sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Viiru-kissa


Ei ole vaivat vielä väistyneet, mutta onneksi jaksaa käsitöitä kuitenkin tehdä. Viiru-kissaa pyydettiin ja kiva oli uutta suunnitella. Ennenkin olen kissoja tehnyt, mutta tämä nyt on vähän erilainen. Kiinasta tilatut turvasilmät sopivat tälle hyvin. Minäkin olen nyt oppinut tilaamaan Kiinasta halpoja käsityötarvikkeita, kestävät vaan matkalla epämääräisen kauan, yleensä kauan.Ei ole kissojen madottaminen lasten leikkiä, ei. Mausulle ja Maijalle se vielä onnistuu, mutta Mummolle se on mahdottomuus. Mummo puri peukalosta läpi ja pilleri hävisi murusina lattialle. Madot saa jatkaa elämäänsä toistaiseksi vielä. Aikamoiset naskalithan ne hampaat oli kun meni paksusta peukalonkynnestäkin läpi. Onneksi ei sentään purrut koko peukalonpäätä poikki =) Aikalailla haittaa käsityöntekoa, mutta kyllä se tämäkin paranee ajallaan =)Ulkona semmoinen koiranilma, että Viiru tahtoo jo sisälle, eikä siellä nuo muutkaan katit kauaa viihdy . Eipä silti, en minä lunta kaipaa. Lumisohjossa polkupyörällä ajo on jo aika riskaapelia hommaa tällä iällä.

22 kommenttia:

 1. No ainakin Mummo on sitten hyvissa voimissa!
  Minakin olen tilaillut Kiinasta puikko- ja koukkusetteja. Nyt on takuulla kaikkia kokoja joka lahtoon. Kylla se kuukauden kestaa mutta on niin naurettavat hinnat etta ei haittaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Mummon päivät ovat nyt luetut. Falskaa jo niin pahasti molemmista päistä, ettei siihen enää mikään auta ja lääkäri suositteli ikiunta.

   Poista
 2. Minäkin ajattelin,että mummokissa on pirteänä,kun jaksaapa purrakin:) Sun varmasti jomottaa peukkua aikalailla. Tosi hieno tuo Viiru-kisuli! Nuo housut on niin kivan pirteän näköiset. Mä en osaa Kiinasta tilata,ei ole nettiosoitteitakaan tiedossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minä osaa, joten paas nyt Intsua ja mua neuvoen!

   Poista
  2. Minäpä teen piakkoin postauksen miten Kiinasta voi helposti kielitaidotonkin tilata halvalla kaikenlaista tilpehööriä. Onhan se suomalaisilta kauppiailta pois, mutta oma suu se on lähinnä meikäläiselläkin ;)

   Poista
 3. Ihana ihana kissa!!! Voi mummo.. suosittelen päätymään samaan ratkaisuun kun Pepsi kanssa; joko eläinlääkäriltä saatava liuos niskaan tai apteekin tahnalla etutassujen sotkeminen niin että sen on pakko nuolla tassunsa puhtaaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahnat meillä pyyhitään minun sänkyyni, kokeiltu on.=D Sitä liuosta olenkin laittanut, mutta nyt ei taida olla aiheellista enää kiusata Mummoa minkäänlaisilla matolääkkeillä, nukutusaika on jo tilattu :`(

   Poista
 4. No tuo Viiru ei varmana ole ihan niin "peto" kuin teidän vanhemmat kissat. Voipi olla helpompi hoidella :)
  Näin netti-aikaan on varmaan helpompi tilata Kiinastakin tavaraa. Muistan kun -80 luvulla kirjeella tilattiin jotain koe eriä Kiinastakin. Varmasti aikaa kului, en muista enää paljonko.
  Kylläpä sataa koko ajan täälläkin, pitäisi lähteä kirjastoon. Taidanpa lähteä kävelemällä. Pitää vaan etsiä jostain talvikengät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär meillä ensin tilaili kaikenlaisia meikkejä Koreasta ja "valitettavasti" neuvoi miten minäkin voin tilailla käsityötarvikkeita halvalla idästä =) Tullut nyt sitten tilailtua ihan turhaakin krääsää (no kun halvalla sain) =D

   Poista
 5. Tänä aamuna oli kiva, kun sai kaivaa pyörän takaisin käyttöön. Ihana tuli Viirusta!
  Mukavaa viikkoa sinulle Sude ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin onnellinen olen minäkin kun se sohjo suli tieltä pois. Nyt uskaltaa taas pyörällä asioille.

   Poista
 6. Voi mahoton sit Mummoa! Paranemista peukulle <3 Meillä oli jo välillä oikein kunnolla lunta, vaan vesisateet sen sulatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä mummoa. Kovaa purisin minäkin jos joku yrittäis väkisin työntää jotain myrkkyä nieluuni ;)

   Poista
 7. Meillä annetaan matolääke niskaan laitettavalla liuoksella jota ostan eläinlääkäriltä. Typerää ettei sitä saa apteekista ostaa. Seuraa nyt sitä peukkua ja vointia ettei tulehdu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se liuos olis kyllä helppoa, mutta käy turhan kalliiksi kun eläinlääkärin puhelinreseptikin maksaa yli 20€. Empä tiedä saisko sitä Tallinnasta halvemmalla, mutta pillerit siellä ainakin maksaa vain murto-osan ja ovat ihan yhtä hyviä. Siskoni niitä aina välillä tuo minulle.

   Poista
 8. Taitaa Mummo olla elämänkokemuksella varustettu katti, kaiken maailman törkyjä kukaan ei syö!
  Kuikas Viirun madottaminen onnistuu, ei taida huolia hänkään ihmisten tuomia töhkeröitä.
  Toivottavasti peukalosi ei tulehdu, kipeä se ainakin on mutta, kuka käskee kiusaamaan pientä luonon "lahjaa"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo on hyvin viisas katti eikä myrkkyjä suuhunsa ota. Peukalo on tosiaan kipeä, mutta kukas minun käski sitä tunkea toisen suuhun, oma vikani, ei voi kissaa syyttää =)

   Poista
 9. Pikkusen pienempi Viiru kuin ystävälläni Susilla, jonka Viiru painaa 10 kiloa!
  Onneksi ei oo matoja näkynyt. Täytyyhän niiden hampaiden aikamoisia olla, että saa hiiret sun muut rikottua.
  Kyllä kuule tupakaton elämä on hienoa. Kaksi vuotta on mulla kohta takana. Keuhkoahtauma lievänä nyt kyllä vaivaa mutta sen kanssa on elettävä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kaksi kuukautta ollut polttamatta, mutta kyllä vieläkin tekis niin mieli. Yöllä herään monesti ja olen mukamas niin menossa pössyttelemään =)

   Poista
 10. Kiva kissa, mauahtava. Eräs kertoi minulle että helpoin tapa antaa kissalla matolääke on sipaista sitä tahnaa tassuun. Siitä sen nirsompikin kissa pesupuuhissa nuolee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten onnistu kaikilla kissoilla =D Meidän mummo menee sänkyyni ja pyyhkii tassut puhtaiksi puhtaisiin lakanoihini, pari kertaa sen jo tehnyt =) Vähän tyhmemmille kissoille se kyllä onnistuukin noin ;)

   Poista
 11. Kyllä on komee Viiru ja vielä komeammat housut jalassa. Luulisi, että joku keksisi jonkun ovelan hyvänmakuisen matolääkkeen, kun tämä ongelma on ikuinen, ja samoin koirilla.

  VastaaPoista