tiistai 16. marraskuuta 2021

Kettu-äiti


On kettu-äidillä monta lasta, ja elämä puuhakasta. 12 lasta niin kyllähän siinä hommaa piisaa. Puuhakas olen ollut itsekin, mutta silti tuntuu taas aika loppuvan kesken.


Osa pienistä sai ylleen jo vähän jouluisemmat vaatteet. Kirkkaanpunaiset vaikka tässä näyttävät vähän tummemmilta.


Itselleni hommasin joulunpyhiksi tekemistä. En ole ristipistoja pistellytkään vuosiin. Löysin tämän Fb:n kirppikseltä edullisesti ja nappasin itselleni. Jos hyvin sujuu niin saan jo tänä jouluna seinälleni. Joulukrääsäähän ei koskaan ole liikaa, vai miten se olikaan. 😂


Jättäisköhän tänä vuonna kinkun kokonaan pois. Ei meillä yleensäkään ole ollut kuin muutama siivu valmista kaupasta. Nykyään saa niin hyviä kalavalmisteita ettei siihen kinkkuja enää kaipaa. Loimulohi on meillä ykkösherkku jouluna. Possuparat, pitäköön henkensä.

Joulu näkyy jo kaupoissa ja kohta alan minäkin kaivamaan joulutavaroita ulkokomerosta esille.


26 kommenttia:

 1. Ompas ihana kettuperhe.🧡🦊🧡 Mie pienenä lapsena ilmotin joet haluun12 lasta. Ihan niin paljon lapsia en saanu. Mut onnellinem oon saaduista lapsista.🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minulla ei ole kuin kaksi lasta. 21 vuotta piti heidän välillään harjoitella että sain tytön aikaiseksi. Kyllä kannatti , hyvin olen noihin tyytyväinen.

   Poista
 2. Ihana kettuperhe ♡ Kettu äidillä riittää varmasti paljon hommaa lasten kanssa. Ristipistotöiden tekeminen on mukavaa ja joulukuva sopii täydellisesti joulun aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristipistotöitä olis mukava tehdä kun vain tietäis mihin ne laittais. Seinilleni niitä en kuitenkaan halua. Ehkä laukun kylkeen, siinähän voisi olla hyvä paikka.

   Poista
 3. Luin oikein urakalla tuonne huhtikuuhun asti. Kaikenlaista sulle sattuu ja tapahtuu mutta tuota virkkaushommaa ihmettelen kun jaksat niin paljon samoja virkata. Kiva kun jaksat silloin tällöin blogissani käydä. Sitten aina muistan että pitääkin tulla sulle vierailulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas urakan tehnyt.😊 Eihän minulle eläkeläiselle enää mitään tapahdu, samaa tylsää päivästä toiseen.
   Tekeehän toiset sukkiakin läjäpäin, minä näitä pehmoja. Itse kun kehittelen mallit ja yritän olla tekemättä kahta ihan samanlaista niin mukavahan näitä vaan on tehdä.
   Yritän käydä blogissasi vähän useammin. Minulla on vähän liikaakin näitä seurattavia, kaikille ei ehdi aina kommentoimaan.

   Poista
 4. Kappas, että tämmöinen aamun avaus: kone kaatui ennen kun ehdin julkaista kirjoittamani kommentin... Huomenta!
  On siinä taas kettu poikineen! En muista tehneeni koskaan ristipistotöitä!? Kiva pukki! Joulukrääsästä puheenollen, mulla on yläkaapissa kaksi ISOA laatikollista sellaista enkä ole avannut niitä laatikoita about 20 vuoteen!? Uskaltaisinkohan..?
  Ja mitä kinkkuun tulee, niin mulla on pakkasessa Lidl'in tarjouksesta ostettu possu ja se nyhtönä toimikoon sinkun kinkkuna. En aio juurikaan panostaa jouluun tänä vuonna...
  Mukavaa viikon jatkoa! (Täällä sataa vettä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kaksi laatikkoa, oijoi kun pääsisinkin joskus siihen. Minulla on ulkokomerossa lukematon määrä joulutavaralaatikoita ja ystäväni aitassa lisää. Hän juuri kysyikin toisiko ne jo minulle. Käskin heittää suoraan roskiin , niissä on kuitenkin niin paljon hiirenpapanoita. Kissathan kyllä tykkäisi sen hajusista.😊

