sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Oma apu, paras apu


Niska- ja olkapääsärky on jatkunut aina vaan, mutta en siltikään halua lähteä kaupunkiin koko päiväksi jonottamaan lääkäriin pääsyä. Vanhastaan tiedän, että siellä vaan pistetään kortisoonipiikki olkapäähän ja määrätään särkylääkettä. Ei kiitos enää. Olen työvuosina saanut noita kortisoonipiikkejä niin paljon selkääni ja hartioihin, että selkä on täynnä pysyviä mustelmia.

Pääsin miniän kyydissä kaupunkiin halpakauppaan asioille ja siellä osui silmiini hevospalsamia. Olen kuullut joskus, että urheilijat käyttävät tätä lihas- ja nivelkipuihin. Miniä osti tätä hevoselleen ja kun suuri purkki maksoi alle 4€, niin minähän ostiin myös kokeeksi itselleni.

Johan alkoi helpottamaan. Tätä kun vetelen niskoihini niin niskajumi helpottaa ja särky vähenee. Mennen tulle voittaa apteekin kipugeelit. Kai se on niin, että isolla ihmisellä on oltava kunnon aineet. Kun se kerran auttaa hevosellakin, niin toki piisaa minullekin =D

36 kommenttia:

 1. Meillä ollut sama salva polvi- ja selkäsärkyihin, kyllä muuten toimii.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olis mullakin joku joka sivelis tuonne lapaluiden väliin, itse ei yllä millään.

   Poista
 2. Vanha isäni myös saa avun tästä. Toki me molemmat tiedämme, ettei tuo varsinaisesti kipuun "auta". Syy jää jäljelle. Tämän toimintatapa on kuulemma jotenkin sillai, että voiteen kylmägeeli iskee tajuntaan nopeammin kuin varsinainen kipu, joten aivoja huijataan olemman reagoimatta varsinaiseen kipuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa vaikka aivoja huijattaiskiin, kunhan kipu hellittää edes vähäksi aikaa =)

   Poista
 3. Kävin juuri hakemassa samanlaisen purkin, laitoin sitä polviin, lonkkiin, niskaan jne.

  Nivelrikosta kärsivänä ja tekonivel lonkassa kulkevana tämä on ensimmäinen tuote, joka toimii ja nopeasti. Kiittelen täällä kovasti vihjeestä ja kumartelen syvään. Ihan sama, mikä siinä tehoaa, loistavaa olla ilman särkyä. Olen kyllä joskus lukenut mainoksia tästä, mutta enpä ole uskonut niihin :).

  En ole itsekään enää aikoihin käynyt kipupiikillä, kun eivät nekään kovin kauan auta enkä ole oikein innostunut kortisonin lykkäämisestä kudoksiin. Vaikka kyllähän sekin helpotus on tietysti kelvannut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva kipu vetää mielialankin niin alas, että pienikin helpotus on paikallaan. Olen kuullut että jatkuva kortisoonipiikitys heikentäis luita ja niveliä ja silti sitä ollaan ensimmäiseksi aina ehdottelemassa. Minulla on sitä pistelty kantapäähänkin "luupiikkiin" ja se sattuu niin kamalasti, etten anna pistää enää mihinkään =)

   Poista
 4. ♥no vau! täälläkin ois käyttöä tuollaiselle voiteelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se auttaa niskajumiin ja lihasvaivoihin, ei muuta kuin purkin ostoon =)

   Poista
 5. Täytyy laittaa nimi muistiin, jos vaikka saisi sillä niskat kuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattelin netistä ja sieltä löyty näitä hirveen kalliina Halpakaupoista saa ihan tätä hevosille tarkotettua, joka käy ihmisillekin ja on halpaa.

   Poista
 6. Joskus tarvii hevoskuurin!
  Mun olkapää olis hyvä testata tällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa olla eläimellistä meininkiä, hevoskuurilla kissanpäiviä viettäen =)

   Poista
 7. Tuohan kuulostaa hyvältä linjamentilta! Auttaiskohan meikäläisen niskoille ja olkapäälle???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin niskajumiin auttaa. Toinen mitä haluaisin löytää vielä on lehmien utareisiin tarkoitettu Tummeli, siinä on maailman paras voide näin kesä-aikaan. Etelänmatkoilla totesin sen parhaaksi auringonotonjälkeen rasvaksi ja voi sitä käyttää muulloinkin =)

   Poista
  2. No Tummeliahan saa samasta halpakaupasta mistä Hevospalsamiakin. Meilläpäin ainakin ovat samassa hyllyssä purkit vierekkäin ja hyviä rasvoja ovat molemmat.

