tiistai 29. tammikuuta 2019

Nimi maksaa (rutisen )



Katselin tänään kaupassa uusia lankoja ja tuli tunne että minua huijataan. Yritetään viedä kuin pässiä narussa. Otin käteeni vihreän Muumitalolangan ja Nallelangan. Oikein tarkkaan kun vertailee niin hienoinen väriero on vihreissä. Muuten vaikuttaa aivan yhtä paksulta, koostumus ja paino on sama. Toinen maksaa Novitan verkkosivuilla 7,50€ ja toinen 3,90€ . Meidän kaupassa hintaero ei ole ihan noin suuri. Voiko pelkkä nimi maksaa noin paljon. Ihan sama väri, mutta hieman paksumpi 7-veljestä maksaa näköjään 4,75€. Minun puolesta Muumilangat saa jäädä kauppaan.



Naapurikylän pojalle sain "pienet ja sirot" neljävitoset valmiiksi. 7-veljestä ja varressa Sockia, sain jopa raidat kohdilleen. Tyytyväiseltä vaikutti ja kehui tilaavansa toistekkin sukkia minulta. Ilmasiinhan minä en näitä tehnyt, mutta poika halusi välttämättä maksaa paljon enemmän kuin pyysin. Empä minäkään kauheasti sitten tapellut vastaan. =D

Nyt ei ole mitään tilauksia sisällä ja mukava kun voi tehdä mitä huvittaa ja kyllähän se huvittaakin. Pehmoja jos taasen virkkaisin aikani kuluksi.


Pehmojen kokoamisessa sormet ovat kovilla ja yleensä saan sormenpään rikki neulaa painaessani. Sormustinta en ole oppinut käyttämään, mutta nyt sain tilattua Kiinasta tämmöisen sormisuojan. Kokeilin jo apinan silmiä ommellessani ja kyllä onkin kätevä vehje. Pysyy hyvin sormenpäässä ja toimii muutenkin loistavasti. Onkos tämä nyt sitä välineneulontaa, kun on olemassa välineurheiluakin =) Ei minulla muita hienouksia sitten olekkaan, ihan tavalliset puikot ja koukut. Näillä pärjää oikein loistavasti.

28 kommenttia:

  1. Niin olen ninäkin vilkullut välillä lankoja. En ole vielä ostanut, muumeissa varmaan nimi maksaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti on tehty Japaninmyyntiä varten, mutta maksaako hekään siellä tuommoista hintaa tavallisesta villalangasta ihan vain nimen takia. Tässä on sitä "Muumilisää" =)

      Poista
  2. Minakin olen taalta kaukaa ihmetellyt noita "muumi"lankoja. Mita muumia niissa on paitsi nimi? Ja kai sit joku vihkonen jossa ohjeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupasta saa kalliilla hinnalla juuri tälle langalle suunnitellun lehden. Eipä näyttänyt mitenkään ihmeellisiä olevan mallit kun selasin sitä. Samat kuviot löytyy netistä ihan ilmasiin.

      Poista
    2. Siskon tyttö osti Novitan Muumi-lehden ja oli todella pettynyt. Osa niistä ohjeista oli RUMIA! Nätimpiä löytyy netistä.

      Poista
    3. Ei herännyt ostohaluja minullakaan kun selasin sitä lehteä

      Poista
  3. pöh´´,huijausta sano matikainen:)))
    niin ihanat "sirot"-sukkaset olet neulonut:))))),Ja iliman muuta :Hyvästä työstä ,KUNNON LIKSA!!!
    ..on sitä se on välineneulontaa...tosi hyvä moneen tarkotukseen...muistan kun aikoinani,tein nalleja ja muita öttiäisiä pojalle,sormenpäät aina auki .Mutta oletkos huomannut sellaista,tämänpäivän "silmäneulat ovat teräviä molemmista päistä??,onko sattunu kohdallesi??vai onko minulla kaikki ma-neulat:)))
    ...just riittävästi:))
    Mukavia tammikuun loppusia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavahan se on kun ostaja tinkii hinnan ylöspäin ja tämä oli jo toinen tapaus ihan lyhyen ajan sisällä =) Minulla tulee aina vertavuotava reikä sormeen apinansilmiä ommellessa, vaan eipä tule enää. Tämä on hyvä ostos eikä maksanut juuri mitään. Minä käytän iänikuisia parsinneuloja, mutta teräviä ovat nekin molemmista päistä. Tai sitten me ollaan vain normaalia "herkkänahkaisempia" ;)

      Poista
  4. Saman minäkin huomasin, että kallista on Muumilanka joten saa jäädä kaupan hyllylle. Muumilehden ostamista harkitsen, kallis oli sekin ja lehdessä on vain muutama malli.

