sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Nyt suututtaa


Minua suututtaa niin valtavasti ja itkettääkin kaiken lisäksi.

Viime talvena pihapiiriimme ilmestyi tämmöinen kaunis leikattu kollikissa. Kiltti ja ihmisen seuraa hakeva mukava kissa.Kovasti kyseltiin kenen se voisi olla ja minä laitoin nettiinkin ilmoituksen. Omistajaa ei vaan ilmaantunut. Samoihin aikoihin vanhustentaloon muutti vanha mummo, jolla oli aikaisemmin ollut paljon kissoja. Hän otti kissan suojelukseensa ja oli onnellinen siitä.  Samoin naapurissa asuva mieshenkilö kiikutti kaupasta kissalle herkkuruokia. Kissalla ei ollut mitään hätää täällä.

Vaan eikö joku n.s. "eläinsuojelija" ollut kiikuttanut kissan äitienpäivää seuraavana päivänä löytöeläintaloon. Eräs ihminen jo ilmoitteli, että kissa saattaa olla hänen äitinsä talvella hävinnyt kissa ja hän pääsee tarkistamaan vasta ensi viikolla. Eipä ehtinyt.

Nyt oli sitten löytöeläintalon sivuilla ilmoitus : ***Jouduttu lopettamaan yllättäen eläinsuojelullisista syistä***
Kissa oli siellä vain viisi päivää. Koitin laittaa kyselyä miksi se piti lopettaa näin lyhyessä ajassa.

Nyt minua suututtaa, itkettää ja pelottaa. Milloinkahan minun vapaana juoksevat kissani kiikutetaan sinne lopetettaviksi. Laitoin varulta löytöeläinkodin facebooksivut seurantaan, että saan ainakin heti tiedon jos ne sinne ilmaantuu.

38 kommenttia:

 1. Voi kamalaa. On se vaan ihmeellinen tämä ihmisen valta. Eikös löytökissatoiminta ole valvottua ja määritelty laissakin. Ainakin säilytysaika pitäisi olla pitenpi. Suututtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan saanut jonkun tarttuvan taudin siellä, en tiedä. Muutama vuosi sitten erään tutun kissanpentu kerkesi olla siellä pari päivää ja sai jonkun taudin. Kuoli sitten kotona muutamassa päivässä , mutta ehti tartuttaa perhen vanhemmankin kissan, joka sitten myös kuoli. Tämä kissa oli täällä ainakin terve.

   Poista
 2. Kyllä suututtaa nyt täälläkin. Olis tosiaankin ollut jollekkin esim. vanhukselle kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mummelille rakas kaveri, mutta aina löytyy näitä kissojen vihaajia, jotka ei hyväksy yhtään kissaa pihapiiriin =(

   Poista
 3. Kyllä vanha ihminen on heikoilla joka asiassa nykyään. Eihän tuossa ole mitään järkeä! Parasta terapiaa vanhukselle olisi ollut tuo kissa. Suututtaa muakin! -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on nyt muuttamia tosi surullisia mummoja ja Janatuinen myös.

   Poista
 4. Voi ei! Miten paljon pahaa ymmärtämättömät ihmiset saavatkin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kissan muualle toimittaminen oli silkkaa ilkeyttä =(

   Poista
 5. Kertakaikkiaan hölmöä touhua! Kyllä minuakin totisesti suututtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin asuu muutama, jotka eivät sallisi minkäänlaista eläintä pihaan. Jopa puita piti kaataa, kun linnut kuulemma liikaa metelöi niissä. En minä jaksa aina ymmärtää, en vaikka kuinka yrittäisin.

   Poista
 6. Kaikkea sitä! Olisi kiva tietää mitä ne eläinsuojelulliset syyt ovat. Ovatkohan nuo eläinsuojelijat ihan ajantasalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli ilmoitus, että sai rankan suolistoperäisen kohtauksen, eikä mitään ollut tehtävissä. Voi kissa parkaa ;(

   Poista
 7. No olipa niin tyhmä teko kuin vain voi olla ja näkeehän sen jo kissastakin koska siitä on pidetty huolta ja hellitty, ei huonolla hoidolla oleva kissa tule ihmisen lähelle! Surullinen juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma oli sairastunut. Kyllä se täällä ainakin vaikutti aivan terveeltä kissalta ja tuli hyvin toimeen minunkin tyttökissojen kanssa. Turkki kiilsi ja oli sileä, niinkuin terveellä kissalla on.