   Poista
  3. Ei näkynyt tuolla, mutta huomasin että Tomannilta pitäis saada. Sinne siis seuraavalla kaupunkireissulla =)

   Poista
 8. Jaahas, nyt tää tietää mitä käy olkavarteen hakemassa.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla reissulla kannattaa ostaa sitä Tummeliakin, näkyy ainakin Tokmannilla olevan =)

   Poista
 9. Hei sude!! hauskaa keskustelu täällä on :-))

  kun mainitsit utareisiin tarkoitettu voide: googlepa eutercreme hautpflege (hautpflege= ihonhoito) saksaksi, siellä löytyy jotain ja paljonmuuta, täällä linkki:
  https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=eutercreme+hautpflege

  tai jättää hautpflege sana pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa, vaikken saksaa ymmärräkkään. Oli aika kallista voidetta siellä. Tummelia näkyy saavan Tokmannilta 410gr purkki 6.69€ ja se on juuri sitä oikeaa tarkoittamaani tummelia. Mitäs suotta maksamaan hienosta purkista ja hienosta tuoksusta, kun halvempikin ajaa saman asian =)

   Poista
 10. Hei,
  Niskajumiin voi kokeilla myöspä kaalin lehtiä tai raparperin lehtiä. Laitetaan vaan ihoa vasten, liivien alle kun tukee niin pysyvät paremmin painoillaan ja paita sitten päälle. Voi saada aikaan nenän vuotamista ja pientä lämpöä. Pistää verenkierron liikkeelle. Tai sitten voi kokeilla nilkkojen hieromista siitä lihasalueelta. Vasen nilkka auttaa oiken puolen jumiin ja päinvastoin. Nämä ovat sellaisia lempeitä keinoja, mutta ainakin itsellä toimii ��
  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista lempeistä keinoista minä juuri tykkäänkin. Täytyy huomenna heti kokeilla tuota raparperinlehteä kun sitä sopivasti kasvaakin terassini nurkalla. Kiitos vinkistä.

   Poista
 11. Hahaa! Tota mä ostan heti ku seuraavan kerran pääsen johonki halpiskauppaan. Peukut on ihan tärviöllä ku joka ilta pitää runnella karvisen kipeitä hartioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla viisainta ettet heti kerro Karviselle että se on hevoslinimenttiä. =D Miehet ei aina ymmärrä kaikkia hienouksia ja voi tykätä huonoa kun joutuu hevoskuurille =)

   Poista
 12. Hevoskuurin paikka olis tässä mullakin, täytyy pitää silmät auki kaupoilla, jos sattuis kohille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaahan tuota kokeilla. Eipä siinä montaa euroa hukkaan mene jos ei tykkääkkään =)

   Poista
 13. Tuota palsamia meilläkin käytössä, edullista ja kyllä toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkypä siellä olevan muitakin edullisia yrttivoiteita, joita aikaisemmin sai vaan Tallinnasta. Varsinkin oliiviöljyvoide on aivan ihanaa.

   Poista
 14. Kiitos vinkistä, tuota haluan miekin, kun joka kohtaa kolottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kolotukseen auttaa. Tuoksu on purkissa tosi voimakas, mutta haihtuu pian iholta.

   Poista
 15. Äitini osti taannoin faarille, enpä huomannut koskaan kysyä, miten toimii.
  No, nyt ei tarvitsekaan, käväisen ostamassa oman purkin! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisivat jo maksaa minulle mainostuloja, kun niin moni on nyt innostunut tuota kokeileen =D

   Poista
 16. Hevospalsami on paras. Minä olen monet kerrat hoitanut hartiat ja olkavarren sillä. Tepsii aina. Kai ne nyt parasta rasvaa ovat keksineet kehittää kalleille ravihevosille niitten lihasrevähdyksiin,niin miksipä ei sitten auttais ihmisillekkin. Lihas kuin lihas,ei se rasva tiedä onko kyseessä ihminen vain eläin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Eiköhän tässä olla yksien ravihevosten vertasia sentään vaikka ei juostakkaan yhtä lujaa enää =)

   Poista
 17. Meillä myös käytetty jo vuosien ajan monta purkkia sitä vihreäkantista kylmävoidetta ja nyt menossa toinen tai kolmas puteli tuota punasta lämmittävää. Tuskin olisin ostanut, jos ei olisi käyttökelpoista.

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista