keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Opiston päätös


Tällä jaksolla olin saamaton ja sain tehtyä vain kolme taulua Turkkilaiset portaat jo täällä esittelinkin aikaisemmin. 

Halusin maalata oven ja kun se olisi ollut muuten niin tyhjä niin laitoin siihen vielä mummelin istumaan. Koska aina on niin turkkilaisia aiheita, niin tällä kertaa laitoinkin kreikkalaisen asun. Toiset kiusasivat että missäs kissa, joten täytyi vielä sekin lisätä. Työni kuulemma tunnistaa siitä että niissä on aina kissa.


Maalikerrosten kuivumista odotellessa tulee tehtyä aina joku hätäinen välityö. Tämän kissan kuvasimme viime kesänä Turkissa ja nyt se pääsi tauluksi. Ei kovin onnistunut työ, mutta en viitsi enää korjailakkaan.

Vielä olisi yksi opisto-ilta, mutta turha aloittaa enää mitään uutta. Haen vain tavarani pois, mutta jätän taulut näyttelyä varten. 

Ensi vuonna taas uudella innolla maalaamaan jos vain terveys kestää. Koulu on niin korkean ja jyrkän mäen päällä että jo tänä talvena otti koville sen kipuaminen. Intoa kuitenkin piisaa jatkaa.

 

35 kommenttia:

 1. Ihastelen! Hyvä idea maalata mummeli oven eteen istuskelemaan. Maalauksessa on rauhallinen tunnelma. Kissa istuskelemassa ei kyllä näytä hätäiseltä välityöltä! Olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä jotain rauhallistakin eikä aina sitä riemunkirjavaa.

   Poista
 2. Aina itse on oman työnsä ankarin arvostelija - mielestäni työsi ovat kauniita! Niin rauhallinen tunnelma tuossa ovi-taulussa ja kyllähän se kissa pitää aina mukana olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näitä töitäni omalla seinällä katselee niin aina löytää virheitä. Pitäis joskus korjailla niitä kun vain viitsisi.

   Poista
 3. Minä tulin otsikon perusteella katsomaan, että mitä opisto on päättänyt ;D Huvittaa nämä sanojen lukemiseni ja ymmärtämiseni. Päätös kuin päätös. Komeita tauluja olet maalannut. tuollainen ryhmä on varmasti hyvä, kun tulee ihan täysillä keskityttyä tuohon tekemiseen aina jonkin aikaan ja valmista tulee.
  Tuo keltainen kenkälusikkasi on ihan best! Minä tiedän kaikkien asiakkaitteni kenkälusikoiden paikat ja etenkin noiden pitkien ;D Jotkut olen jopa yllyttänyt hankkimaan pitkävartisen kenkälusikan, koska se on NIIN hyvä hankinta (etenkin vierailevalle hoitajalle ;D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidä ryhmässä keskitytään enemmänkin jutteluun ja kahvin juontiin, erittäin piristävä harrastus.
   Kenkälusikka on pakollinen ja keltaisena se löytyykin helpommin.

   Poista
 4. Aivan ihania kissoja ja kyllä me muutenkin tykätään. Totta, eihän sitä tunnista kunnon maalaukseksi jos ei ole kissaa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkilaisissa portaissa työssäni puuttuu kissa ja kyllä minä sainkin siitä huomautuksia. Aina oli joku kysymässä että missäs kissa. Sanoin että se on siellä ruukun takana piilossa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voiko se muuta olla, mummothan ovat yleensä rauhallisia

   Poista
 6. Miten turkkilainen ja kreikkalainen asu poikkeavat toisistaan? Taulu huokuu ns. siestan tai alkuillan aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkilaisilla mummoilla on kirjavat salvarhousut (pussihousut ) ja muutenkin kirjavat kukalliset vaatteet, usein myös villaliivit. Kreikkalaiset vanhat mummot pukeutuvat mieluummin mustiin vaatteisiin. Helppo erottaa kummat mummot ovat kyseessä =D

   Poista
 7. Olet taitava maalaamaan kauniita tautluja! (kateellinen täälä) Tämä talvi oli kyllä haasteelinen ulkoliikuntaa ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle riittää liikunnaksi kun köpöttelen pyöräpotkurin kanssa pari kertaa viikoss parin kilometrin päähän kylälle asioille. Koulun jyrkkä mäki käy jo kuntourheilusta, pysähtelemättä en sitä enää selvitä

   Poista
 8. Uskomattoman kaunis tuo ovi-mummotaulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä hetkellä tykkään itsekkin sen rauhallisesta tunnelmasta.

