tiistai 18. huhtikuuta 2017

Meidän Mausu

Kansalaisopistokausi alkaa olla lopuillaan, joten täytyi saada viimeinenkin taulu valmiiksi. Maususta ei ole tullut tehtyä yhtään kuvaa, tähän yritin saada Mausun kurkkimaan oven alta. Ei Mausulla oikeasti ole noin pelottavan näköiset silmät, vaikka se pimeällä pihalla näyttääkin koskus aika pelottavalta ;)

Pääsiäinen meni mukavasti kissoja lääkitessä. Empä ole tainnut saada koskaan ennen syötettyä matolääkkeitä ilman yhtäkään vertavuotavaa haavaa. Tytär kääri kissat tiukasti viltin sisään ja minä tungin pillerit kurkkuun. Ei haavoja , ei verta =) Ilman sen suurempia katastrofeja tällä kertaa selvittiin, mitä nyt Mummo loukkaantui moisesta kohtelusta niin kovasti, ettei ole vieläkään oikein antanut minulla anteeksi. Nyt on hyvä jatkaa taas vähän aikaa madotonta elämää.

22 kommenttia:

 1. Kissoille on tosi vaikeaa antaa lääkkeitä, koirallekin on helpompi. Meilläkin toinen kissa suhtautuu kaikkeen poikkeavaan todella epäluuloisesti ja mouruaa jos huonekalut vaihtavat paikkaansa. Nuo sinun taulut on kyllä ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirallehan ei tarvitse kuin komentaa istumaan ja se odottaa jo suu auki saavansa pillerin. Ainakin meidä Eetulle se oli niin helppoa =)

   Poista
 2. Meneekö Mausun kuva omalle seinälle? Voisi sitten kisu katsella kuvaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki omalle seinälle. Mausu on jo myös niin vanha kissa, että syytä oli jo tehdä kuva siitä kun vielä kerkesin.

   Poista
 3. Mummokissalla on luonnetta :)
  Ihana tuo maalaamasi taulu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummokissalla on liikaakin luonnetta. Komentaa minuakin mennentullen =)

   Poista
 4. Tuo matolääkkeiden syöttäminen on tunnestusti hyvin vaikeaa, mutta viltti kuulostaa lupaavalta. Kiitos vinkistä, kerron sisarelleni. Kuvan Mausulla on selvästi kujeet mielessä, kun kurkkaa oven alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksusta täkistä ei kynnet tule läpi. Se vaan tiukasti kaulan ympärille, mutta vaatii kyllä kaksi paria käsiä.

   Poista
 5. Hieno maalaus Maususta. Itsesuojeluvaisto saa minut turvautumaan kissan niskaan laitettavaan loishäätöön. Senkin kanssa on joskus vähän hankalaa, pitää odottaa, että kissa on sylissä umpi unessa hyvässä asennossa. Mirri tietty loukkaantuu, mutta ei ole onneksi pitkävihainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus minäkin olen antanut sitä niskaan laitettavaa, kuinka helppoa se onkaan. Kolmen kissan useasti vuodessa tapahtuvaan madotukseen se vaan on liian kallista. Eläinlääkärikin kun ottaa joka kerta 20€ reseptin kirjoittamisesta. Näitä ulkokissoja kun olisi kuulemma hyvä madottaa kerran kuukaudessa ja pienellä eläkkeellä on pakko käyttää halvempia ratkaisuja että jää rahaa kissanruokaankin. =)

   Poista
 6. Minä annan semmoista matolääketahnaa, jonka saa joko pursotettua suoraan kissan suuhun tai sitten sekoitettua ruokaan. Oon sekoittanut ruokaan, eli pistän sitä ruokaa siihen vaan ihan pikkumäärän ja siihen sitten sen matolääkkeen, niin tulee varmasti syötyä. Muuta ruokaa ei oo näkyvillä ennen kuin on matolääke kadonnut kupista. Tietty, jos on useampi kissa, niin on pakko laittaa suoraan suuhun, koska voivat käydä samalla ruokakupilla. Mut se tahnamainen on silti näppärä. Ja korvapunkkeihin oon laittanut niskaan sen lääkkeen, se hävittää samalla madotkin. Tosin se on sit eläinlääkärin reseptillä saatava lääke.

