perjantai 21. heinäkuuta 2017

Pikimustaa huumoria...liiankin mustaa


Pojalla on mökillään hieno huussisysteemi. On naisten- ja miestenhuussit erikseen ja keskellä vanha "Räjähdysvaara" huussi. Ei tarvitse kenenkään jonotella ☺ 

Huussien takana on pieni metsikkö, jonne olen rakkaan Eetu-koirani haudannut. Sinne on myös poika haudannut isänsä tuhka-uurnan ison kiven juurelle. Oli isänsä lempipaikka metsikössä.

Me pojan kanssa viljellään niin vääräleukaista huumoria keskenämme, ettei sitä kaikki aina ymmärrä. Kun minä selitin että haluan aikanaan tuhkani Eetun kanssa samaan paikkaan, hän tokaisi ettei ala koiran raatoa kaiveleen. " Itse saat kyllä kuoppasi kaivaa". Ei tainnut uskoa minua.


Eilen tuli se mukava päivä, kun poika haki minutkin mökille käymään. Onneksi sattui niin kaunis ilmakin.

 Kun miniä ja poika alkoivat valmistamaan ruokaa , (namnam mitä herkkuja) minä hain aitan takaa lapion , puin metsäkamppeet päälle ja hipsin salaa metsään. Tytär lähti mukaan katsomaan mitä hullua se äiti taas touhuaa. Mukaan tuli myös pojan koira vahtimaan, ettei metsän pedot syö meitä.Tarkoitus oli kaivaa se kuoppa, mutta alkoi paikan päällä itseäkin hirvittämään, että jos sieltä tulee Eetun kallo vastaan. Niimpä tyydyin sen verran kaivamaan, että sain istutettua omasta pihasta tuomani ruusuntaimen. Lisäksi kovasti leviävää sinistä kellokukkaa. On niin muhevaa multaa tuossa, että eiköhän ne juurru siihen.


Tein vielä kepeistä ristin. Ei vaan tullut narua mukaan, joten jouduin sitomaan koivun-oksilla ja on aika hatara luomus. Täytyy parannella seuraavalla kerralla.

Kun palasin syömään, sanoin pojalle että siellä on nyt mummolle paikka valmiina huussintakana.  "Kukat ja kaikki valmiina. Tuhkat vaan aikanaan heität siihen ruusupuskaan ja uurnan voi polttaa vaikka saunanpesässä."

 Eikös se ole hyvä  kun olen itse suunnitellut kaiken valmiiksi, niin ei tarvitse lasten sitten vaivata päätään näillä asioilla ;D  Jokohan alkaa poikakin uskomaan, että mummo on ihan tosissaan, kun tahtoni näin kirjallisesti ilmaisen =D

18 kommenttia:

 1. No sitäkös se meidän Bamse koira onkin siellä takametsässä pyöriny... Se on sieltä katellut jo kaikille paikat valmiiksi ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutas kyllä muutkin kaivaan kuoppansa itse jos kerran minäkin, vanha ihminen ;)

   Poista
 2. Sitä mustaa huumoria meilläkin viljellään. Mua ei saa polttohaudata,se ottaa niin kipeetä. Toiset kysyi,että keneen. En mä vaan sitä tiedä. Mulla on isäni ottama henkivakuutus,jonka hän on ottanut minun ollessani 1v,joten olen lapsille sanonut,että se menee hautauskuluihin,eikä riitäkään. Nuo mokomat sanoi,että ei mun hautaamisesta tule kuluja,kun minut kiedotaan mustaan jätemuoviin ja tuohon roskapöntön viereen odottamaan koska roska-auto tulee roskista tyhjäämään:D Pitäiskö mun sittenkin alkaa ajatella sitä polttohautausta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin lasteni parasta. Ei ne kuitenkaan jaksa kantaa minun yli 100 kiloista ruhoani hautaan asti, tuhka on paljon köykäsempää ja säästyyhän siinä rahaakin kun metsään viskaa ;D

   Poista
  2. SIinä mulla kaks hyväkästä suunnitelee ittensä hävittämistä =) Minä oon käskenyt vielä saunan taakse ja päästää ilimat pihalle vähin äänin ja kaivaa tuhkat pottumaahan. Tulee kunnon rupiperunoita!

   Poista
  3. Lakkasin pelkäämästä kuolemaa silloin kun mahastani leikattiin syöpä, nyt siitä voi jo laskea leikkiäkin. Hautausmaalle en silti halua koskaan, vaan olen itse valinnut paikkani mihin tuhkani haluan. Veistäähän jotkut arkkunsakin itse, miksipä ei siis voi istuttaa jo ruusuja valmiiksi omalle tulevalle paikalleen =) Toivottavasti se ehtii kasvaa oikein kunnon pöheiköksi ensin ;)

   Poista
 3. Kyllä se on tuo huumorin kukka se paras kukka. Ja niin on hyvä.

  VastaaPoista
 4. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :) Tulevaisuuden arkeologit sitten ihmettelevät outoa rituaalipaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä viimeistä silausta vailla, eli tuhkat puuttuu ;)

   Poista
 5. Toivottavasti ehtii ruususta kasvaa oikein mahtava puska, ennenkuin saa tuhkaa juurelleen! ��
  Kiitos kommentista tapetointipostauksessani.

  VastaaPoista
 6. Tuo on hyvä ajatus. Minä esitin miehelle, että minun maallinen tomumajani voisi tuhkata. Oli minulla paikkakin mihin tuhkia ei ainakaan saa levitellä. Se on harvinaisen ruma ja kasvuhäiriöinen metsäpalsta. Siellä tosin tuhkalannoituksesta voisi olla hyötyäkin. Piätisiköhän sittenkin ajatella paremmin luonnon tarpeita eikä omaa sielun vaeltelupaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei asu sukulaisia täällä lähimainkaan, joten en halua että minut hylätään tänne hautausmaalle. Parempi pojan mökillä =)

   Poista
 7. Hieno tahto onkin, kannatan <3 Rakkaaseen paikkaan ja lastenkin helppoa käydä haudalla, siinä on ajatusta, eikä tarvitse pitää kallista hautapaikkaakaan.

  Ihanaa viikonloppua Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi vapaana metsänsiimeksessä, kuin kiven alla hautausmaalla. Eikös se ole ihan kaunis ajatus.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin ♥

   Poista
 8. Hieno paikka viimeiseksi leposijaksi. <3 Hyvää Viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekkin . Sukulaiset vaan ei tahdo oikein ymmärtää, mutta vielä minä saan ne uskomaan =)

   Poista