   Poista
 9. Hienoja tauluja. Toivottavasti pystyt jatkamaan harrastustasi taas syksyllä. Jos kriitikot arvioisivat vain omia töitään, niin kulttuuripalstat olis varmaan täynnä pelkkiä huonoja arvosteluja tai suorastaan töiden teilauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tuon työni omalle seinälleni huomaan niissä aina tosi paljon virheitä ja vikoja. Pitäis joskus ottaa ja korjailla niitä oikein urakalla.

   Poista
 10. On taas niin upeita tauluja. Kesänäyttely Vanhaan myllyyn tms.?-siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään näyttelyjä. En edes myy yhtään tauluani enää vaan jätä perillisten harmiksi koko kasan.😆

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos. Siinäkin on virheitä jotka pistää omaan silmään, mutta saa nyt kelvata noinkin.

   Poista
 12. Kiva kreikkalais-turkkilainen työ, tykkään!!
  Haaveilen, että vielä joskus ehtisin harrastaa kädentaitoja monipuolisemmin (villasukkatehtailun lisäksi), keramiikka ja öljyvärimaalaus siintelevät unelmissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyvärimaalaus on tosi rentouttavaa ja siinäkin taito kasvaa tehdessä. Kun aloitin 10 vuotta sitten en tiennyt ollenkaan miten värejä käytetään, aluksi on hyvä olla joku joka neuvoo.

   Poista
 13. Turkkilaiset portaat Marmarikselta, eikös niin... siitä postauksesta katosi kommenttini... palautui mieleen, kun Keltaisestakin katosi - imaiseekohan sullakin roskis itsekseen jotain....
  Molemmat upeita - portaat myös, mutta tuo ovi.... se vei jo mielen kauaksi.... maalataanko tai maalattiinko Turkissakin sinisellä ovia ikkunoita karkoitus mielessä? Näin olen kuullut monesta maasta... minäkin voisin maalata meidän ikkunapielet ja ovet turkoosilla...
  ei vaan taitaisi rivitaloyhtiön muu väki niin innostua... täytyy sopeutua joukkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kun etsiskelin niin löysin jostain ihmepaikasta sinun ja muutaman muunkin kommentteja joita en ole nähnyt. Mahtaakohan minunkaan kommenttini mennä minnekkään. Ihme juttu.
   En ole huomannut että Turkissa olisi sinisiä ovia, mutta siellä on joka paikassa niitä lasisia silmiä pahaa karkottamassa. On ulkoseiniin muurattuna, katukiveykseen lisättynä ja vähän joka paikassa roikkumassa. Sininen ovi olisikin kaunis, mutta minullakin vuokra-asunto joten se ei käy.

   Poista
 14. WAUUUUUUUU. Upeita. Tuo Turkkilaiset portaat aivan sai henkäisemään ihastuksesta. Olet kyllä taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajattelin että ne portaat ja tämä ovi käyvät hyvin vierekkäin seinälleni. Siinä voi sitten haaveilla etelänmatkasta, josta ei näköjään tänä kesänä tule yhtään mitään.

   Poista
 15. Niin tykkään tyylistäsi, nämäkin niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. parhaani yritän, mutta aina ei onnistu.

   Poista
 16. Sun taulut on aina niin kauniita, kivat aiheet, ja just oikeat värit. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki muut maalasi tänä vuonna oikein värikkäitä, minä vuorostani vaaleita. Täytyy edes maalailla näitä muistoja kun ei pääse matkustelemaan. Olisi niin kova halu maailmalle.

   Poista
 17. Kerroit, ettet myy töitäsi. Ymmärrän toisaalta, varmasti olisi vaikea luopua noin upeista maalauksista.
  Mutta varmasti moni ostaisi mielellään , ja saisit matkarahaa...t.Selja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin kyllä myin muutamia tauluja, mutta nyt harmittaa jotkut luopumiset, ei kuitenkaan kaikki. Onneksi on kuitenkin valokuvat tallella. Aikanaan perikunta kyllä kiroaa suuret taulupinot ja kuskaa niitä hiki hatussa roviolle. 😆

   Poista