tiistai 29. syyskuuta 2015

Monikulttuurisuutta


Siinähän sitä olis monikulttuurista perhettä. Afrikanpoika on valloittanut Skandinaavitytön sydämen ja perhe on perustettu. Tyttäret selvästi tulleet äitiinsä ja poika isäänsä =)

En halua tällä mitenkään puuttua ajankohtaiseen pakolaispolitiikkaan. Minusta kuitenkin monikulttuurisuus perheessä on rikkaus, meillä ainakin se koetaan niin. Tyttäreni on suomalais-turkkilainen ja ylpeä molemmista juuristaan. Taidan itsekkin olla vähän "sekasikiö", sillä äitini suku on alunperin Saksasta Ruotsin kautta aikanaan Suomeen siirtynyt. Isän suku puolestaan on tullut toiselta rajalta eli Karjalasta. Rahallista rikkautta ei ole, mutta sitä enemmän kulttuuriperimää =D No, ei se mitenkään meidän arjessa näy, mutta olen esim. hankkinut kaikki suomeksi ilmestyneet turkkilaisten kirjailijoiden teokset ja karjalaisuus taitaa ilmetä iloisuutena ja suulaana pölöttäjänä =)Olipa rentouttavaa virkkausten välissä kutoa perus-sukkaa. Lankana Big Fabel, jonka olen joskus voittanut arvonnasta. Erityisesti tykkään tästä epätasaisesta raidoituksesta joka syntyy itsestään. Aika paksua sukkalangaksi, mutta saahan osa sukista olla paksumpiakin kumisaappaaseen sopivia. Nyt sormet syyhyää lisää kudottavaa, mutta ensin täytyy taas virkkailla välillä. Meillä ei neulota, meillä on kudin jota kujotaan.Eipä ole tomaattisadossa täälläkään kehumista. Kehno oli alkukesä. Muutaman pienen keltaisen tomaatin söin jo, mutta kaikki muut ovat vielä vihreitä. Jospa ne siitä vielä punastuisivat. Suurimman osan jouduin laittamaan roskiin, kun olivat jo niin huonossa kunnossa. Pieniä keltaisia, jotka ovat herkkuani , sain kasvatettua talvella itse kuivattamistani siemenistä. Täytyy kokeilla ensi keväänä uudestaan. Peppi vartioi satoani, ettei kissat pääse makoilemaan niitten päällä =)

26 kommenttia:

 1. Noin sun lelut, maskotit, pepit ja apinat on niin ihania. Mäkin oon sukujuurilta saksalainen......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suomalaisia voi ainakaan sisäsiittoiseksi kansaksi sanoa, on täällä niin paljon verta tullut muista maista =)

   Poista
 2. Voihan monikulttuurisuus, sitähän täälläkin riittää. Sun pitäis tehdä myös niitä pieniä alkuasukaspoikia, joiden kuningas Pepin isä oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa jos keväällä ehtis tekemään pieniä mustia poikiakin =))))

   Poista
 3. Peppi saa niin hyvälle tuulelle! Meillä olisi tomaatteja jos tulisit hakemaan, saat kyllä :D ja kaikenkirjavia! Laaja pohja sukutaustassa on aina iloksi, mulla ei ole ulkomaan verta suonissa mutta kummastakin päästä Suomineitoa kyllä ja kun lapsia ajattelee niin isännän puolelta kirjo lisääntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tulla halvemmaksi ostaa ne tomaatit tuosta lähikaupasta =)

   Poista
 4. Monikulttuurisuus on rikkaus! Mieheni on kolmannen polven israelilainen, sukujuuret Jemenissa.
  Turkkia reissailimme ristiin rastiin varmaan lahes parikymmenta kertaa, kunnes muutama vuosi sitten maiden valit huononivat sattuneista syista ja mieheni ei enaa sinne halua matkustaa. Rakastimme noita matkoja, kaunista maata, ystavallisia ihmisia ja hyvaa ruokaa. Toivottavasti paasemme sinne viela joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin kerran Marmariksessa hotellissa jossa ei juuri muita ollut kuin israelilaisia. Turkilla ei nykyään taida montakaan ystävää olla idässä päin vaikka itse tavallinen kansa onkin ystävällistä. Se on tuo politiikka semmoista, ei meikäläinen aina ymmärrä =)

