tiistai 20. elokuuta 2024

Lämmikettä suurille ja pienille varpaille


Miestensukkia on mukava neuloa telkkaria katsoessa, voi keskittyä ohjelmaan täysillä. Nämä on neulottu 7-veljestä langasta. Olipa harvinaisen huonoa tämä harmaa. Tosi karheaa ja täynnä möykkyjä. Huomaa tosiaan missä säikeet on jatkettu. Ehkä se menee miesten sukissa, ei muussa. 

Kuvio on pinterestistä ja tehty silmukoimalla. Tykkään tehdä silmukointia. Nyt olen oppinut tekemään sen hieman pohjaa ohuemmalla langalla joten kuviosta ei tule paksu tönkkö.

 

Vaaleanpunainen ohut lanka on inissyt jo pitkään että tee jotain. Teinpä sitten puputossut, mutta vähän paksummasta langasta olisi tullut paremmat. Kuviointiin olisi pitänyt käyttää vähän tummempaa lankaa mutta sitä ei löytynyt varastostani tarpeeksi ohuena.

Ensi viikolla lähden reissuun ja puikot ja koukut seuraa mukana. Jospa sitten olisi taas jotain valmista, ainakin uusia lankoja.

perjantai 9. elokuuta 2024

Äiti leipoo hymyellen 😁


Tytär oli tulossa käymään ja päätin yllättää hänet leipomalla pieniä sieviä korvapuusteja.🤣 🤣 🤣  No joo. Mummolassa oli lehmiä ja niityllä oli juuri tämän näköisiä ja kokoisia läjiä. Ei ole keittiöhommat minun juttu, ei tosiaankaan. Parasta pysyä virkkaamisessa.

 

Nöf nöf



Nyt näkyy käsityömarkkinoilla maailmassa olevan muotia virkatut avaimenperät. Niinpä minäkin tekemään. Mallin ostin Etsystä. Kiva malli kun ei tarvitse ommella mitään. Tein villalangasta joten tuli semmoisia nyrkin kokoisia, vähän liian suuria.  

Valitettavasti opin nyt ostelemaan ohjeita Etsystä Klarnan avulla. Koitan hillitä itseäni, mutta vaikeaa se on.


8.8. oli kissojen päivä. Sen kunniaksi tein kissapariskunnan valmiiksi asti. Tyttö sai hamosen sukkalankojen jämistä ja ihan somahan siitä tuli.


Miksi tuon hassun kissan pitää kytätä koko ajan minua. Luuleeko se että muuten häviän. Ulkonakin pitää istua niin että varmasti näkee minut. Kuvittelee kai että en huomaa. Tai ehkä se vaistoaa että olen muutaman viikon päästä lähdössä reissuun.  Vaan kun sanon että nyt nukkumaan, niin vauhdilla ryntää tyynyni viereen makaamaan. Voi tuota minun hölmöläistä.

 

 

perjantai 2. elokuuta 2024

Toinen Pikku Myy


Heitin ohjeet sivuun ja aloin virkkaamaan omasta päästä Piiku Myytä. Nyt on pienempi pää ja mekko on kiinteä. Ei siis irtoavia nappeja eikä muutakaan lapsen suuhun lähtevää. Tämäkin vähän yli 30 cm korkea. Vielä on paranneltavaa, mutta tämä malli pääsee minulla jatkoon.

Korvat on unohtuneet, täytyy vielä korjata.


Sainpahan raitalangasta tehtyä toisetkin vähän pienemmät sukat. Nyt osui raidatkin kohdittain, mitä nyt toisen kärken tuli vähän kirjavaa. Vielä jäikin lankaa vaikkapa kissan mekkoon.


Yöllä kahden aikaan huomasin että sisälle oli päässyt pieni hiiri. Siitähän se riemu repesi kun kissojen kanssa alettiin kilpaa sitä jahtaamaan. Kuka voitti........minä. Sain sen napattua käteeni ja vein pihalle. Tuli hyvä mieli kun sain pelastettua sen hengen, kissoja näytti harmittavan. 😾
😾

Olipa kaikin puolin onnistunut ja mukava ilta ja yö.