  Hieno maalaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mummo sylkee tehokkaasti sen tahnan ulos kurkusta =) Yritin levittää tassuihinkin, että nuolis niistä pois, mutta hyväkäs hyppäsi sänkyyni ja hieroi sen lakanoihini. Ruoan seassa olevaa lääkettä eivät vahingossakaan syö, vaan menevät ulos pyydystämään hiiriä kun nälkä tulee. Olen maistanut itse kaikkia matolääkkeitä pikkuisen ja ovat kyllä niin karvaita ja suussa pitkään maistuvia, että ymmärrän oikein hyvin miksei kissat syö niitä. En söisi minäkään ;D

   Poista
 7. Meillä on matolääketaistelu edessä. Pitelijällä pitää olla paksu toppatakki ja paksut kintaat. Toinen ruutaa tahnan kissan suupielestä ja pitää suuta kiini niin kauan, että kissa nielee tahnan. Muutoin homma ei onnistu.
  Mausu näyttää kuvassa valppaalta. Vaanii jotain ilmiselvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan madotus onkin taitolaji, jota kaikki ei hallitse =D

   Poista
 8. Nätti on tuo taulu. Tykkään. Kyllä noi lääkkeet on melkoista akrobatiaa elukoitten kanssa. Miksei valmistajat voisi kehittää jotain niin herkkullista makua niihin, etteivät voi vastustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos koskaan maistanut niitä lääkkeitä, tosi karvaita. Johan siinä madotkin lähtee kauhusta karkuun, kun tuon makuinen yhtä-aikaa mahaan tulee =)

   Poista
 9. Voi,Mausulla tosiaan on vähän hurja ilme. Jos se on ollut pahanteossa ja pelkää mitä äiti nyt sanoo ja siksi kurkkii oven alta. Itseasiassa mulla on samanlainen ilme ajokortissa! Kaikki aina nauraa sille. Mä olen sanonut,että tottakai mä semmoselta näytän jos poliisi ajokorttia kyselee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausu on vähän pelottavan näköinen aina, mutta on luonteeltaan yksi maailman kilteimmistä kissoista ♥

   Poista
 10. Ei ole pelottavat silmät ollenkaan. Kissassahan on aina villi puoli, joka joskus vilahtaa ja niin tulee ollakin. Nyt sinun täytyy pitää keskustelutuokio Mummokissan kanssa ja selittää koko matojuttu : D

  Taulu on kaunis upeilla väreillä jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummon kanssa ei neuvotella mistään, se ei ole kovin vastaanottavainen uusille ideoille =D Kummasti vaan piristyi,kun vaihdoin matolääkkeen merkkiä. Se niskaan pistettävä kallis ei tainnut sittenkään tehota ihan kaikkiin matoihin. Nyt otettiin Drontalia, jota ei tarvitse ottaa kuin yksi pilleri, onneksi.

   Poista
 11. Hieno kuva Maususta. Mun mielestä se ei näytä yhtään pelottavalta vaan enempikin uteliaalta.
  Meillä ollaan Tassua lääkitty jo kaks viikkoa kipulääkkeellä ja se on ilmeisen hyvän makuista. Minä en oo saanu yhtään kertaa kynttä ja hammasta, mut ehkä Tassu tietää et se on hyväksi tai sitten se ymmärtää et mun kanssa ei auta raapiminen. Karvinen on antanut lääkkeen kerran ja kertoi tilanteen olleen molemmille "stressaava". :) Matolääke annetaan kans ruiskulla, mut se ei mee näin helposti...

  VastaaPoista
 12. Kissanlääkkeitä voi kuulemma ihminenkin maistaa pienen murusen, sanoi eläinlääkäri. Sitten tietää mitkä ovat tosi pahoja ja matolääkkeet on kaikki. Niin karvaita ja pitkään suussa maistuvia, etten yhtään ihmettele että kissat tappelee vastaan.

  VastaaPoista