä ja 5 hirvikärpästä.
Satoon pettyneenä keitinkin suuren kattilallisen makkarasoppaa. Nyt on ruokaa koko ensi viikoksi :)
Kaikki lihakset on nyt kipeinä, mutta mahassa lämmittä makkarasoppa :)

Nukkumaankin voisi jo mennä, mutta kun sänky on jo varattu :)

19 kommenttia:

 1. Voi, oli varmaan riemukas tapaaminen!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että 2/3 on jo kotona, ja toivotaan, että viimeinenkin löytää kotiinsa ennen pakkasia.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun Mausukin saapui kotiin. Melkoisen pitkä reissu katille kertyi.

  VastaaPoista
 4. - Ihana, että löysit kissasi. Kyllä se vielä karkuteillä olevakin löytyy, usko pois.
  - Älä välitä, vaikket saalista löytänytkään, saithan raitista ilmaa, liikuntaa ja uusia kokemuksia. Minunkin ukkokultani kävi vastusteluistani huolimatta monen kymmenen kilometrin ja monen suon takana hillassa ja löysi kaksi hillaa. - - - Vaan olinhan minä vahingoniloinen, hihihii. Ukkokullalla on tapana sanoa, että Joulu ei tunnu Joululta, jos ei ole riisipuuron kanssa hillasoppaa ja niin hilloja on sitten ostettu vaikka torilta ainakin yks rasia, mutta nyt ei ostettu, koska hän halusi ne itse poimia. - - - Varmaan hän syö makkaraa ensi Jouluna riisipuuron kanssa, hih.
  -t-

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla että kissasi palailevat kotiin, eiköhän se viimeinenkin sieltä tule :)
  Onneksi löysit edes jotain metsästä ettei tullut ihan hukkareissu! Ja makkarakeitto on ihan hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 6. No mutta... sinä sentään uskalsit metsään karhujen syötiksi. Moni meistä ei uskalla hirvikärpästen vuoksi sinne mennä. Minä mukaan lukien. Minusta ne ovat ihan ihan liian karmeita.. siis hirvikärpäset.. no karhuista puhumattakaan.

  VastaaPoista
 7. IHANAA! Mausu on siis tullut takaisin. Toivottavasti sille säästyi edes yksi namu? Se olisi kyllä ansainnut ainakin kymmenen! Toivotaan, että syksyn kirpeät ilmat ajavat myös Berninan kotiin,,

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus, huvittaa tuo viimeinen kuva, mutta mikäs siinä nukkuessa, lemmikit kainalossa ...

  VastaaPoista
 9. Voi noita karvaisia kavereita - aiheuttavat sydämen tykytyksiä rontit:) Mutta onneksi löytyi kaveri, jonka kainalossa köllötellä.

  VastaaPoista
 10. Voi riemua, kun reissukissa tulee kotiin! Kaikki huoli ja murhe sulaa unohduksiin, kun pörröinen kehrääjä käpertyy taas syliin. Tuo viimeinen kuva on niin mainio :)

  VastaaPoista
 11. Onneksi ei tullut metsässä karhuja vastaan.. ja hyvää tekee kävellä metsässä, vaikka ensin jäsenet kipeytyvät. Tunnustan, etten ole ehtinyt sienestämään, marjastamaan, enkä metsän puolelle, vaikka lähellä metsää kävin.

  VastaaPoista
 12. Ai kun kiva, kun sait kisun kotiin!
  Meillä Lilli-reissukissa lähti noin kuukausi sitten reissuun ja nyt tässä kerran kuulin, että tien varressa oli ollut jo aiemmin Lillin näköisen kissan ruumis, auton alle jäänyt :( Voi Lilli ressua!

  VastaaPoista
 13. Sinulle erityisesti tuon terveisiä Alanyasta:) Kyllä meillä oli siellä hieno loma!
  Oi Eetua,kun sai ystävänsä takaisin. Kisulit ovat semmosia,että saattavat olla kauankin poissa ja sit ilmestyvät taas. Mausu on varmaan keksinyt olla jossain toisessa kodissa paapottavana,kun niin hyvä kuntoisena tuli takaisin:)

  VastaaPoista
 14. Ymmärrän, kuinka hyvältä tuntuikaan kissojesi paluu . Ystävältäni on kuukauden ollut kissa kadoksissa, kerronpa hänelle kuulumisesi, se antaa hänellekin toivoa .
  Makkarasoppa onkin syksyn ruokaa ilmojen viiletessä :-)

  VastaaPoista
 15. Tämä pitää kertoa siskolle, joka suree kovasti kadonnutta kissaansa, mutta jospa se meni Venäjälle ja vietiin Siperiaan : ) Asuvat nimittäin rajalla.

  Sinulla se on taito osua nauruhermoon : )

  VastaaPoista
 16. Mukavaa, kun Mausu palasi jouluksi kotiin ja Eetukin sai ystävänsä takaisin. On ne niin soman nälöisiä tuossa sängyllä.

  VastaaPoista
 17. Voi sieltä vielä viimeinenkin kotiutua. Napsu meillä oli kesäisin 3-4kk. menossa ja tuli kotiin kuin pissareissulta, kun syksy alkoi painaa päälle. Vanhemmat kissat ovat kyllä ihmeellisiä otuksia.

  VastaaPoista
 18. Syksy on tulossa :-)
  Toivottavasti Berniinakin palaa yhtä hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
 19. Kiva että kisu löysi kotiin! Ja jos vielä yksi karkulainenkin palaisi. Mutta kappas, vaikka minulla on vain yksi pieni koira, sänky näyttää usein samankaltaiselta: minne menisi nukkumaan kun kaveri vetää sikeitä ketarat ojossa...!

  VastaaPoista