perjantai 21. toukokuuta 2010

Putken päässä

Nyt nämä jalkaparat pääsevät lopulta lepoon, sillä minä pääsin putken päähän; kesäloma, 2 vuotta työttömyyttä, työttömyyslisäpäivät, eläke. Kahden vuoden työllistämisjakso kirpparilla loppui tänään, enkä ole siitä kovinkaan pahoillani. 8-9 tunnin seisominen otti koville vanhoille jaloille. Muuten kyllä tykkäsin olla kirppari-täti. Varsinkin uusien tavaroiden laittelu ja järjestely oli tosi mukavaa ja löytöjä tuli tehtyä päivittäin. Nyt näitä löytöjä on kämppä täynnä ja on aika ruveta karsimaan enimpiä takaisin kirpparille myyntiin. Joka sentti onkin tarpeen, sillä perus-työttömyyspäivärahalla on aika tiukilla, että saa ruokaa joka päivälle. No, odotan eläkkeelle pääsyä, sitten helpottaa huomattavasti.
Viimeinen päivä oli oikein mukava, sillä moni asiakas halasi ja sanoi kaipaavansa minua jatkossa. Sainpa jopa ruusunkin lähtiäisiksi. Tuleehan minun käytyä siellä varmaan melkein päivittäin, joten uudet tuttavuudet säilyy.

Sitten muuta asiaa.
Sanna Toukokalliolta järjesti arpajaiset ja minä onnistuin voittamaan kauniin käsin ommellun pellavaisen liinan. Kirjoitin Sannalle, että annan sen tyttärelleni yo-muistoksi ja Sanna kirjoi siihen vielä E-kirjaimen ja vuosiluvun. Näytin liinan jo tyttärelle ja hän oli oikein mielissään.
Sannalle suuret kiitokset arvokkaasta lahjasta.
Lopuksi vielä mainoksen paikka.
Netistä löytyi tämmöinen uusi lahjatavarakauppa Kauniit kodit. Kaikenlaista kaunista sisustustavaraa on tarjolla ja minä ainakin ihastuin näihin monenlaisiin peltirasioihin. Sukulaiset huomio, tässä olis sopiva lahja-idea, jos joskus innostutte minua lahjomaan :) Toki minulle kelpaisi paljon muutakin tuolta kaupasta, mutta rahavarat ei anna myötä tällä hetkellä :)
-----
Nyt pitää kai mennä nukkumaan, sillä huomenna on rankka päivä. Tyttären seuraksi pitäisi lähteä etsimään juhlamekkoa ja tiedän ennestään, että se on pitkä ja raskas päivä.

8 kommenttia:

 1. Onnea putkelle!! Vapaa loppuelämä on yhtä juhlaa.
  Minunkaan eläke ei ole hurrattava ollut, eikä ole vieläkään (minimi), mutta elämänlaatu sitäkin parempaa.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa uutta alkua! Aitini sanoo aina, ettei ne suuret tulot, vaan pienet menot. Elàkkeellà oleminen on tosiaan riemukasta. Saa sinunkin jalkasi nauttia tossuista keskellà pàivààkin.

  VastaaPoista
 3. Onnea vaan minäkin toivottelen vapaaherrattarelle. Täällä toivottelee yksi vihreä osa-aikaeläkeläinen joka päiviä laskien odottaa sitä todellista vapautumista!

  VastaaPoista
 4. Voi minäkin kävin katsomassa tuota Kauniit Kodit-kauppaa! Oi,ei mun saa tommosia katsella,yhtään ei rahapussi salli nyt "ylimääräisiä" ostoja! Kyllä todella kauniin pellavaliinan sait. Eikö olekin mukava jäädä vapaalle! Ajattele,nauttia aamukahvit rauhassa,ei ole pakko lähteä minnekään. Voi istahtaa sohvalle käsityön kanssa ja katsoa telkkua,tai lukea hyvää kirjaa yms.

  VastaaPoista
 5. Onnea sinulle ja arvaan kyllä tunteesi! Helpotuksen huokaus pääsi ainakin itseltäni, kun putkeen pääsin ja vielä iloisempi virnistyksellä varustettuna sitten aikanaan kun tuli eläkepäätös.

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen elämänvaiheeseen!
  Tulee uudenlaiset kiireet, tiedän kokemuksesta.
  Kaikki pitää tehdä omalla ajalla!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut minultakin! Päätökset selkiyttää elämää. Ja eikun lepoa ja sitten ajan kanssa suunnitelmia ilman stressiä ja kiirettä.

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen vaiheeseen! Tosi kauniisti olet liinan asetellut kuvaan. Teillä varmasti nyt jo täys tohina päällä juhlien takia... ;) Mukavaa että tyttösi pitää liinasta.

  VastaaPoista