keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Ruususukat


Sockilangasta naisten sukat, mutta oli minusta liian tummaa yksistään, jote lisäsin valkoista ja ruusun varteen. Silmukointi on minusta mukavaa ja taidan tehdä lisää tämmöisiä ruususukkia. Ruusunkuvia löytyy Pinterestistä sekä muita kukkakuvioita.

Syksyn väreissä tahtoisin nyt tehdä miestensukkia, mutta itsellä ei löydy sopivaa lankaa. Päädyin sitten tilaamaan Adlibriksesta, mutta yllätys yllätys, paketti meneekin naapurikylään. En ymmärrä, ennen aina on tullut omalle kylälle. Autottomana laittaa miettimään miten sen sieltä saan, vaan enköhän jotain keksi. Taisi tähän loppua Adlibriksen käyttö omalta osaltani jos ei toimitus palaa omalle kylälle.


Lumet sulaa vauhdilla, mutta minua ei hymyilytä niin kuin kettua. Tuntuu että alakulo vaan lisääntyy. Johtuu varmaan tästä tautitilanteesta. Minulla on palava halu päästä Etelän aurinkoon ja sen vuoksi lopetin tupakanpoltonkin. ( Nyt puoli vuotta polttamatta ja matkarahat olis säästettynä). Viime kesän matka peruuntui koronan takia. Tälle kesälle on matka tilattuna, mutta tyttären kanssa mietittiin senkin peruuttamista. Ei tunnu lomalta jos 35 asteen lämmössä täytyy pitää koko ajan maskia ja lotrata jatkuvasti käsidesin kanssa. Minua vaan huolestuttaa olenko enää vuoden päästä hyvässä kunnossa matkustamaan ja liikkumaan paikan päällä. 

Olen koko ajan seurannut Turkin koronatilannetta ja näyttäisi olevan siellä aika huolestuttavalla tasolla. Meillähän onneksi alkaa jo vähän helpottamaan.


Tarkoitus oli hävittää vanha risa nojatuolini, mutta mihinkäs minä tätä voi pois viedä. Siinä on niin sopiva kolo että Ahududu on ottanut sen omaksi pesäkseen. Nukkuu siinä joka yö. Harmi vaan kun minulla on jo muutenkin niin täyttä ettei tämä enää oikein mahtuisi täällä olemaan. Saas nähdä kumpi painaa ajanmyötä enemmän vaakakupissa , minun vai kissan mukavuus. 🌞
 

27 kommenttia:

  1. Oi voi tuota ruusua! On niin hieno! (Vähänkö kirpaisee, kun se silmukointi..) Minuakin on pari päivää kutkutellut ajatus tilata lisää lankoja, mutta toistaiseksi olen malttanut olla tekemättä niin. Puikoilla on Sockin The Gentleman's Choice ja se jos joku on todella syksyn sävyistä.
    Jotenkin juuri tähän aikaan iskee kunnolla kaukokaipuu! Toivon todella, että pääsisitte reissuun!!! Minun reissut on varmaan tehty pitkäksi aikaa, kun se reissukaveri...
    ISO hatunnosto, että olet onnistunut olemaan polttamatta!!!👍
    Jään seuraamaan tuolin tarinaa - kumpi voittaa, kissa vai sinä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kamala kaukokaipuu, mutta ei se nyt auta. Tuli niin paljon muitakin rahareikiä että sinne taitaa mennä säästetyt matkarahatkin.
      Minä ole matkustellut aikanaan paljon yksikseni ja aina olen saanut mukavan huonekaverin hotellissa. Voin suositella. "Kun matkustaa yksin, on yksinkertaiset menot ja kaksinkertaiset huvit. Kun matkustaa kaksin on kaksinkertaiset menot, mutta yksinkertaiset huvit."😄

      Poista
    2. Olen aikoinaan reissannut Alanyassa yksin. Kaksi, viisi ja olikohan se kahdeksan viikkoa. Muuten kivaa, mutta ei voi sanoa toiselle: "katso tuota.." tai arvuutella "mentäisiinkö..". No, joskus sitten.
      Lankavalinta (se Socki) osoittautui ääreimmäisen tylsäksi ja kerrankin jätän sen sukan hetkeksi syrjään...
      Aurinkoista lauantaipäivää!

