keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Rahapuu tuottaa satoa

Meillä kasvaa rahapuussakin omenoita.
Ei näistä tullutkaan susia,niinkuin luulin, vaan omenoita.
Virkkasin nämä Viron hahtuvalangasta, täytin pehmoisesti pumpulilla ja pistin sukkahousuissa pyykkikoneeseen. Aika näppärästi huovuttuivat, eivätkä edes tarttuneet kiinni sukkahousuihin. Ennen joulua nämä poimitaan puusta ja laitetaan muuhun käyttöön.


Näitä täytyy tehdä lisää. Ohjelinkki on tuolla Idealootassa monen muun hassun linkin joukossa. Hätähousuna en ehtinyt lukemaan ohjetta ja jouduinkin sitten välillä soveltamaan omiani. Ohjeen näköinen siitä kumminkin tuli. Seuraavaan yritän lukea jo ohjettakin.


Tämä hienosti kuvattu työ on sitten nilkanlämmittimet reumapotilaalle. Viime vuonna tein samalle ihmiselle ranteenlämmittimet ja hän oli tykännyt niistä. Nyt lahjan antaja tilasi sitten nämä ja onneksi kerkesin tehdä ne vielä valmiiksi ennen joulua.
Ensimmäistä kertaa tein rinsessaneuletta ja tykästyin heti. Sitä tulee jatkossakin. Opettelin samalla käyttämään saamaani kerroslaskuriakin ja totesin senkin tosi näppäräksi välineeksi.
.....
Edelleen kipeä maha on ollut tosi hyvä tekosyy aina vaan siirtää siivouksen aloittamista ja istua tekemään käsitöitä. Minun mottoni onkin:" Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin".

15 kommenttia:

 1. Tosta patalapusta tulee mieleen lapsuus & rakas mammani, jolla oli karkkikaapissa usein noita lakupatukoita♥

  VastaaPoista
 2. Eihän täällä voi kun haukkoa henkeä sinun hienojen käsitöidesi edessä! Tuollaista prinsessaneuletta tein koulussa yhdet pitkät hiihtosukat ja ne on vieläkin tallessa, kun en enää osaa tehdä - tai en ole edes yrittänyt.

  VastaaPoista
 3. Vau! Tuo Laku-Pekka on mainio!

  VastaaPoista
 4. Nyt vasta tajusin, että minulla on kaveri, joka tykkää lakusta. Olisi ollut hyvä lahja, mutta synttärit hänellä on maaliskuussa...

  VastaaPoista
 5. Minäkin tykkään prinsessaneuleesta, saa niin näyttävää kuviota.
  Ihanat omput ja onnistui loistavasti.

  VastaaPoista
 6. Omenat ovat niin jouluisia ja Laku-Pekka mainio! Ihana, kun Sulla on tuo idealoota!

  VastaaPoista
 7. Sinulla taitaakin olla aikamoinen viherpeukalo, kun noin hienoja hedelmiä saat kasvamaan ;) Idealoodasta taisinkin löytää sen hellokittyn ohjeen jonka juuri bloggasin, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 8. Minullakin on tuollaiset (ei noin kauniit) nilkanlämmittimet. Kun olen pitkä akanhuuhkana niin veri ehtii jäähtyä ennen kuin se on jaloissa asti. Omput ovat hienoja ja lakupekka pääsee kuuseen aika varmasti.

  VastaaPoista
 9. Makoisat omput tuli! Mutta vissiin väärän puun hedelmiä...
  Lakupekka odottaa mullakin aikaa parempaa. Tuo on kyllä mainion näköinen.

  VastaaPoista
 10. Tuo patalappu on niin ihana , että varmaan tulee vietettyä keittiössä pitemmänkin aikaa :)

  VastaaPoista
 11. Kauniit punaiset jouluomenat, ja laku-pekka niin näköinen että.

  VastaaPoista
 12. Voihan vautsi mikä rahapuu teillä! Tollasia rahapuita pitäs saada lisää. Lakupetteri on paras, aivan mahtava.

  VastaaPoista
 13. Laku-Pekka on tosi retro ja ihana! Tykkään ja toivon joskus saavani itsekin tuollaisen lahjaksi tai jospa sitten pitäisi itse opetella tuo tekemään...ei vaan ihan ole meikäläisen osaamisen puitteissa tuo homma!

  VastaaPoista
 14. Voi mikä rahapuu! Ei mun rahapuussa kyyllä omppuja kasva. Ei kyl rahojakaan - hyvä että on hengissä edes.

  Lakupekka on makee!

  VastaaPoista