keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulu ennenaikojaan


Vaikka aikaisemmin olin ahkera ja taitava meikkaamaan, niin enhän minä enää tiedä niistä asioista mitään. Niinpä kun mietin joululahjoja teini-ikäisille, kysyin neuvoa Tiialta, joka välillä kirjoittaa blogissaan näistä aineista. Tiia julkaisikin  blogissaan  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/ aiheesta kirjoituksen ja uskompa että siitä on  apua muillekin lahjoja miettivälle.

Tiia kirjoitti minulle myös, että on laittanut postiin pienen ilahdutuksen. Siis pienenkö, aivan mahtavan paketin. Joulupukki taisi käydä täällä jo. Kiitos Tiialle oikein, oikein paljon ♥

Näillä voiteilla  mummo voi rasvata itsensä päästä varpaisiin ;)  Varsinkin jalkavoiteet ovat nyt hyvin ajankohtaisi, sillä koppurakinttuni ovat joutuneet sairaanhoitajan tehosyyniin. Enhän minä niitten kelmujen kanssa jaksanut pelleillä montaakaan iltaa, mutta rasvan kyllä vetäisee äkkiä ennen nukkumaan menoa.


Sitten kynsilakkoja ja hajuvesiä. Näistä nyt jakaa useammankin teinin pakettiin. Täytyy näistäkin jotain jättää itselle, saahan mummokin haista hyvälle


Muita meikkituotteita. Nämä taitaa päätyä lahjapaketteihin, mummo niin harvoin enää meikkailee.

Nauratti nuo irtoripset, kun tuli omat muistot mieleen. Ostinhan minäkin semmoiset noin 50 vuotta sitten isältä salaa. Laitoin ne sitten koulun tansseihin ja se suurin ihastukseni haki minua tanssimaan. Pojalla oli ihana vaaleansininen angorapusero, jota vasten lemmekkäästi painoin poskeni. Irtaannuttuamme huomasin, että toisen silmän ripset tököttivät pojan puseron rinnuksessa, enkä minä kehdannut pyytää niitä takaisin. Se oli nolo tilanne nuorelle tytölle. Sen jälkeen en ole irtoripsiä edes kokeillut. Nykynuoret niitä näyttää taas käyttävän ja onhan ne nykyään ihan toisen laatuiset.



Vielä oli aineita sisäiseenkin kauneuteen. On vaikea mököttää huulet mutrussa, jos suu on täynnä hyvää suklaata ;) Puolet noista jo tulikin syötyä.
.....

En seurannut eilen Linnan juhlia ollenkaan. Ei huvita katsoa, miten eliitti bilettää ja syö ilmaisia herkkuja, kun itse istuu yksin kotona leivänkänttyrä kourassa.
Sen sijaan muistelin mummoani, oikeata sisupussia. Hän synnytti 13 lasta, joista yksi kuoli pienenä ja lähti kaksi kertaa evakkoon sodan jaloista Karjalasta. Mummo pienimpien lasten kanssa junalla ja kaksi suurinta lasta jalkaisin lehmiä ajaen, toinen heistä oma isäni. Kyllä on ollut rankkaa mummolla ja lapsilla. Siihen verrattuna olen itse päässyt tosi helpolla ja kunnioitan suuresti mummoani .

14 kommenttia:

  1. Ihanaa, että joulupaketti ilahdutti ja hyvä, jätä itsellesikin joku tuoksu <3 Täytyy ehdottomasti sinunkin noista nauttia. <3 Toivottavasti teinit tykkää edes osasta. Ihania talvipäiviä Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tämä melkonen yllätys ja ihan varmasti kaikki tuotteet ovat mieluisia ♥♥♥ Olet sinä vaan melkoinen ihanuus koko ihminen ♥

      Poista
  2. Ootpa saanut hienon ja monipuolisen paketin Tiialta!! Siitä saa hienoja lahjoja eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin monen ikäisiä naisia ja tyttöjä, joten käyttäjä löytyy kaikille tuotteille. Olen niin innoissani tästä.

      Poista
  3. Voi että miten ihanan paketin sait Tiia-ihanuudelta! Tuo irtoripsijutti sai hymyn nousemaan huulille. Ihailen mummoasi, sisukasta naista! Kuinkahan nykyään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojantytär käyttää irtoripsiä, joten hän saakin nyt uudet joulupukilta =) On tämä niin ihan yllätys minulle.

      Poista
  4. Tiia on kyllä oikea helmi <3
    Ihania lahjoja olet saanut, jätä ihmeessä jotain myös itsellesi...ehkä ei kuitenkaan niitä irtoripsiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain olekkin helmien helmi. Voiteet jätän kaikki itselleni, sillä minulla on suvun ruttuisin nahka =)

      Poista
  5. Jaahas, mä en tietäisi, mitä puolellakaan noista tököteistä tehdään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi niissä lukee kaikissa mihin kohtaan niitä sivellään =) Aikanaan meikkasin niin paljon, että osaisin noita meikkejäkin laitella, jos vaan vielä viitsisin. Jätän sen puuhan jo nuoremmille ;)

      Poista
  6. Kiitokset sinulle joulapaketista =) Hain tänään postista ja nyt odottelee aattoa =) Ihanan meikkipaketin olet saanut =)
    Heh itsellä vähän sama suhtautuminen meikkeihin.. Jos sen kerran kaks vuodessa on käyttöä niin turvaudun tyttären taitoihin jos kotona. Ripsari löytyy omasta takaa =D Juhlia ei täälläkään katsottu, en jaksa seurata ihmisten kättelyä ja parhaimmat palat/kohua aiheuttaneet puvut näkee uutisotsikoista =D
    Ihanaa joulun odotusta sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tässä koti-oloissa ole enää mitään syytä meikata =) Toivottavasti paketissa on edes jotain mieluista.

      Poista
  7. Minusta taas juhlia on mukava seurata ja sinnenhän kutustaan ne mm. ihmiset jotka ovat rakentamassa tai ovat rakentaneet meidän yhteiskuntaa eritavoin. Meillä on kumminkin kaikiesta huolimatta yksi maailman parhaimmista yhteiskunnista maailmassa.. täydellistä ei olekkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on koko työ-ikänsä palkan eteen katsonut toisten juhlintaa, niin eipä enää viitsi, kun ei ole pakko ;)

      Poista