sunnuntai 2. elokuuta 2009

Boleron tekelettä

Lupasin jo maaliskuussa tehdä miniälle kesäksi jonkun asusteen. Aloittaminen on vain siirtynyt koko ajan mukamas jonkun kiireellisemmän takia. Miniä kyllästyi lopulta odottamaan ja toi langat valmiiksi, neljä kerää Coats`sin Eco-cottonia.Ihanaa lankaa, mutta sen verra paksua, ettei minun valmiiksi katsomat mallit soveltuneet. No, nyt työ on alullaan , malli löytyi uudesta Novita-lehdestä. Ohje on myös netissä
http://www.novita.fi/index.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=92058


Tarkoitus olisi siis tällainen, mutta voipa tulla jopa Jätti-pölyrätti. Onneksi käsintehtyä on helppo purkaa, jos rupee siltä näyttämään.

Minulla alkoi nyt kaivattu 4-viikon kesäloma. Olen suunnitellut kamalasti töitä, joita muka teen. Kaikki "tuhat" mattoa odottaa pesemistä, mustikoita olisi kiva saada poimittua, koti kunnolla siivottua ja joulumyyjäisiin aloitan jo käsitöiden tekemisen. Taitaa kyllä mennä koko loma lepäämisessä ja tietsikalla istuessa.

Kävin käsityö-myymälässä nostamassa tiliä ja voi miten ilahduin, kun oli jonkun verran myyntiä. Niillä rahoilla lähdenkin Tallinnaan ostamaan ihania huopalankoja. Suomesta en ole vielä löytänyt samanlaisia liukuvärjättyjä huopalankoja. Minun tavarat oli myymälästä jokseenkin lopussa, mutta en taida enää ehtiä tekemään uusia, ennenkuin kauppa suljetaan taas.

Lopuksi tietenkin kissa-asiaa. Annoin emokissan lopultakin tuoda hiiren sisälle lapsilleen. Kyllä on kissan sukupuolella väliä. Maija-tyttönen syöksyi heti leikkimään raadolla ja heitteli sitä pitkin ja poikin keittiötä. Mitä teki kolmen kollin kopla? Kaikki kolme pörhistivät kauhuissaan karvansa pystyyn ja syöksyivät sängyn alle piiloon. Sieltä nämä urheat veljekset seurasivat, miten Maija "tappoi" hirveän hiiri-pedon.


2 kommenttia:

  1. Meillä on päinvastoin. Tipi ei anna Neiton katsoakaan hiireen, jos Nanni sallii hiiren kotiin kantaa. Tänään taasen toi.

    VastaaPoista
  2. Olipa ihanaa luettavaa tämä sinun blogisi! Kissat ovat niin ihania, pennut varsinkin ja Eetukoira on vienyt jo sydämeni! Olet tosi taitava ja lahjakas käsityöihminen, ihan hattua pitää nostaa!

    VastaaPoista