maanantai 28. marraskuuta 2011

Riemuntai


Olikin puuhakas viikonloppu, sillä pojantytär Liisa ja oma tytär Emine tulivat molemmat kyläilemään. Liisa keksi, ettei ole lauantai, vaan on riemuntai.
Elukat sai kaikki ylenpalttisesti silittelyä ja herkkuja ja olivat ylen onnellisia

Aamusta heti lähdettiin joulumyyjäisiä katsomaan, vaan eipä sieltä löytynyt mitään haluttavaa tytöille. Naapuri-ruokakaupassa oli kumminkin "ihguja" piparimuotteja, niinpä ostimme niitä ja valmista piparitaikinaa. Iltapäivällä meille syntyikin sitten kissapipareita ja minipossu- ja miniheppapipareita.  Nuo minit varsinkin on oikein söpöjä, vaikka koristeeksi voisi laittaa.
...
Meidä kylän vammaisten hoivakoti on valmistanut oman kalenteri jossa hoidokit ovat kuvissa. Erään mallin äiti sai kaupassa meidät ylipuhuttua, että poikkesimme matkalla kalenterin julkistamistilaisuuteen.
No, enhän minäkään tajunnut, että se oli kutsuvierastilaisuus, tyhmä minä. Kaikki muut olivat hienoissa juhlapuvuissa kun me törmäsimme sisälle fleece- ja toppatakeissamme. (Taina, Eminellä se punainen). Paikan johtaja katsoi meitä toooosi pitkään. Onneksi yksi tyylikkäimmistä äideistä huomasi tilanteen ja pelasti meidät. Hän tuli seisomaan meidän joukkoomme ja jutteli minulle koko ajan. Sinnikkäästi katselimme mallien kulkueen ja kuuntelimme pari puhetta, mutta sitten luistimme hiljaa pois paikalta. Tämä ystävällinen äiti kyllä pyysi meitä vielä jäämään, mutta minua hävetti jo niin kovasti :)Iltapäivän aikana ehdittiin askartelemaan vielä joulukorttejakin.
Tässä on näyte kolmen eri sukupolven tuotoksisita. Hassua, miten iän karttuessa mallitkin alkavat käydä aina vaan yksinkertaisemmiksi.Kaikista kaunein sydänkortti on tyttäreni tekemä, ainakin minä pidän siitä eniten.Pari elokuvaakin ehdittiin katsomaan ja sinä aikana kerkesin päättelemään parit kämmekkäät. Lankana Novitan Puro, jota en ole ennen päässytkään neulomaan. Ihastuin siihen ikihyväksi. Niin ihanan pehmeää, joutuisaa neuloa ja värit liukuu ihanasti.
Neuloin ihan suorana neuleena ja virkkasin reunaan ja peukaloaukkoon pari kerrosta. Päälle vielä virkattu kukka ja valmista on.

Ihan ilman lupaa laitan tähän loppuun vielä oman tyttäreni kuvan. Sinne se häipyi taas opiskelupaikkakunnalle ja jouluna taas vasta tavataan, nyyh. Kuvassa on myös se 5 kuukautta hukassa ollut Berniina. Hyvin on nyt pysynyt kotona  ja jaksaa kehrätä jos edes vilkaisee sinne päin.

Nyt on taas rauha talossa ja voisi ruveta vaikka joulua laittamaan.

15 kommenttia:

 1. ihania nuo kisupiparit! onko sulla ihan joku muotti niihin? :) tahtoo kanssa! :)

  VastaaPoista
 2. - Mitähän kaunista sanoisin:
  No.
  Kaunis lapsenlapsi, ihana koira, todella kaunis tyttäresi, ihana kissa, kauniita joulukortteja ja ihania pipareita, mutta, ah, niin "ikävän" makuisia.
  - Ja vielä:
  Rumat ne vaatteilla koreilee.
  -t-

  VastaaPoista
 3. Puuhakas riemuntai.
  Tuosta kömmähdyksestä riittää teille hupia. Tuollaiset tilanteet ovat hauskoja, kun myöhemmin niitä muistelee.

  VastaaPoista
 4. Minustakin kaikki mokat ovat hauskoja noin vuoden kuluttua ja siitä eteenpäin:) Hevospiparit on symppiksiä.

  VastaaPoista
 5. Kiva päivä RIEMUNTAI. Sinulla on todella kaunis tytär ja tyttärentytär. Moka oli sen joka ei kertonut vaatetuspuolesta. Vaikka aina en ymmärrä tätä pukupakkoa.Ja kalenterin julkistamistapaus on varmasti hauska normi vaatteissa..

  VastaaPoista
 6. Ai että tommoset on just noloja tilanteita, ihan vastaava on itelleki sattunut. Mutta ei siinä auta muu ku olla kuin ei oiskaan, pää pystyssä vaan. Ja kyllä se sitten myöhemmin hauskaksi jutuksi muuttuu.
  Hienoja pipareita, pysyneet ihan kuosissa ja mallissa. Meillä ne aina levis jotenkin. Mutt en oo moneen vuoteen tehny.

  VastaaPoista
 7. Hienoja nuo kissapiparit ja oikeat kissat tietenkin :)

  VastaaPoista
 8. Teillähän on ahkeroitu, piparien ja kauniiden korttien teossa :)

  VastaaPoista
 9. Ihana kodikas postaus. On aina hienoa kun lapset poikkeaa kotona! Tyttäresi on todella kaunis ja tummasilmäinen ja pienempi tyttö on suloinen!

  VastaaPoista
 10. Olipas teillä hauska "riemuntai :) Kömmähdyksiä sattuu kaikille, ja pahimman mokanhan se teki kutsuja kun ei kertonut tilaisuuden juhlallisuudesta.. ja toisaalta kun ajattelee niin hoivakotilaiset olivat varmasti vain iloisia kun heidän tilaisuuteensa saapui väkeä, vaatetukseen heistä kukaan ei varmaankaan kiinnittänyt huomiota :)
  Herkullisen näköisiä pipareitakin ehditte leipomaan! Nykyään noita muotteja löytyy niin hauskan mallisia, itse sain viime viikolla vieraaltani enkeli-, tonttu- ja lumiukkomuotit :)
  Kuvan kauniita ovat molemmat tyttäret!

  VastaaPoista
 11. Paljon olette ehtineet yhden päivän aikana touhuilla! Riemuntai on varmaan se päivä, jossa on enemmän ku 24 tuntia...

  VastaaPoista
 12. Kauniita kämmekkäitä olet neulonut!
  Ja oli teillä tosiaankin Riemuntai! =)

  VastaaPoista