   Poista
 8. No johan nyt on. On se kumma, että eläin ei saa asua paikassa, jossa siitä pidetään huolta. Törkeää toimintaa kerta kaikkiaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuulemma kakkinut jonkun kukkapenkkiin. Johan siinä on joittenkin mielestä hyvä syy hävittää kissa =(

   Poista
 9. Meidän seudun löytöeläintalossa ei koskaan lopeteta kissoja paitsi jos ne ovat vakavasti sairaita. Tämän selvitin kun olen vienyt sinne kaksikin kulkuria. Ja tietty selvitin etteivät kuuluneet naapureille. Vaikka kissat olivat niin huonossa hapessa, että olisin voinut viedä vaikka joku olisi ilmoittautunut omistajaksi.
  Olisiko tuolla kissalla ollut jokin kissatauti, vaikka kissojen hiv. Vaadi selitystä ja jos ei ollut niin jutusta voisi vähän nostaa haloota. Surullinen juttu joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissalle löytyi omistaja, joka olisi hakenut Onninsa nyt maanantaina. Hän ilmeisesti nyt selvittelee asiaa onneksi. Täällä meillä on moni ihminen nyt tyrmistynyt ja kyselee minulta kissan asioista.

   Poista
  2. Jokin tässä jutussa haisee.

   Poista
  3. Ilmoittivat, että kissalle tuli äkillinen suolistoperäinen kohtaus, eikä mitään ollut tehtävissä. Jotain ihmeellistä tässä kyllä on, sillä kissa vaikutti täysin terveeltä täällä ollessaan . Luotan kyllä löytöeläintalon porukkaan, sillä näkyvät hoitavan muut eläimet kuntoon. Minua suututtaa vaan se henkilö, joka kissan salaa kenellekkään puhumatta vei sinne. Tälläkin alueella kun asuu näitä kissoja vihaavia ihmisiä.

   Poista
 10. Voi sentään, surullista, niin ihana kissa <3 :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tuntui surulliselta ja ihmeelliseltä miten näinkin saa tehdä.

   Poista
 11. Eijumankauta! Ei ihme että sinulla kiehahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottaa ihan omien kissojeni puolesta ja olen alkanut miettimään, mhinkähän se minun Armas-kissa häipyi viime kesänä. Löytöeläintaloissa se ei ollut, mutta tappoikohan joku ilkeyttään sen.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. No, verrattuna moneen eläirääkkäystapaukseen kissa sai sentään asiallisen lopetuksen. Ikävähän meillä monella mummolla on nyt kuitenkin sitä kissaa.

   Poista
 13. Kyllä nyt suututtaa minuakin ja itkettääkin. Toivottavasti se kisu oli jotenkin hyvin, hyvin sairas, ettei ihan turhaan tapettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan oli sairas, kun kerran lopettivat. Ihmetyttää vaan, että mikä sille sitten tuli, koska tässä pihassa ollessaan oli kuitenkin niin terveen ja hyvinvoivan näköinen kiltti kissa.

   Poista
 14. Voi hyvänen aika, miten kamalaa, miksi se kisu ei saanut jäädä sinne mummelin hoitoon. Mitä eläinsuojelua tuo on, hyi hitto kun suututtaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiselle rivitaloalueelle mahtuu aina muutama pahansuopa naapuri asumaan. Eikai sille taida muuta selitystä olla.=(

   Poista
 15. Kyllä sillä on oltava joku vakava sairaus jos se on lopetettu noin äkkiä ja eläinsuojelullisista syistä. Ikävä tapaus voi kamala sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne vastas, että äkillinen suolistoperäinen sairauskohtaus. Onneksi ei kissa parka joutunut ainakaan kauaa kärsimään.

   Poista
 16. Komea katti todellakin. Kyllä varmasti sillä on ollut joku paha sairaus, ei sitä muuten olisi lopetettu, ei löytöeläintalossa. Voi surku:(
  T:Mustakissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taisi olla kissaparalle parempi, että oli asioista ymmärtäviä heti paikalla kun sairauskohtaus iski.

   Poista
 17. Surullinen juttu! Saisipa se mummeli uuden löytökissan hoivattavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullinen tapaus tosiaan. Ei taida mummo enää uskaltaa kissaa ottaa.

   Poista