perjantai 24. helmikuuta 2017

Toukkapussi


Kun tuli luvattua, niin olihan se tehtävä, toukkapussi. Eräs tuttuni kysyi paljonko ottaisin maksua jos tekisin toukkapussin. Lupasin, että jos hän tuo langat, niin kympillä teen. Ajattelin, että äkkiähän semmoisen nurin-oikein pötkylän kutaisen. Kuinka väärässä olinkaan :) Evästin vielä langanostoon, että ei 7-veikkaa, se on liian karheaa herkälle iholle.

No, mitä sain. Tietenkin viisi kerää 7-veikkaa ja kaikki eri väriä. Tuleva äiti oli toivonut harmaata ja senhän sitten valitsin, mutta eihän se yksi kerä riittänyt. Tähän meni 250gr, joten kävin salaa ostamassa toisenkin kerän. Samalla sain ohjeeksi netistä löytyneen kuvan, ei tosiaankaan mitään nurin-oikein neuletta =)


Eihän siihen tietenkään mitään ohjetta ollut, pelkkä kuva vaan.  Tämä on nyt samantapainen, on  erilaisia pintaneuleita, pyöreä pohja, huppu ja vähän normaalia isompi. Kuinkahan monta kertaa jouduinkaan purkamaan aloituksen, ennenkuin sain edes jotenkuten osumaan nurjat silmukat kohdilleen. Samallapa opin tuon pyöreän pohjan ja nyt osaan tehdä pipoja kärjestä aloittaen.

Tilaajalla ei ollut mitään käyttöä lopuille 7-veikoille, joten sovittiin, että otan langat palkaksi, enkä sitä 10€ kehdannut enää vastaanottaa. Oikeastaan oli ihan mukava suunnitella ja tehdä jotain ihan uutta, vaikka välillä meinasikin uskoa loppua purkamiskertojen takia.

33 kommenttia:

  1. Aivan IHANA ❤️
    Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pää-aukko olis saanut olla vähän isompi, mutta eiköhän se tuosta veny käytössä. En enää jaksanut purkaa yhtään kertaa enempää =)

      Poista
  2. Siitä tuli todella hieno! Tykkään erityisesti tuosta pöllöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhä lapsen vaatteessa jotain eläinkuviota olla ;)

      Poista
  3. Nopeasti teit! Hieno on, melkoinen urakka!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai nopeasti ;) Kaksi päivä meni aloituksessa kun tein ja purin, tein ja purin. Loppu menikin sitten telkkaria katsoessa :)

      Poista
  4. Kiva toukkapussi,ei mikään nopea tehtävä vaikka neulois vaan 2 oikein 2 nurin, niin kuin useimmat tekee.. tuon kuvion kanssa pussista tuli tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihan ite suunnittelin alusta loppuun ;) Siinä se suurin työ olikin.

      Poista
  5. Aikamoinen urakka mutta lopputulos on hieno! Ihan hyvin olisit voinut sen kympinkin vielä ottaa palkaksi, olet nähnyt paljon vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alun jälkeen tämä meni ihan telkkarin katselu työnä, kädet toimettomanakaan kun ei osaa istua ;)

      Poista
  6. Hieno :) Minäkin luulin, että tuo on "helppo" tehdä, mutta ei se niin yksinkertaista ollutkaan :D :D Ohjekin on jäi kirjoittamatta ... ja ihme, että mun neuloma pussi valmistui ajoissa, kun hupun kanssa meinasi mennä hermot "neulon-puran-neulon-puran ..." -lopulta onnistui :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Montakohan kertaa minäkin alun jouduin purkamaan, mutta opimpa samalla uutta. Tästä lähtien neulonkin pipot ylhäältä alas niin saan sopivan kokoisen helpommin.

      Poista
  7. Todella suloinen pussi ja varmasti lämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tässä tarkene keväämmällä nukkua päikkärit ulkonakin, on sen verran isokin, että mahtuu pitkään.

      Poista
  8. Joillekin ihmisille neulominen on yhtä kuin seitsemän veljestä. Eipä sillä, pikkuhiljaa minäkin olen alkanut vasta viime aikoina käytäämään muitakin lankoja. Tosin: kyllähän se hinta on aika kova tuollaiselle pussille, jos satsaa pehmeään ja miellyttävään villaiseen vauvalankaan. Ostin Katian baby merinoa pari kerää vastasyntyneiden juhlavuoden sukkiin. Tulihan hintavia sukkia, mutta toki hyvään tarkoitukseen meni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä meidän kylältä muuta lankaa saakkaan =) On se silti minusta karheaa vauvalle, en pysty itsekkään pitämään huiveja tai pipoja seiskasta tehtynä, raapii. Vaan ihminen joka ei itse tee käsitöitä ei varmaankaan ymmärrä eroa eri langoissa.

