keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Meidän kylän opiston näyttely


 Meidän kylän kansalaisopistossa on aika vähäinen tarjonta kädentaidoista, mutta aina sen verran, että pieni näyttely aikaan saadaan.
On tilkkutyökurssi. Aivan upea tämä parisängyn peitto, oikein ilo silmälle. Kelpais kyllä minun sängylleni ♥


                                               

Myös kankaan kudontaan on mahdollisuus. Enimmäkseen olivat kutoneet mattoja, mutta kuvasin nämä pienet. Kiva idea kiinnittää huovutettuja palloja kudottuun pohjaan.Savityöt, johon minunkin on tehnyt mieli osallistua. Siellä oli kippoa ja kappoa ja jos jonkinlaista koriste-esinettä.Mielestäni ehdottomasti hauskin on tämä "Anopinpää". Suusta nousee tietenkin Anopinkieli =)
Tekijä ei kuulemma aio antaa tätä anopilleen äitienpäivälahjaksi, ymmärrän kyllä miksi =DVielä on meidän maalauskerho. Ei meitäkään monta ole, yleensä 7 naista mutta joukossa on tosi taitavia maalaajia. Nyt ei ollut montaa taulua näytillä, sillä meillä oli huhtikuussa ikkunanäyttely entisen pankin ikkunoissa. Siellä olikin isoja hienoja maalauksia esillä.


Novita yllätti positiivisesti. Miamilanka on tarjouksessa ja minulla kun sitä menee paljon, niin tilasin kunnon satsin. Mukaan oli pakattu uusin Novita-lehti ja Amigurumi-lehti. Minulla ei ollut kumpaakaan, joten oikein tyytyväisenä otin vastaan.Täytyy vielä näyttää uusin löytöni paikalliselta pieneltä kirpparilta. Söpö pieni ristipistotaulu hintaan 0,70€. Tämä joutuu vielä tuunaukseen, mutta olkoon siihen asti seinällä ihailtavana. 

35 kommenttia:

 1. Ompa ihana tuo peitto, nuo tilkkutyöt on aina niin mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun oli niin kapeassa käytävässä etten saanut kunnolla kuvattua

   Poista
 2. Aivan upeita. Taulujen joukossa taisi olla ainakin yksi sun taulu? Onko nuo kukat tuossa ylhäällä myös sun maalaus?
  Mukavaa vappua"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tulppaanit minun maalaamia. En tykkää kukkatauluista, joten en suostunut semmoista tekemäänkään :)
   Lumista vappua näyttää täällä ainakin olevan, mutta eipähän sammu niin moni tienvarsiin =D

   Poista
 3. Hienoja töitä! Ihana pakettikin, kyllä nuo langat vaan houkuttaa. Kaupassakin kun on tarjouksessa niin kutsu kuuluu, vaan pitää komentaa itteään, jotta näpit irti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kylällä hyvä jos kerran vuodessa on lankoja alennuksessa, mutta äkkiä ne siitä sitten häipyykin. Minä tilaankin lankani netistä kun ei täältä muuten saa.

   Poista
 4. Kauniita töitä on teidänkin kylällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tuo Kansalaisopisto, kun ei muutakaan toimintaa ole. Mukavassa porukassa on kiva opetella uusiakin taitoja.

   Poista
 5. Kyllä käsityöläisten työtä tulee arvostaa, on se vaan niin hieno ja upea taito. Söpö on tuo unikkotaulu, eikä ollu hinnalla pilattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen yhdessä tekeminen antaa paljon meillekin, viikon piristysruiske oikein.
   Ajattelin vähän, että jos kassin ompelis paksusta kankaasta ja eteen tuon ristipistotyön, niin voisi tulla kivan näköinen. Milloinkahan sekin tulee tehtyä =)

   Poista
 6. Kiva, kun kädentöille on näyttelyt. Itse en ole koskaan kursseilla käynyt, mutta äitini oli maalauspiirissä ja savipiirissä. Ja yksi veljeni. Kun äiti meni taivaaseen, sain ison pinon tauluja . Ei meidän seinille mahdu, eikä poiskaan henno heittää. Tuossa ovat portaiden alla muuttumassa antiikiksi:)
  Tykkäsin tietty tilkkupeitosta( mummoni teki niitä) ja ihana oli myös ukko ja kissa-taulu.
  Hauskaa Vappua<3

  VastaaPoista
 7. Niin on minullakin sängynaluslaatikko täynnä omia tauluja =) Perilliset voi aikanaan lämmittää niillä vaikka saunan. Peikkoukko-taulu on minun tekemä, tykkään tehdä satuaiheisia. Maalaaminen on porukassa mukavampaa kun heti saa kritiikkiä jos joku kohta on hassusti.

