lauantai 23. marraskuuta 2013

Kaikenlaisia kolkuttajia


Mitäs täällä muutakaan. Apinoita olen värkännyt kuin tuskassa.
Pitäis opetella sanomaan EI. Vaikka kuinka päätin, etten enää lupaa kenellekään apinaa ennen joulua, niin silti tulee vaan luvattua. On niin vaikea sanoa kenellekään, etten tee sinulle. Kohta vaan jää kaikki oma jouluvalmistelu tekemättä. Edes vähän olisi ehdittävä siivota kissankarvoja nurkista ja laitella muutenkin joulua.

Kaikki jotka nurkissa kolkuttelevat eivät sitten ole joulutonttuja.
Tässä mäen-nyppylällä, missä minä asun, on paljon vanhuksille tarkoitettuja rivitaloja. Valitettavasti se on ihan yleisessä tiedossa ja kolkuttelijoita riittää.
Viime viikolla taloja kierteli vanhempi romaani-mies kerjäten rahaa mummoilta ja papoilta. Minunkin naapurini on tottunut, että hädässä olevaa autetaan ja vieras kutsutaan sisälle.
Mies oli selittänyt, että puhelimen akku on lopussa ja voisiko hän tulla sen lataamaan. Mummo tietenkin ystävällisesti päästi miehen sisälle ja samantien alkoi rahan kerjuu. Onneksi Meerillä ei ollut kuin muutama euro, joka sitten vaihtoi omistajaa. Tämän pihan miespuolinen asukki onneksi huomasi tilanteen ja meni myös Meerille kylään ajamaan kerjäläisen pihalle. Sen pahempaa ei ehtinyt sitten tapahtua.

Seuraavaksi ukko tuli minun ovelleni. Meillä onneksi Eetu-koiralla on oikein jylisevä ison koiran ääni ja Eetuhan huusi oven sisäpuolella. Ukko tietenkin ensimmäiseksi alkoi kyselemään, että minkälainen koira minulla on ja onko se äkäinen.
" Se on semmoinen dopermannin ja rotwailerin sekoitus. Ei se ole naisille vihainen, mutta miehiä se vihaa, kun sitä pentuna on joku mies potkinut.  Älä nyt vaan tule lähemmäksi, ettei se vallan riehaannu".
Vähänkös minua nauratti, kun ukko lähti livohkaan saman tien. "Äkäinen iso"  koira on hyvä karkotin.
Todellisuudessahan Eetu on keskikokoinen sekarotuinen piski, joka olisi riemuiten ottanut vieraan vastaan, hyvä luontoinen kun on.

Eipä sen ihmeempiä tällä viikolla.
Hyvää viikonloppua kaikille ♥ 

40 kommenttia:

 1. Joo,sekin hyväpuoli koirasta on,että pelottaa pois asiattomat ja vielä suuri koko lisää kunnioitusta. Meidänkin sesse on niin hyvä luenteinen,että hyvä ettei kuskaisi varkaalle tavarat:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetunkin emo on kultainen-noutaja ja luonne sen mukainen =)

   Poista
 2. Hyvä Eetu, vaikka olet iloinen hyväluontoinen koira, pidä vaan epämieluisat kolkuttajat pihalla :)
  Ihkuja apinoita, kukapa noita ei tahtoisi ♥
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Onneksi sinulla on Eetu ja sananparret hallussa :)
  Apinat hurmaavat aina ja kaikki, näin uskallan sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei minua helpolla sanattomaksi saa. Ainainen irvileuka kun olen =D

   Poista
 4. Tosi hyväntuulisia nuo sun apinat ja muutkin aiemmin esittelemäsi virkatut hamot! Hyvä Eetu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukas niillä kiukkuisen näköisillä leluilla viitsisi leikkiä =)

   Poista
 5. Mistä niitä tilauksia noin hurjaa vauhtia oikein satelee? Toivottavasti ehdit nyt kuitenkin laittaa sitä omaakin jouluasi, joskus on ihan oikeutettu sanomaan ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistkän niitä tilauksia =D Oman kylän väki haluaa ilmaiseksi tai tekee itse, täällä ei mene myyjäisissäkään kuin sukkia.

   Poista
 6. Kun on kaikenlaisia joulutonttuja, niin miksei myös jouluapinoita, virkkaat vaan vielä piippalakit:D Koira on hyvä, vaikka meillä on sisällä vain tuo pieni villakoira, lähtee siitäkin kova ääni, kun vieraita tulee ovelle... En tykkää yhtään kaikenmaailman kulkijoista, ei tiedä, mitä todellisuudessa etsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noita ovikellon rimputtajia piisaa, sen verran lähellä on Jyväskylä. Sana on varmaan kulkenut, että tällä mäellä asuu paljon vanhuksia rivitaloissa, helppo kohde.

   Poista
 7. Mie tykkään näistä siun apinoista, niistä tulee niin hykerryttävän iloinen mieli.