    Kätevä on tuo sormisuoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormisuoja on tosi kätevä, sillä se on säädettävä koko ja pysyy hyvin sormessa eikä neula lipsu siitä.

      Poista
  5. Minäkin olen noita Muumilankoja katsellut ja samaan tulokseen tulin. Saavat jäädä kauppaan...
    Sukat ovat ihanat =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä taida tulla hittituote tästä langasta, ei ainakaan tuolla hinnalla.

      Poista
  6. Näinhän se on, että nimi maksaa. Aikoinaan huomasin, että äidinmaidonkorvikkeissa oli sama juttu, saman tehtaan maitoja, mutta eri nimellä ja tunnetumpi nimi tietenkin kalliimpaa.
    Onpa kätevä sormisuojus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormisuojusta kyllä voin suositella, Wishistä tilasin. Joillekin kun ei kelpaa muuta kuin merkkituotteet, niin onhan se hyvä että heitäkin muistetaan, vaikka se sitten olisikin vain sama tuote kalliimmalla hinnalla =D

      Poista
  7. Minäkin katselin juuri noita vihreitä ja ihmettelin mitä eroa niillä langoilla nyt oikein on. Sormisuoja on hieno! Kauniit on nuo sirot "pikkusukat".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä taida noilla hinnoilla tulla Muumi-langasta myyntivalttia.

      Poista
  8. Ikävä kyllä minusta Muumi-lanka on vain pelkkä mainoskikka, jolla tienataan rahaa Muumi-nimellä. Laitan siis Muumilangat boikottiin ja huomenna menen paikalliselle lampurille ostamaan lankoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan Muumeja vastaan ole mitään, mutta en tykkää kun siitä on tehty niin kaupallinen nykyään. Kohta ei saa mitään etteikö siitä olisi kalliimpi Muumiversiokin saatavilla. Mitähän itse Tove tykkäisi nyky menosta, taitaisi kääntyä haudassaan.

      Poista
  9. Juuri samaa mietin eilen, kun ihastelin Muumilankojen värejä. Toivottavasti Novita ei markkinoi itseään nyt männikköön. Ei tuollainen yli 7e hinta ainkaan Suomen markkinoilla luulisi lyövän läpi. Aivan kohtuuton hinta. Muumi-brändi on kohta koluttu aivan loppuun, tiedä sitten miten ulkomailla menee. En tykkää minäkään. Tuo sormiväline on loistojuttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä keksin vielä yhden asian johon ei ole keksitty laittaa muumiversiota, miten olis nämä miesten intiimivälineet ja naisten tamppoonit, niihinhän mallikin olis sopiva =D =D =D Tuo sormisuoja on tosi kätevä jos joutuu käsin ompelemaan, päihittää kirkkaasti normaalin sormustimen.

      Poista
    2. Pikku Myy sopisi tampooneille nimeksi, koska monesta tulee kiukkuinen kuin Myy menkkojen aikaan.
      Mörkö Ja Hattivatti miehien välineisiin.
      Lukisipa nyt joku Muumituoteideoija ehdotuksiasi.

      Poista
    3. Hattivatti olisi semmoinen nuorisomalli molempiin =D =D

      Poista
  10. Sormenpäät kannattaa voidella huulirasvalla näin talvella. Hyvä sormisuoja on sitten mainio apu, onneksi löysit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla tuota huulirasvaa. Eilen juuri ompelin paljon apinoita , eikä ole sormenpää silti kipeänä nyt.=)

      Poista
  11. Minä myös jätän joka ikisen Muumi-langan kauppaan. Ärsyttävää rahastusta! Voin kuvitella kuinka pikkuprinssit ja -prinsessat osaavat kinuta ko. lankoja neulomuksiinsa. Koska Muumi. Pöh.
    Näyttää näppärältä tuo "sormustin". Joskus joku apuväline toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten avulla on niin helppo myydä vaikka mitä.
      Sormustin on hintansa ansainnut jo moneen kertaan ;)

      Poista
  12. En kyllä muutenkaan ymmärrä muumibuumia. Mun lapsuudessa muumit oli vaan synkkiä ja pelottavia otuksia.
    Komeet sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole koskaan ollut muumifani, enkä semmoiseksi aio alkaa vieläkään.
      Pitäähän komealla nuorella miehellä olla komeat sukatkin ;D

      Poista