perjantai 20. maaliskuuta 2015

Satumaailmassa


Tänä talvena ei maalausinto oikein virinnyt, enkä ole juuri mitään aikaan saanut.
Viimeksi aiheeksi annettiin suomalainen tarumaailma. En jaksanut innostua Kalevalasta ,josta kaikki muut maalasivat,  joten väsäsin peikon, menninkäisen metsästä. Taruolentohan sekin on. En jaksa innostua tästä työstä vieläkään, selvää kaapin-kätkö-tavaraa. Näkyy vielä olevan paranneltavaakin. Kuinka ollakkaan, niin minun työssäni on jälleen kerran kissa.


Virkkausinto on taas iskenyt.  Peppiä se jaksaa aina vaan naurattaa, vaikka piha on vielä jääkauden vallassa. Mikäs on naureskellessa, kun tietää pääsevänsä Helsinkiin 50-vuotis päiville.

Jokohan kohta olis aika siivota ne viimeisetkin joulutavarat piiloon. Meillä on sääntönä, että pääsiäiseen mennessä ei joulun tarvitse enää näkyä . On vaan niin mahdottoman kiire mukamas koko ajan. Pitää virkata ja katsoa telkkaria ja silitellä kissoja, missä välissä siinä sitten ehtisi nurkkia putsaamaan.

48 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pepin luonne on niin ihana, että haluaisin olla samanlainen =)

   Poista
 2. Oi, mä tykkään tuosta peikosta kissan kera. Peppikin on suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä pitää tehdä tämmöisiä iloisempiakin kuvia.

   Poista
 3. Ihana menninkäinen! Ja Peppi on aivan huippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikot ovat ihan mukavia, kunhan eivät tule pimeässä metsässä vastaan =)

   Poista
 4. Peikko ja kissa. Akseli maalasi aikoinaan Akka ja kissa -teoksen. Jos jokin joulutavara sattuu jäämään esille niin onpa valmiina ensi jouluna, turha hötkyillä.

  VastaaPoista
 5. Hieno maalaus ja Peppi!
  Minunkin lapsuudenkodissa oli sellainen tapa, että joulua riitti pääsiäiseen asti! Luulin ettei muualla ollut näitä tapoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä varsinaisesti ole semmoinen tapa, mutta aina kun MEINAAN ruveta siivoamaan niitä, niin tytär sanoo että eihän nyt ole vielä pääsiäinen. Tietää äitinsä laiskuuden näissä hommissa. Pääsiäistavarat siivotaan sitten juhannukseen mennessä =)

   Poista
 6. Ihana peikko. Hieno työ, vaikka et tykkääkään. Turhaa kriittisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan omissa töissään löytää vikaa. Taitaa kuulua tähän suomalaiseen luonteeseen, omiaan ei saa kehua =)

   Poista
 7. Peikko on minustakin ihana ja aivan peikon näköinen. En kyllä näe paranneltavaa taulussa, mutta enhän minä osaa maalatakaan. ;) Peppi on taas niin iloinen ilmestys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo tie ja varjot tökkäsi heti niin pahasti omaan silmääni kun tätä valokuvana katsoin. Onneksi öljyväritöitä pystyy helposti korjailemaan jälkeepäinkin.

   Poista
 8. Taitavia töitä molemmat ja kauniita! Meilläkin käsityöt haittaavat arkisia puuhia, mutta siivous hoituu nopeasti ja tehokkaasti kun sitten saa taas neuloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas siivous haittaa käsitöitä, mutta onneksi siivousta voi aina siirtää kun ei ole kukaan näkemässä olenko imuroinut vai en.

   Poista
 9. Mutta tuo tauluhan on hauska! En mina sita mihinkaan kaappiin piiloon laittaisi.

  Vielahan siihen paasiaiseen on pari viikkoa aikaa. Onko sinulla jotain paasiaiskoristeita myos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta maar 40 vuodessa on kerennyt kertyä muutama laatikollinen pääsiäiskoristeitakin. Kaikki lasten tekemät puput ja tiputkin on tarkassa tallessa. Siksi joulu pitäisikin saada siivottua pois, että mahtuu pääsiäistavarat tilalle. Kiire tulee kohta =)

   Poista
 10. Ihana Peppi, sinä varmaan osaat virkata henkilön kuin henkilön. Omassa lapsuudessa oli Vaahteranmäen Eemeli ja Peppi ne jutut. :) Joten lahja on niin osuva 50-vuotiaalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaustyönä lähti Peppi lahjaksi, tietenkin minusta oikein hyvä juttu. Erilaisia hahmoja on kyllä mukava suunnitella, pitäisi vaan olla aikaa enemmän, mutta tunnetustihan eläkeläisillä on kamala kiire.

