sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pikkuhiljaa valmistuu


Kuulin illalla rapinaa ikkunan takaa ja luulin siellä olevan pelottavia pellejä. Vaan eihän meillä, siellä olikin vain kiltti tonttu. Joulu onkin taas ihan lähellä ja tonttu tuli tarkistamaan etten laiskottele käsitöiden tekemisessä. Monta uutta on taas aloitettu, näinköhän valmistuvat jouluksi.


Tämä porukka istui toiviorikkaana lentävälle matolle ja odotti matkaan lähtöä. Taisivat päästä lentoon, sillä illalla matto oli hävinnyt pihasta.

Ostin näitä pieniä lentäviä mattoja aikanaan Tunisian matkoilta useampiakin. Tykkään niistä kyllä vieläkin, vaikkei niille mitään järkevää käyttöä olekkaan löytynyt. Ovimattona ei raaski pitää ja istuinmattona ovat turhan liukkaita eivätkä pysy paikallaan. Koreita ovat kumminkin ;)


Meillä ei tosiaan tiedä koskaan missä tulee kissa vastaan. Kaikki paikat on tarkistettava ennen käyttöä, m.m. pyykkikone. Olispa se kamalaa jos vahingossa pyykkäisin mummo-kissankin.

Mummo-kissa alkaa jo olla aika huonona, mutta onhan tuota ikääkin jo 15 v.  Pyysin yhtä ystävääni kaivamaan jo kuopan valmiiksi, jos vaikka talvella tulisi sille tarvetta.  Kokemuksesta tiedän että routaiseen maahan lumen alle haudan kaivaminen on melko mahdotonta. Ystäväni oli urakan jälkeen mennyt sisälle ja huokaissut : "Hohhoijaa, nyt on mummolle hauta valmiina".  Sisällä olleet äiti ja mummo olivat katsoneet kauhistuneina ennenkuin hän huomasi oikaista että mummo-kissalle =D Toivottavasti kuopalle ei kuitenkaan vielä ole käyttöä.

Nyt on taas palattava kutimien ääreen, jouluun on enää 55 yötä.

28 kommenttia:

 1. Ooh miten suloinen mummo ja saisi rapistella meidänkin ikkunoiden takana moinen suloisuus. Voi mummo! Osku menee nukkumaan aina sukkahousulaatikkooni ja arvaa missä kunnossa sukkikset sitten on hehe. Mukavaa sunnuntaita Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nuo hyväkkäät ovat oppineet aukaisemaan kaappien ovet ja aina pitäisi muistaa laittaa pönkkä oven eteen. Muuten on puolet vaatteista lattialla ja kissa loppujen seassa kaapissa =)

   Poista
 2. Voi mummoa minkä paikan on lepotauolle löytänyt.
  Toivottavasti mummo selviää vielä tämän talven yli.
  Ihanaa sunnuntaita Sude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei pyykkää muut kuin minä ja minä kyllä muistan tarkistaa aina ensin koneen sisällön =) Me mummot täällä vanhetaan samaa tahtia, ei voi mitään =)

   Poista
 3. Kissat on niin mainioita :) meilläkin niitä 3 asustelee.
  Virkkaukset aina yhtä ihania. Tuo tonttu näyttää erityisen mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole minullakaan enää kuin kolme kissaa, mutta uusia hommaan heti kun noista aika jättää ;)

   Poista
 4. Tonttujen aika alkaa olla jo käsillä pikku hiljaa. Ihka ihana on sinun tonttusi, samoin nuo lentoon lähtiätkin.. Onpa vaarallisen paikan keksinyt mummo.. Tarkkana saat olla.. Tytönkin kissa on 15v. vaari ja aika hyvässä kunnossa vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut 22v ja 23v kissatkin, mutta nykyinen porukka on eri sukujuurta. Tuntuvat olevan lyhytikäisempää sakkia, nyyh. Nämäkin ovat jo 15v , 12v ja 8v, joten ei kovin nuoria tyttöjä kukaan enää =)