      Poista
  9. Kauniilla neuloksella olet toukkapussin tehnyt. Pienemmiltä paikkakunnilta on vaikea löytää erikoisempia lankoja. Netistä tilatessa ei voi hiplata, jotta tietäisi langan tuntuman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä lankaa hiplaamalla välttämättä tiedä mikä kuititaa ja mikä ei, joku lanka saataa tuntua pehmoiselta mutta kutittaa kummininkn. Merinovillat ja esim babyalpakka eivät kyllä yleensa kutita .. myös puuvillat , bambulangat ja akryylit ovat kutiamattomia. Olen tehnyt yhden toukkapussin paksusta puuvillasta ja ihana tuli, Jos käyttää esim. Nallea tai Seiskaveikkaa paussin alla pitää hyvin vaatetta esim. kypärälakki paita ja potkupuku ja ohuet tumput.

      Poista
    2. Totta, ei netistä tilatessa koskaan tiedä, onko kutittavaa. Kaupassa yleensä kokeilen kaulaani vasten, heti kyllä huomaa tuntuuko karhealta.

      Poista
    3. Hiplaamisesta sen verran että mulla on sanottu että seikaveikkakin tuntuu niin ihanan pehmoiselta..ettei voi millää kutittaa. Toki jollakin olla taito hyppysissä siinäkin hommassa .. mulla alkaa kutina vatsa kun on jonkin aikaa pitänyt vaatetta ihoa vasten. Mutta puuvilla ja bambulankoja ei tartte edes hiplata kun tietää ettei ne kutita.

      Poista
  10. Kyllä on kaunis ja olisit voinut minun mielestä ainakin vähintään parikymppiä ottaa lankojen lisäksi etenkin kuin tuttavallasi ei ollut ei ollut toiveena ihan perusmallista toukkapussia. Monet ihmiset jotka eivat itse neulo eivat voi käsittää kuinka paljon työtä tässäkin pussissa on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi pyysinkin tuomaan langat, että ymmärtää vähän hinnasta. Tiedän että myyn liian halvalla, mutta eivätpä jää sitten itselle nurkkiin pyörimään (eikä tarvitse verottajalle ilmoittaa niin paljon, hihi). Täällä kun ei ole paikkaa missä voisi myydä töitään, niin saa olla tyytyväinen kun joku edes ostaa halvallakaan . Pakko on kuitenkin saada tehdä käsitöitä ja on niitä saatava jonnekin myytyäkin, että saa ostettua lisää lankaa ;D

      Poista
    2. En kyllä usko että tämäkään olis jääny nurkkiin lojumaan vaikka olisit enemmänkin pyytänyt kaikenlisäksi kun verotkin vielä maksat. Mutta tästä oon ennenkin sun kanssas väitelly. :)

      Poista
    3. Hihi, niin on taidettu tehdä =)

      Poista
  11. Ihana pussi pikkuiselle. Pöllö ihana lisä kauniiseen toukkapussiin=))

    VastaaPoista
  12. Täytyihän siihen jotain keksiä, ettei työ käy liian yksitoikkoiseksi ;)

    VastaaPoista
  13. Kyllä siis ainakin niin hieno toukkapussi tuli! Ja ei sitä käsitöistä saa niille kuuluvaa arvoa maksuksi ja varsinkaan,kun toiset ei yhtään ymmärrä miten suuri työ on. Mutta kivahan on silti tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä maalla ei meinaa edes lankojen hintaa saada, kun ihmiset tekee itse. Vaan johan tässä ihan masentuis, jos ei edes käsitöitä voisi tehdä ;)

      Poista
  14. Sinun antmasi nimi nukelle oli kaunein, laitoin sähk.postia, jos haluat sen palkinnon, niin laita postiini osoitteesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, postiin on vastattu :) Näytti oikein mukavalta palkinnolta, tottakai haluan sen.

      Poista
  15. Jopas osaakin olla upean kaunis toukkapussi! ❤ Ei mennyt iso työsi hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vauvan äiti oli tykännyt myös, joten hyvä mieli tuli itsellekin.

      Poista
  16. ompa hieno toukkapussi! olisiko tähän saatavana neulonta-ohjeita?

    VastaaPoista