   Poista
 5. Kettu poikineen on siinä taas. On se ahkera on! Olisinpa minäkin. -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko ahkeroida jos meinaan saada seuraavat matkarahat kokoon. Pelkkä tupakoinnin lopettaminen ei riitä.😟

   Poista
 6. Onpa siinä taas niin soma potretti kettuja! Ja nytkö meinaat pistellä joulutaulunkin. 🙂 Minäkin olen joskus harrastanut ristipistoja ynnä muitakin pistelyjä. Mutta viimeisestä työstäni lienee jo yli 10 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan on minunkin ristiinpistelyistä. Eniten tykkäsin kun piirtelin itse mallin ja sen sitten pistelin.

   Poista
 7. Ihania kettuja <3 Meidän äiti luopui kinkun ostamisesta jo monta vuotta sitten, tekevät myös kalaa, laatikoita ja välillä ostavat kalkkunarullan jouluksi.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä paistelin aikanaan kokonaisen kalkkunan, kinkkua en ole tehnyt koskaan. Nykyään on ostettu vain muutama siivu kalkkunaa ja kinkkua ja nekin on tahtonut jäädä syömättä. Kala on hyvää ja terveellistä ja bataattilaatikkoa pitää saada.

   Poista
 8. Kettuäidillä on kauheasti tekemistä paimentaessaan noin isoa lapsipesuetta! Varmasti tarvitsee jonkinlaista apua vähintään naapureilta ehkä lastenhoitajaltakin, ja vaikka lapsilisät juoksee, on varmasti kaikenlaista tarvetta noin monella pennulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mummollani oli 12 lasta ja kaksi kertaa lähtivät evakkoon sota-aikana Karjalasta. Minun isäni oli 15 v. ja vanhimpana lapsena ajoi lehmät maantietä pitkin Suomeen. Rankkaa on ollut mummollani äitinä oleminen.

   Poista
 9. Onpa ihania kettuja ♡ mukavaa loppuviikkoa Sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi. Tämä on niin iloista ja hyväntuulista porukkaa.

   Poista
 10. On melkoinen kettutarha. Jotain voisi kai joulua ajatelle kaivaa esiin. Voisi vaikka jo leipoa pakastimeen, kun ainakin yhden lapsen perhe tulee jouluna meille. Viime vuonna ei oikein tehnyt mitään, kun oltiin kahdestaan koronan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aina tyttären kanssa kahdestaan joulu, mutta silti minulla on täysi hössötys päällä. Sen valtavan joulusiivouksen olen viime vuosina jättänyt tekemättä kun ei yksinkertaisesti enää jaksa. Pieniä lahjoja omaisilleni olen hankkinut jo kesästä lähtien, mistä vaan olen halvalla sattunut saamaan. Siis täysi Jouluhörhö. 🥣🎅

   Poista
 11. Tuntuu hieman kaukaiselta puheet joulusta, täällä saapasmaassa kun nytkin paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, ja mittari keikkuu 20 asteen tienoilla. Kaupoissakaan ei soi tonttulaulut, eikä ikkunoissa näe amerikkalaisia pukkeja lentämässä pitkin taivaan kantta, paitsi paikallisen ala-asteen ikkunoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo jonkun aikaa kaupoissa ollut täysi jouluhössötys päällä ja suosituimmat joululahjatavarat alkavat olla jo loppuun myyty. Meilläkin on jo kahdet joulusuklaat syöty eikä nuo kolmannetkaan näytä jouluun asti säilyvän. 🥣🎅

   Poista
 12. Kivaa porukkaa tuo oranssiporukka. Olet ollutkin ahkerana. Ristipistoihin jää koukkuun. En ole minäkään tehnyt vuosikausiin, mutta vähän tuo brodeeraus on alkanut kiinnostaa.
  Hyvä, että possut jää henkiin, niin täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän virkkaaminen on mukavampaa kuin siivoaminen ja näkee kyllä kumpi homma meillä on jäänyt paitsioon.😆

   Poista
 13. Ihanat ketut ja onpas suloiset punaiset puvutkin heillä.
  Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jouluksi ketutkin vaihtavat punaiset nutut päälleen.

   Poista