   Poista
 5. Ihanat apinat, laitan sulle sähköpostia asian tiimoilta.
  Laita omenia noiden tomaattien sekaan, pitäis kypsetä vähän nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, vastattu on.
   Taisi saada mun tomaatit kylmää jo kun ovat alkaneet vain mätänemään. No, onneksi kaupasta saa uusia, vaikkakaan ei niin hyviä=)

   Poista
 6. Poika selvästi isänsä näköinen ja tyttäret äitinsä :D

  VastaaPoista
 7. Totta monikultturisuus on suurta rikkautta.
  Että mie tykkään siun pepeistä ja apinoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee seurattua vähän enemmän noita ulkomaantapahtumiakin ja näkee omaa napaansa pitemmälle, niin minusta ainakin tuntuu.

   Poista
 8. Hauska perhe! Kyllä mua nauratti :) Mulla on äiti Viipurista ja moni joka ei tunne edes mua on sanonut melkein kättelyssä "sussa täytyy virrata karjalaisverta", no kaipa se sit on tää kälättäminen... Naapuri just kertoi, että omena auttais tomaatteja kypsymään nopsaan, en sit tiedä. Jos kokeilet laittaa vaikka yhden ompun tomskujen sekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kylällä asuu paljon Karjalasta tulleita pappoja ja mummoja ja he ovat mahdottomia kälättämään ja nauramaan jutuilleen. Huumoriporukkaa kerrassaan.

   Poista
 9. Minäkin olen pienestä saakka kutonut; neulomisesta puhumisen opin vasta aikuisiällä. Nyt käytän kumpaakin sanaa sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, neulalla neulotaan ja kukas sitä nyt neulalla alkais sukkia tekemään =)

   Poista
 10. Eihän sukkia neulota vaan niitä kuotaan ;) Tälläi hetkellä on sukkakujin oottamassa. Mukava vertailla murresanoja. Pepit ovat aivan ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen asunut niin ympäri Suomea, että hassuja murresanoja on tarttunut mukaan. Lapsiani talvella naurattaa kun "vejän vinkkelit jalakaa" (= huopatossut).

   Poista
 11. Ihana potretti!! Sain kuulla jokin aika sitten , että isäni puolen suvussa olis kaukaisia sukujuuria Kreikasta. Se voisi osaltaan selittää oman välillä aika temperamenttisen luonteeni, jota ei aina Suomessa ymmärretä :) .Edesmenneet tätinikin olivat kaikki nuorena pitkiä tummatukkaisia, ruskeasilmäisiä kaunottaria .:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukujuuria tutkiessa voi tulla välillä melkoisia yllätyksiä vastaan. Vois olla mielenkiintoista paneutua asiaan oikein kunnolla.

   Poista
 12. Muistakkos mikä on TIKKURI? Se kujotaan...kai. -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tikkuri takin alla jo joka päivä ja kohta on laitettava vanttuutki =)

   Poista
 13. Arvaat varmaan, että ehdottomasti kannatan monikulttuurisuutta. Näin oli jo ennen kuin adoptoimme. Olen pienestä saakka ollut sitä mieltä ja joskus jouduin sanakopuun muun perheen kanssa. Nyt näkee ja kuulee aivan älyttömiä juttuja tämän pakolaisasian tiimoilta. Mutta blogi ei varmasti ole oikea paikka ruveta sitä käsittelemään : ) Kauniit sukat kujoit.

  VastaaPoista
 14. Arvaat varmaan, että ehdottomasti kannatan monikulttuurisuutta. Näin oli jo ennen kuin adoptoimme. Olen pienestä saakka ollut sitä mieltä ja joskus jouduin sanakopuun muun perheen kanssa. Nyt näkee ja kuulee aivan älyttömiä juttuja tämän pakolaisasian tiimoilta. Mutta blogi ei varmasti ole oikea paikka ruveta sitä käsittelemään : ) Kauniit sukat kujoit.

  VastaaPoista