  VastaaPoista
 8. Tunnistin taulusi, siinä on kaksi Armasta!
  Tilkkupeitto kyllä salpaa hengen ja tuo aopinkieli...
  Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minun miniäni ei osaa savitöitä, voisi muuten tulla tuommoinen anopinpää lahjaksi =D

   Poista
 9. Näyttelyt ovat aina kivoja. Kaikkea sitä voi näköjään tehdä,anopille suunkin:D

  VastaaPoista
 10. Hienoja töitä on tehty teidän opistossa. Tilkkupeitto kelpaisi minullekin samoin kuin anopin pää. Porukassa maalaaminen on kehittävää. Toisten antama palaute vie työtä usein eteen päin. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaahan se on edes kerran viikossa olla höpöttelemässä samanhenkisten tuttavien kanssa. Meidän kerhossa ei sanoja säästellä, vaan nauretaan reilusti jos joku tekee jotain ihan hassusti, se on minusta ihan hyvä juttu.

   Poista
 11. Hienoja ovat työt ja varsinkin maalaukset :).

  Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista vappua sinullekin. Minä ihailin eniten noita tilkkutöitä, itse kun en onnistu niissä.

   Poista
 12. Hienoja töitä! Tuo anopin pää, hih,hii on ihana!
  Täälläkin avautuu näyttely ensi viikon alusta.

  Mukavaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopinpää on kyllä syytä laittaa piiloon aina kun anoppi on tulossa kylään =D

   Poista
 13. Todella taidokkaita töitä! Siellä joukossa sinun kissasi tervehtii tielläkukijaa : )
  Joskus näkee kauniita ristipistotöitä ja tämä on yksi niistä. Hyvä hankinta. Iloista vappua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaankaan halua mitään pisteltyjä taistelevia metsoja seinälleni, vaikka semmoista olisi kyllä mukava tehdä. Tämä on niin pieni, että ajattelin laittavani sen yksivärisen kangaskassin kylkeen, voi tulla tosi hieno.

   Poista
 14. Oikein kivoja töitä. Harmi näissä opistoissa on tuo jatkuva rahojen pienennys ja säästöt. Olisi mukavaa joskus saada vähän erilaisia kurssejakin. Mutta tämähän ei haittaa meitä himotekijöitä, eihän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä on tosi vähän valinnanvaraa, autottomana ei viitsi ruveta käymään Jyväskylässäkään asti. Eikä näyttelyissäkään käy kuin suunnilleen oma porukka, harmi sekin. Vaan mehän jatketaan niin kauan kuin saadaan tehdä käsillä jotain =)

   Poista
 15. ♥hieno näyttely, niin paljon kaikkea taidolla tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyt on hyviä ideapaikkoja, jos vaikka itsekkin innostuisi jotain uutta oppimaan.

   Poista
 16. Kiitos näyttelykutsusta! Katselin ilolla, sillä itse en osaa tilkkutöitä / savitöitä / kankaankudontaa / ristipistoja / taulunmaalausta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivoi, pitkä lista on minullakin mitä en osaa =) Kaippa sitä vielä oppisi, mutta kun ei aika riitä ihan kaikkeen, välillä pitää kunnolla levätäkkin. Savityöt kyllä kiinnostaisi, mutta en minä halua mitään kukkavaaseja muovailla, jotain erikoisempaa pitäis olla.

   Poista
 17. Tutun näköinen ristipistotyö ;) Minäkin tein löytöjä sieltä kirpparilta, kun sinne vihdoin pääsin (se on vähän huonosti auki niin en töiden takia ehdi sinne), Lomonosovin lintuja ja kivituikun :)

  VastaaPoista
 18. Ei kai tämä ole teiltä lähtöisin =) Minusta tämä on niin nätti ja ajattelin laittaa sen kassin kylkeen kesällä. En minä vaan ole nähnyt siellä mitään Lomonosovin lintuja, mutta ei tulekkaan ihan joka päivä käytyä. Välillä sieltä tekee kyllä oikeita löytöjä tosi halvalla.

  VastaaPoista
 19. Meiltä on :) Vietiin sinne lahjoituksena kasa tavaraa, kun sitä vieläkin riittää aika reilusti. Hyvä että löysi kodin :) Lomonosovin linnut oli hyvä löytö, eurolla viisi!

  VastaaPoista