      Poista
  2. Siis niin ihanat sukat, ehdottomasti lisää tuollaisia! Toivottavasti pääsette reissuun tänä kesänä. Me ei vielä uskalleta lähteä Marokkoon ja siellä taitaa suurin osa lentokentistäkin olla sulussa.
    Kaunista keskiviikkoiltaa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän kyllä lähtisin, mutta tytär viisaampana on kielteisellä kannalla. Hyvä että niin päin.😊

      Poista
  3. Oikein ihanat ruususukat! Kyllä niin tekee mieli jo vapautua tästä, ihan vaikka yksinkertaisesti vois vaan piipahtaa kauppaan jotain hankkimaan, teatteriin, elokuviin jne, nyt pitää ajatella onko pakko, onko maski, onko tungos jne...Piti aloittaa matkustelukin, koska nyt ois "vapaana" mutta niinpä se jäi.
    Toivottavasti tämä korona aika menee ohi ja pääsee joskus jonnekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä haluaisin oikein kunnon kirpparikierrokselle, mutta ei niissäkään kuulemma ole nyt oikein myyjiä. Pelottaa vaan että oma kunto ei kestä enää pitkiä ulkomaanmatkoja siinä vaiheessa kun korona hellittää maailmalla. Ei tästä enää nuorennuta eikä vaivat vähene.

      Poista
  4. On kauniit ruusut, ihanan yllättävät sukat. Kyllä se tästä taas. Kun tulee kesä ja ollaan enemmän ulkona, mielikin virkistyy. Eikös siellä Turkissa ole vähän parempi tautitilanne nyt. Tuttava lähti siellä käymään viikko sitten, omistaa kämpän Alanyassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen seurannut tiiviisti Turkin tilannetta ja kyllä siellä on huonompi tilanne kuin meillä Suomessa. Jos oliskin oma asunto niin voisihan siellä olla vaikka karanteenissa. Me kumminkin asumme aina hotellissa , eikä tuntuisi lomalta olla koko ajan maski naamassa ja varoa muita ihmisiä. Parempi odottaa terveempiä aikoja.

      Poista
  5. Minä annan ääneni Ahududun mukavuudelle!
    Kettutytöltäkin kohta hymy hyytyy, kun tulee pissatulehdus tuossa hangella istuskellessa.
    Ruusu on aivan ihana! En voi käsittää, että joku tykkää päälipistelystä. Minulle se on aina vaan yhtä vaikeaa.
    Taitaa mennä haavematkailuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en onnistu kirjoneuleessa etteikö se kiristäis ja kinnais tai olis liian löysää. Tämä silmukointi on minun juttu 😊
      Kyllä nyt alkaa ottaa jo koville kun ei vieläkään pääse matkustelemaan. Aivan kamala kaukokaipuu päällä.

      Poista
  6. Komiat ruusut. Se näköjään tekee, joka osaa. Mitenkäs luulet Ahun reagoivan, kun tuoli häviää? Siirtyykö sun tuoliisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai Ahu suuttuu, mutta meillä on erimielisyyttä monesta muustakin asiasta. Esim. saako toisen herättää aamu viideltä nuolemalla naamaa ja saako ruokapöydälle hypätä silloin kun ihmiset syö. Meillä on meneillään tahtojen taisto.

      Poista
    2. Juu, meilläkin oli aluksi linjana ettei kissa tule pöydälle. Sitten se muuttui muotoon "ainakaan kun syödään". Nyt joskus katamme sille oman lautasen kun porukalla syödään... Etenkin jos on kyse kalaruoasta, niin kissan on pakko päästä nuuhkaisemaan pilattua (paistettua) kalaa. Muuten huuto on hirveä...

