maanantai 26. syyskuuta 2011

Sukkia ja punkkeja

 Tytär jo soitti hädissään kun en ollut tänne mitään kirjoitellut.
Eihän minulla mitään hätää. Jokavuotinen syysväsymys ja -masennus vain alkaa valtaamaan mieltä, eikä mitään saa aikaiseksi. Näkyy sama vaiva olevan monella muullakin.

Pieniä sukkia kuitenkin on parit valmistunut sukkasatoon. Tuosta punakirjavasta Tico-tico-langan väristä tykkään kovasti ja joulun jälkeen voisinkin tehdä siitä itselleni polvisukat.
Apinoita myös on muutama taas valmistunut, mutta en nyt viitsi teitä kyllästyttää niiden kuvilla. Laitan sitten yhteiskuvaa, kunhan saan suuremman lauman aikaiseski.

Torstai-iltana tunsin kummaa kipotusta polvitaipeessa ja ajattelin suonikohjun olevan tulossa. Tarkempi tarkastelu paljastikin kutsumattoman päivällisvieraan iholla. Hyi olkoon. Semmoisella vauhdilla nappasin pois, etten ehtinyt edes punkkipihtejä hakemaan. Nyt sitten vaan seurailen paraneeko viikon sisällä vai joutuuko vielä lääkäriin menemään.
Mahdoton punkkikesä on ollutkin. Berniina-kissaltakin napsittiin alkukesällä 15 punkkia yhdellä kertaa. Berniina ressukka ei ole palannut kotia ja nyt alan jo uskoa, ettei palaakkaan. Olisikohan lie saanut jonkun punkkitaudin ja menehtynyt jonnekkin piiloon, kun ei kukaan ole kuullut eikä nähnyt sitä missään.

Jotain piristystä pitäisi keksiä ennenkuin tästä ihan vaipuu synkkyyteen. Nyt kun olen yksin kotona ei pääse edes mihinkään käymään, kun ei ole koiralle hoitajaa. Eihän tuota isoa haisevaa karvakasaa kukaan huoli hoitoonsa ja tietyin väliajoin se kumminkin pitää tarpeillaan käyttää. Ei siitä silti voi luopuakkaan. Ollaan nyt sitten kotona.

Onneksi kohta voi ruveta touhottamaan joulujuttuja, se kummasti piristää. Varasin jo paikan joulumyyjäisiinkin, vaikka ei juuri mitään ole valmiiksi tehtynä. Kiirettä alkaa pitämään kohta.

Hyvää alkavaa viikkoa niin ystäville, kuin tuttavillekin ja varsinkin sukulaisilleni :)

14 kommenttia:

 1. Ihania sukkia! :)

  Hassua, minulle syksy on vuoden pirteintä ja energisintä aikaa, nautin syksyn väriloistosta ja syyssateista. Niin me ihmiset vaan ollaan erilaisia. :)

  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 2. - Minäkin jo olin huolissani, kun aina vaan oli noita ihania kurpitsapurkkeja, kun tänne kurkistin.
  Sude!!
  Nyt hartiat ylös!! Älä anna periksi!! Puolen tunnin päikkärit ja koiran kanssa lenkille ja ennenkuin huomaatkaan, taas on kevät.
  - Kauheita nuo punkit. Ei täällä meilläpäin, - - kai. No, se paranee.
  -t-

  VastaaPoista
 3. Kaamosaika painaa täälläkin, mutta joululahjojen tekeminen ja pelkästään jo niiden suunnitteleminen nostaa kummasti mielialaa. Eli keskitytään niihin ja pidetään mieli korkealla! :) Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mulla alkaa kuin alkaakin työt viikon päästä, se toisaalta piristää, mutta voi se väsymyskin sitten jossain vaiheessa iskeä.. vuoden loppuun on pesti. Pääsee taas tutkimaan kiertsin valikoimaa ja vastustamaan mielitekoja :)
  Voimia sinulle ystävä hyvä!

  VastaaPoista
 5. Kylläpä nuo punkit ovatkin inhottavia olioita, oikeita verenimijöitä.
  Kauniita ovat sukkasi , ja varmaankin polvisukat olisivat komeat!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit sukat; tykkään myös väristä.
  Hyi, punkkeja! Blogikoirasta löytyi kesällä pari kiinnittynyttä ja nyt syksyllä yksi vilisti kuonoa pitkin.

  VastaaPoista
 7. Hui ihan karvat nousi pystyyn tuosta punkkijutusta! :( On omakohtaista kokemustakin, kun Maarianhaminassa sain tuollaisen ötökän vasempaan tissiin ihan siihen nännipihan viereen. Silloin ne karvat vasta pystyyn nousivatkin, kun sen huomasin. Noo siitä on jo kymmenen vuotta.

  Nyt vain tsemppiä sinulle syksyn ohittamiseen! Pian se kevät taas koittaa ja sitten nautitaan. :)

  VastaaPoista
 8. Hyi kamala löytää itsestään tuollainen punkki!! Toivottavasti ei tule mitään jälkiseuraamuksia!

  VastaaPoista
 9. Tervehdys! Minullakin on ollut väsymystä ja saamattomuutta, mutta eilen otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin jouluahjojen valmistelun.
  Olipas inhottava punkki tarttunut mukaan, toivotaan, ettei tule mitään.
  Blogissani olisi sinulle jotain.

  VastaaPoista
 10. Kauniita sukkia mut toi punkki..se on ihan järkyttävän kaamea otus!

  VastaaPoista
 11. Juuu, sukat on ihanat!! Punkit voisi pysyä koloissaan! Ihana se sun ideablogi!

  VastaaPoista
 12. Kyllä onkin noi punkit inhokkeja. Täälläpäin niitä on ihan hirveästi. Tassulta niitä on kesän aikana kiskottu satamäärin... Onneksi punkkitaudit ei helposti tartu kissoihin. Kannattaa seurata sitä puremajälkeä. Mun äidillä (joka on perheen toinen "punkkimagneetti" on se borrelioosi kerran ollu ja tänäkin kesänä tutkittiin.
  Voimia syksyyn!

  VastaaPoista
 13. No nyt hei: me ei kyllästytä apinoihin, vaikka laittaisit joka päivä monta kuvaa niistä! Onkos kukaan vinkannut paikallislehteen, että tekisivät jutun niistä! Keski-Suomalainenhan se siellä ilmestyy : ) Saisit mainetta ja kunniaa ja apinat olisivat mielissään : )
  Nyt kipität lääkäriin ja otat selvää, onko punkkipaholainen aiheuttanut seuraamuksia etkä jää odottelemaan.
  Saman masennuksen kanssa tässä taistellaan kaikki 50-lukulaiset ainakin : ) Jonkinlaista tyhjän pesän syndroomaakin on ja rakkaat elukat aiheuttaa huolta. Nyt paistaa kuitenkin aurinko ja pakko suunnata ajatukset ikkunan pesuun. Hali!

  VastaaPoista
 14. Oi, joulua minäkin odotan. Olen myös menossa, jopa kolmiin myyjäisiin, joten kiirettä pitää niiden suhteen jo nyt. Heti kun on tuollainen joku tavoite, niin sitä saa kummasti aikaan. Joten toivottavasti samainen innostus tarttuisi sinnekin, pirteitä syyspäiviä!

  VastaaPoista