sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kurpitsa

Naapurustossa asuva "vähän yksinkertainen " mies oli saanut jostain valtavan kurpitsan. Tänä sunnuntai-aamuna aikaisin minulla soi sitten ovikello ja sain lahjaksi puolet kurpitsasta. Tällä puolikkaallakin on painoa 11 kg.

Mitäs siitä jos päässä vähän viiraa, kun on suuri sydän paikallaan.

Empä ole ennen kurpitsaa käsitellyt ja tämän päivää olenkin etsinyt ohjeita. Nyt on pikkelsi valmistumassa ja huomenna aion kokeilla Puutarha.netistä löytynyttä appelsiini-kurpitsa-hilloa:


Kurpitsamarmelaadi

2 kg kurpitsaa
2 appelsiinia
1/2 l vettä
1 kg hillosokeria

Kuori ja puhdista kurpitsat ja leikkaa paloiksi.

Pese appelsiinit huolella,raasta kuori ja purista mehu. Keitä nämä sekä vesi hiljakseen kunnes ovat kypsiä.
Ajele sauvasekoittimella hienoksi, lisää hillosokeri ja keitä hiljakseen vielä 10 min ja tölkitä. Paahtoleivän päälle on aikas namia.

Kuulostaa aika herkulta :)
..............
 
Poikani oli piloillaan sanonut Pikku-Liisalle kyseisestä miehestä, että onkohan tuo mummon uusi poika-ystävä. Liisa tuli hyvin vakavana sanomaan minulle: " Ethän mummo ala kulkemaan Jamatumin kanssa".
Ei syytä huoleen, en ala :)


10 kommenttia:

 1. Juu kurpitsasta saa vaikka mitä hyvää talven varalle. Kannattaa kokeilla myös omenien ja kurpitsan makeaa yhdistelmää, kunhan vaan terästää sitä sitruunalla tai vastaavalla :)

  VastaaPoista
 2. Kylla siita tulee hyvaa sosekeittoakin. Tai paloina vihannes- tai lihakeittoon.

  VastaaPoista
 3. No on siinä kurpitsaa, huh! Piti oikein kahteen kertaan lukea paino, mutta tuosta tule sitten syötävää reippaasti. Itse en ole koskaan kurpitsaa laittanut!
  Makoisia kurpitsahetkiä!

  VastaaPoista
 4. - Suuri sydän, - ainakin yksitoista kiloinen -, on naapurillasi. Kannattaa pysyä hänen kanssaan "välilöissä", vaikket niin paljon häntä dikkaiskaan, että ihan poikaystäväksesi. Minä en ole kurpitsan kanssa ollut tekemisissä sen enempi koskaan kuin mitä nyt muistan äidin sitä laittaneen joskus, kun olin alle kymmenvuotias. A sai joku Joulu kaveriltaan lahjaksi kurpitsan siemeniä, mutta onneksi hän hukkasi ne ennen kevättä.
  -t-

  VastaaPoista
 5. Tosi hauska juttu tuo 'Ethän mummo ala kulkemaan Jamatumin kanssa'....se on kuule Pikku-Liisalla hätä, jos mummo vielä alkais....

  VastaaPoista
 6. No kyl sen verran kannattaa alkaa et pysyy kurpitsoissa;-)
  Mulla on säilöntäkiintiö ihan täys kun se vie kaiken nelomisajan. Olen kurkkua myöten täynnä kurkkuja (jotka muuten saatiin naapurilta)

  VastaaPoista
 7. Onpas ollut mahtava kurpitsa. Hyväsydäminen naapuri toi sinulle hyvää mieltä talven varalle.
  Kurpitsasta nyt saa vaikka mitä. Olen tehnyt joskus tuota hilloa - ei hassumpaa.

  VastaaPoista