      Poista
    3. Meillä käy kylässä ystävä joka tarkoituksella nostaa kissan kahipöytään herkuttelemaan. Miten sitä sitten muina aikoina estelet, ei se sitä ymmärrä. 😸

      Poista
  7. Kaunis ruusu 🌹🧦,ei ihan joka likalta onnistu 🙂
    Kettu-tyttöllä taitaa olla kesä jo mielessä.🦊
    Nyt Sinun täytyy laitta "Kilpailu"pystyyn ,kuka veikkaa lähemmäs ,säilyykö tuoli,Ahududun paikkana minkä aikaa!
    ja palkintona ,ruusu-sukat 🌹🧦🙂😊
    Varmasti harmittaa.mutta kesään on vielä aikaa,elä hättäile??
    Minä en noista matkajuttuista ymmärrä,pitääkö ne kuinka aikaisin peruttaa?
    Iloisia ,kauniita kevätpäiviä,Sinulle Sude 🤗🧡🌞💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä tuntuu kaikki asiat menevän päin Peetä, kirjoittelen siitä ehkä myöhemmin. Vaan kaippa se tästä taas elämä kirkastuu.
      Hyvissä ajoin täytyy matkat perua, mutta toimistokulut 100€ menee kuitenkin. Harmittaa kun viime kesäkin meni mönkään eikä vieläkään pääse mihinkään. Toivottavasti kunto kestää odotella vielä vuoden, mutta pakko on kohta päästä reissaamaan. Reissaaminen on minulla verissä. ✈️ 🌞 😘

      Poista
  8. Nätit sukat. Mullakin posti vei paketin kauas kotoani mutta se oli postille sillä hetkellä lähin vapaa paikka. No joo, olisin kyllä odottanut jos oisin saanut sen lähemmäksi itseäni. Tää on niin tätä nykyään. Ennen oli posti tuosssa vajaan kilometrin päässä, nyt on vaan lokeroita kaupoissa tms, ja kun lähilokerot on täynnä niin postin mielestä mä voin kävellä sinne jonnekin. Ja kantaa pakettini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä menee välillä paikkaan jonne on huonot linja-auto yhteydet eikä ole omaakaan autoa. Kuvittelevat nykyään että jokaisella sivummalla asuvalla on oma auto ja ajokortti. Minä olenkin alkanut isommissa paketeissa maksamaan sen muutaman euron lisää että tuovat kotiovelle asti. Enemmän se bussilippu maksaisi ja säästyypähän hakemisen vaivakin. Nykyään on tullutkin tilattua niin paljon netin kautta ettei ole tarvinnut kaupungilla pyöriä tautia saamassa. 😊

      Poista
  9. Kiitos. Auringonpaistetta sinunkin päiviisi 🌞

    VastaaPoista
  10. Tosi kauniit ruususukat ja mukavan hyväntuulinen kettu! Paketteja kuskaa nykyään niin moni firma, ettei enää oikein tiedä, mihin ne lähetykset lopulta saapuu, Ärrälle, kaupan postipalveluun vai johonkin lokerikkoon, josta pitää itse noutaa. Kyllä oikea posti oli aikanaan mainio palvelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekavaksi on postin kulku mennyt. Ei ihme ettei ole enää kannattavaa kun niin moni on jakamassa samaa pottia.

      Poista
  11. Oi, miten kauniit ruususukat <3 Matkakuume vaivaa välillä täälläkin. Eiköhän korona-ajan selkä ole taitettu, kun rokotukset ovat alkaneet. Hyvää alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa Suomessa jo korona vähän hellittää, mutta saa nähdä miten muualla maailmassa. Rajoitukset taitaa vielä kesällä olla aika tiukat. Ei kai auta kuin odottaa vielä yksi vuosi.

      Poista
  12. Nyt kyllä nostan hattua sisko-kullalle. Nuo silmukoidut ruusut on niin hienot! Yrittänyt opetella tuota SILMUKOINTIA youtuben avulla. Ei tuu mitään, hermo menee, kuvio kiristyy käppyräksi, vaikka kuinka yritän...ääh...tosi vaikeaa. -siskos-

    VastaaPoista
  13. Onpa hienot ruususukat! Tuo silmukointi ei minulta onnistunut kun kokeilin. Taitavasti olet tehnyt. Ihana karvapallo tuo Ahu. Ensin katsoin, että Sudehan on alkanut huovutushommiin.

    VastaaPoista