   Poista
 5. No voi mummelia minkä nukkumapaikan keksi. Siinä saatkin pöyhii lakanapyykin kunnolla ettet vahingossa pyykkää mummo rukkaa.
  Onneksi meille ei nuot tarkkailijatontut ole osanneet. Saa rauhassa laiskotella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eivät vielä ainakaan osaa aukaista uuninluukkua, se oliskin paha paikka =)
   Minusta on vaan mukava kun tontut hipsii nurkissa, eikä pelkästään kissat ;)

   Poista
 6. Onpas vaarallinen pesäpaikka. Kunhan varmasti muistat tarkistaa aina. Hyvähän se on kuopalla varautua vaikka surulilsta se onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo mummo pärjää vielä talven yli. Helposti en kissoistani luovu vaan saavat elää mahdollisimman pitkään ilonani.

   Poista
 7. Onpa Mummo hyvän piilon keksinyt. Haluaa varmaan olla välillä rauhassa muilta kissoilta.
  Tontut ovat näköjään jo liikkeellä. Matolla istuvat velikullat taisivat lähteä tonttuja karkuun etelän maille taikamatolla. Lienevätkö olleet ihan kilttejä, kun ilmeet ovat noin muikeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhus haluaa välillä olla ihan rauhassa yksikseen, sama itsellänikin =)

   Poista
 8. Vai ovat tontut jo lähteneet liikkeelle. Täytyykin yrittää olla kilttinä :) Voi mummo-kissaa, kyllä se onkin piilon löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tontut rapistelee yö-aikaan jo kovasti, vai oliskohan ne sittenkin nämä minun kissat ? Kilttinä täytyy kuitenkin olla jo , jos ei halua risuja jouluna lahjaksi =)

   Poista
 9. Voi miten hauska postaus, jos ei sit hautakuoppaa lasketa...toivottavasti sille ei ole kuitenkaan tarvetta vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti jo mummo kuolaa ja turkki takkuaa, mutta yritetään nyt kuitenkin vielä sinnitellä elämässä. On se niin hyvä jalkojen lämmittäjä sängyssä ettei vois vielä luopua =)

   Poista
  2. Niin se luopuminen on aina tosi raskasta.

   Poista
 10. Juu johan noi tontut taitaa liikehtiä ja kiirettähän niilläkin pitänee.

  Olehan todellakin tarkkana, ettei vaan Mummo joudu linkoukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä tontulla täällä ainakin on jo kova kiire, olis niin paljon tekemättömiä töitä =)
   Mummo saa kyllä joka päivä harjauksen, mutta linkousta ei tehdä, vois huopua liikaa =)

   Poista
 11. Joulu saa tulla ja ihana kun alkaa tulla sellaisia kädentöitä. yksi tonttu minullakin jo kuistilla istuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta joulussa onkin parasta tämä jouluun valmistautuminen =)

   Poista
 12. Voi tuota Mummo-kissaa. Älä nyt hautoja järjestele, ettei tule vaikka enteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta se on olla kuoppa valmiina, sillä tiedän kokemuksesta että routaiseen maahan sitä ei enää meikäläinen tee millään. Meidän talossa ei tuommoisiin enteisiin uskota ;D Eräälläkin mummolla on ovipielessä valmiina metrin korkuinen hautapaasi itselleen valmiiksi kaiverrettuna, kuolinpäivä vain puuttuu =D

   Poista
 13. Kyllä mää taas niin nauroin tolle sun mummolles!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan jo molemmat mummot täällä vähän höperöitä ;)

   Poista
 14. Voi vitsi, mikä vitsi!!! Nauroin ääneen, kun kuvittelin tuon tilanteen. Toivottavasti Mummo-kissa eijoudu kuoppaansa ainakaan pestynä ja lingottuna vaan pääsee nukahtamaan ihan omassa rauhassaan.

  VastaaPoista