keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Pepit peltotöissä


Lämpimät ilmat herättivät minussakin sisäisen maamiehen ja alettiin Peppien kanssa kylvötöihin. Sain naapurilta vanhan korkean kukkalaatikon ja siihen kylvin salaattia. Taimet nousee kohisten, eikä pupujussit yllä napsimaan niitä ennen minua. Kotilotkin on helpompi noukkia korkeammalta.


Matalalla olevaan "peltooni" istutin sokerihernettä ja yrttejä. Lannotteena tietenkin sitä ehtaa hevosenpaskaa. Naapurin kissakin näköjään päätti käyttää tätä hiekkalaatikkona, mutta sitä lannotetta en tähän halua. Onneksi löysin roskakatoksesta tämmöistä rautaverkkoa. Nyt ei kissa pääse kuopsuttamaan ja myöhemmin voin nostaa verkon herneitten tueksi.


Aherruksen jälkeen voi istahtaa lepäämään ja ottamaan aurinkoa.

Työn alla on nyt Peppikatras. Tykkään tehdä useamman kerralla kun silloin on langat etsittynä valmiiksi. Oman aikansa vie sekin kun haen säilöistäni sopivia lankoja, uusia ei onneksi juurikaan tarvitse ostella kuin harvoin.

Tästä karanteenien loppumisen kunniaksi tilanteeseen sopivaa musiikkia =D =D =D 18 kommenttia:

 1. Pepit ovat mukavaa kylvöseuraa <3 Yhdessä työ sujuu. Nyt sitten aurinkoa, kastelua ja satoa odottamaan.

  VastaaPoista
 2. Pepit on kloonautuneet!
  Minulla on lavakaulukset ihan tyhjillään, kun kissa käy niitä kaivelemassa alvariinsa, niin en tiiä laitanko mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä virkkaukset tahtoo kloonautua aina =)
   Tämmöisen verkkoviritelmän olen nyt huomannut kasvilaatikossa toimivaksi. Kasvit mahtuu kasvamaan reijistä, mutta kissan tassut eivät siitä tykkää.

   Poista
 3. Oi miten ihanat Pepit! Lapsena Peppi oli yksi minun sankareista, maailman vahvin tyttö joka piti aina heikompien puolta ja nautti elämästä omaan tyyliin:) Mikään ei varmaan ole niin hyvää kuin itse kasvatetut kesäherkut! Aurinkoista viikon jatkoa ja mukavia toukokuun viimeisiä päiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppi taitaa olla aika ajaton suosikki. Nykylapsetkin tykkää vielä Pepistä.

   Poista
 4. Siellähän on ollut oikein kunnon tyttöenergiaa istutushommissa :) Ihanaa iltaa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä ei muuta löydykkään kuin tyttöenergiaa kun kissatkin ovat tyttöjä =)

   Poista
 5. Meillä kissa käy kukkapenkissä kuopsuttamassa, olen sen tyhjiä alueita myös peittänyt jollain, ettei kaivaisi narsissin sipuleita ylös kuopiessaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen verkko on hyvä ja toinen keino on kun laittaa tikkuja pystyyn tiheään. Ei sinne kissa silloin pääse. Muutenhan kissa tykkäisi kun on pehmyttä multaa kuopsuteltavaksi ;)

   Poista
 6. Onneksi pääsee näin virtuaalisesti seuraamaan toisten piha-, puutarha- ja kylvöhommia. Nautinto sekin, kiitos! Ihania nuo Pepit! Mukavia toukokuun loppupäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tosi pieni takapiha omana, mutta se on oikea henkireikä varsinkin näin kesällä.En haluaisi asua kerrostalossa jossa ei olisi omaa pikku pihaa. Muuten asunnon koolla ja kunnolla ei niin väliä.

   Poista
 7. Oi, kuinka ihania Peppejä.
  Tämä kevät on kyllä monellakin tapaa mielenkiintoista aikaa se herättää kaikenlaisia mielenkiintoisia juttuja tekemään. 😄
  Ihanaa kesän alkua sinulle!
  T : - Satuli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun elämääni tämä aika ei paljonkaan ole muuttanut. Kaupunkireissut ovat jääneet ja enemmän on tullut siivottua kaappeja ja komeroita, ei juurikaan muuta muutosta =)

   Poista
 8. Suloinen Peppikatras.♥ Taimet näyttävän viihtyvän hyvin kukkalaatikoissa. Paljon on taimia.♥ Mukavaa viikonloppua sinulle.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuosta edes muutaman kerran saa salaattia pöytään, jos ei puput kerkee ensin :)

   Poista
 9. Isopeppi on niin tomera, että pikkupeppien on paras totella taikka muuten Isopeppi nostaa ne ilmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompiaan on syytä aina kohdella kunnioittavasti ;)

   Poista