   Poista
 11. Mainio taulu, siinä peikko kyselee kissalta tietä. Siun taulut on sellasia ilon tuojia, niiko on nuo Pepitkii.
  On miullakin vielä yläkerrassa joulusia koristeita, mutta kun ei niitä siellä kukaan näe, ni olkoot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vaan olla lastenhuone, jonne tuon laittaisi, vaan kun ei ole.
   On minulla sentään jo kuukaudenpäivät ollut iso pahvilaatikko esillä, jonne aina välillä pistän jonkun joulujutun. Punaiset verhot pitäisi kyllä saada jo pois ikkunasta ennenkuin aurinko ne ihan pilalle haalistaa.

   Poista
 12. Satua pitää aina olla elämässä. Silloin on mukavenpaa. Ihana taulu ja ihanan ihana peppi. MIkä synttäri lahja =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy olevan totta, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän lapsettaa =)

   Poista
 13. Minusta tuo taulu on onnistunut hyvin! Kiva tunnelma ja muutenkin hauska. Seinälle vaan!

  Peppi on iloisen suloinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhan lapsellinen omalle seinälle. Nyt pitäis saada jostain uusia pieniä lapsenlapsia, joitten seinälle sen voisi laittaa.

   Poista
 14. Minusta taulu on aivan hurjan hyvä! Varjotkin niin taitavasti maalattu. Taulu ilman kissaa on kuin taivas ilman tähtiä : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kissajutusta olen samaa mieltä ja seuraavaan tauluuni tuleekin lauma kissoja. Tästä juuri nuo varjot aion korjata, väärän väriset ja malliset.

   Poista
 15. Kommentoin sinulle vanhempiinkin teksteihin. Kerron, jos sinulla ei ole sellaista seurantaa, josta huomaisit : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei ole seurantaa, mutta käyn välillä varulta kurkkimassa noita vanhempiakin kommentteja. Mainio se isäsi kertoma juttu.

   Poista
 16. Mitä sää mariset, ettei taulu oo hyvä!? Minusta se on. Mitähän toi kissa tekisi, jos se kohtaisi rannassa Vellamon, sen vedenhaltijan, ja mahdottoman ison kalansaaliin, jolla Ahti olisi kosimassa Vellamoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jösses, lopetan heti marisemisen =D
   Jos tuo on niin kuin minun kissat, niin karkuun juoksis. Noille ei kala kelpaa vaan kaikenlaiset hiiret ja myyrät vain.

   Poista
  2. Minä tumpelo se en osaa lähettää näitä viestejä. Jostain syystä ne tulee aina tuplana. Voi samperi mun kanssani. Anteeksi vaan.

   Poista
  3. Ei se mitään, voin kaverina poistella noita ylimääräsiä, näköjään onnistuu =)

   Poista
 17. Mitä paranneltavaa? Oikea hyvän mielen taulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan on niin lapsellinen, etten tykkää siitä.

   Poista
 18. Heei, toi nenä! Tosi hyvin onnistunut, muhkea. Sehän on ilmetty erään sinunkin tunteman tyypin nenä, ihan näkönen! Mulle heti toi taulu! Tykkään! Merkkipäiväkin lähestyy... -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ja sun nenäs =D Katotaan nyt mihin tää joutuu, kunhan nyt ensin on kevätnäyttelyt sun muut. Täällä olivat kyllä ihan sitä mieltä, että peikko on ihan mun entisen piirustuksen opettajan näköinen =)

   Poista
 19. Onnistuin kommentoimaan vanhempaan kirjoitukseen, mutta laitetaas nyt tännekin, että huomaat. :) Voitit blogini synttäriarpajaisissa lahjakortin lankakauppa Titityyhyn! Onnea!

  VastaaPoista
 20. Kyl asioil pitää olla tärkeysjärjestys. Kissojen silittäminen on ykkösasia ja muut tulee sit jos jää aikaa. Mun huushollissa ei paljon koristeita oo. Jouluks otan esille punaiset puutulppaanit ja pääsiäiseks keltaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla olis kyllä koristeita, vaan kun en nyt jaksa kaivaa niitä esille. Täytyy vaan lepäillä, kun olen ollut vähän huonovointinen.

   Poista
 21. Huikeen hieno maalaus!! Peppi on aina niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan, kun entisen mieheni hautajaisissa eilen näin ihan tuon peikon näköisen miehen ja meinasi ruveta naurattamaan kesken kaiken. Toisaalta hyvä, kun oli niin hirveän surullinen tilaisuus muuten.

   Poista
 22. Sinä oot yhtä kiireinen kuin minä. :D Tauluhan on mukava ja Pepppi valloittava.

  VastaaPoista
 23. On se kumma =) Työttömänä oli koko ajan kiire ja nyt eläkkeellä vielä kiireempi =)

  VastaaPoista
 24. Mainio taulu ja Peppi on ihan kuin tietäisi pääsevänsä juhlimaan.

  VastaaPoista