lauantai 19. joulukuuta 2015

Kuusenkoristeet


"Joku" on laittanut meillä joulukuusenkoristeet niin hyvään talteen, ettei niitä löydy mistään. Vaan kun hätä on suurin, on apukin lähellä. Sain Sirpan joulu-arvonnasta kaksi ihanaa keramiikka-enkeliä. Sirpa on nämä itse valmistanut ja häneltä löytyy muitakin ihania keramiikkatuotteita. Nyt nämä tulikin hyvään tarpeeseen. Muovikuusessa on sen verran tukevat oksatkin, että hyvin kestävät enkelien painon. Kiitos Sirpalle jälleen kerran, olen näet ennenkin voittanut Sirpan arpajaisista ♥

Aikaisemmin meilläkin oli aina oikea kuusi, mutta tytön ollessa puoli-vuotias, hän onnistui vetämään koko kuusen päälleen. Onneksi ei käynyt kuinkaan, kaikkia vaan nauratti. Sen jälkeen hankittiin tekokuusi, eikä siitä ole enää luovuttu noitten kissojen takia. Tahtovat kiivetä tuohon muoviseenkin.


Kauhealla kiireellä aloin värkkäämään tähtiä kuuseeni.  Osa on vanhasta tapetista taiteltu, toiset huopuvasta langasta virkattu. Näitähän sitä tehtiin lapsenakin. En muista että meillä olisi koskaan ollut kaupasta ostettuja kuusenkoristeita. Tähdet ja nauhat askarreltiin itse. Olen vieläkin niin ronkeli, että kun kuusi on muovia, niin siihen ei mitään halpakauppojen krääsää laiteta. Koristeiden pitää olla vanhoja tunnearvolla kyllästettyjä tai itse tehtyjä.  Oikean kuusen tuoksu täytyy sitten vain kuvitella =)


Uskoin ettei facebookin joulukalentereista koskaan mitään voita, mutta olen niitä luukkuja kuitenkin availlut. Onnistuin saamaan Koruharakan kalenterista korun ja kun sain itse valita, niin halusin tämmöisen "Luurankonaisen". Minusta tämä oli hauska, saa nähdä vaan saanko pitää itse, vai viekö tytär sen =) 


Kaappeja siivotessa löytyi vanhaksi menneitä kuorittuja auringonkukansiemeniä.  Ajattelin lintuja helliä niillä, mutta paikalle syöksyi Mausu. "Meillähän ei tirppoja syötetä" sanoi Mausu ja alkoi ahmimaan siemeniä oikein urakalla. Onneksi sen maha näyttää kestäneen sen. Ihan höpsö katti, mutta niin ihana =)

Toisella kertaa vastaan Emilien haasteeseen, täytyy ensin vähän miettiä sitä =)

7 kommenttia:

 1. Ihania kuusen koristeita, varsinkin nuo lumihiutaleet. Hassu kisu tuo Mausu ♡

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tulikin kaunis kuusi, kun ei ole kuin pari enkeliä ja valkoisia tähtiä valojen lisäksi. Täytyy tehdä vielä vähän lisää tähtiä tyhjiin paikkoihin.

   Poista
 3. Ihania koristuksia. Mausu on mainio! Ja komea kuin mikä! Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa :)

  VastaaPoista
 4. Tulikin ihan hyvän näköinen muovikuusesta kun ei ole kuin itsetehtyjä valkoisia koristeita.

  VastaaPoista