  Noita kaupustelijoita/kerjäläisiä taitaa enenpi liikkua tuolla taajamissa, tänne korpeen harvoin kukaan eksyy.
  Koira on tosi hyvä karkotin, meillä aikoinaan pikkunen terrieri peloitti kulkumiehen matkoihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käy vähintään kerran viikossa joku ovella, mutta yleensä eivät ole noin röyhkeitä , kuin tämä ukkeli. Oli kuulemma onnistunut muutamalta mummelilta rahaa saamaan, toivottavasti ei tule uudestaan.

   Poista
 8. Noi apinat on niiin hurmaavia, etten yhtään ihmettele, että niillä on kovasti ysyntää ;D ...ja kyllä ne kissankarvat nurkissa pysyy, ei ennen joulua kannata siivota, vaan vasta joulun jälkeen, kun jouluna tulee kaikenlaista moskaa ja pölyä -ainakin meillä. Mukavaa joulunodotusta sulle, vielähän sitä on aikaa odottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs minä pelkistä karvoista, mutta kun niissä alkaa kohta näkyä muutakin elämää ja kissanpissa haisee, jos ei jatkuvasti siivoa hiekkalaatikoita, niitäkin on oltava kolme kappaletta =)

   Poista
 9. Ihania apinoita - saavat kenen tahansa hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon niitä on maailmalle lähtenytkin, kohta taidan kyllästyä niitten tekoon.=)

   Poista
 10. Apinat valloittavat maailman :) Eetulle taputuksia "urheudesta" puolustaa kotia kutsumattomilta vierailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetu on palkittu suurella puruluulla. =D Täytyyhän vartijan palkkansa saada =)

   Poista
 11. Noi kerjäläiset sun muut huijarit on hirveitä. Ja pelottavia ja ehkä vaarallisiakin.
  Opettele, opettele sanomaan Ei. Kyllä sen oppii pikkuhiljaa. Mä just eilen sanoin Ei ku siskontyttö olis ekaks halunnut ohuet villasukat. Mutta ku olis pitäny olla ohuemmat ku jalassani olleet, jotka on kudottu siitä ohuesta sukkalangasta. En mä sentään millään pitsilangalla rupee villasukkia neuloon, ne ku oli tarkotus vielä kengissä pitää! Tai sitt angorasta . . . ynnä muita outoja lankaehdotuksia naiselta tuli.
  Noh, sitt se olis halunnu hartiahuivin. Mutta ku hän ei mukamas osaa netistä mallia etsiä niin ei sitt saa huivia. Mä sanoin ett mä haluun just tasan semmosen mallin mikä kelpaa, muuten en tee.
  Se on kyll tärkeätä osata sanoa: Ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerjäläisille minä kyllä kehtaan sanoa EI, mutta muille se on niin vaikeaa. Ensin sanon ei ja vähän ajan päästä hellyn kuitenkin. Helpommalla pääsisi kyllä, kun jaksais pysyä kieltonsa takana =D

   Poista
 12. Minä myös pelkään tuollaisia ovelle kolkuttelijoita. Kerran yksi mies tuli pyytämään vettä ja olin kyllä niin epäluuloinen. Sanoin oven raosta, että odota ja pistin oven kiinni ja laitoin keittiän iikkunasta vesilasin kuistin ikkunalaudalle ja kyllä se ukko sen veden joi. Hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä pelkää noita, mutta en kyllä sisällekään päästä. Aikoinaan tuli ravintolassa heitettyä isojakin humalaisia ukkoja niskasta pihalle ja kuvittelen olevani vieläkin niin voimissani.=D Osaan olla niin paha suustanikin, että ei minulle kukaan pärjää =D

   Poista
 13. Ihania apinoita =))
  Valitsin jo oman suosikin =))

  VastaaPoista
 14. On se hienoa, että Eetu pitää äänellään sinutkin turvassa. =) Ja apinat on taas aivan ihanaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetu ja minä, kaksi pahasuista vanhusta , hihihi =D

   Poista
 15. Hienoa, että naapuri meni hätiin tuolle sydämelliselle mummolle. Naapuriapu on arvokasta. Rapsutus Eetulle, urhea ja viisas koira, kun ilmoittaa oven läpi olemassaolonsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei naapuritkaan huomaa kaikkea. Samainen ukkeli oli onnistunut toiselta mummelilta saamaan enemmänkin rahaa , eikä mummo anna meidän muiden puuttua asiaan. Muuten tehtäis jo poliisille ilmoitus.

   Poista
 16. Koira on hyvä huijarikarkotin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso koira ja lihava emäntä, kyllä semmoista jo pienempi huijari pelästyy =D

   Poista
 17. Ihanat apinat:)
  Vai että rottweilerin ja dopperin sekoitus.... meille tulisi niin lähtö ois ja äkkiä kun noita rotikoita jokunen ja sitten liian kiltti kultainen noutaja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetussa kuulemma on hitunen rottweilerinkin verta, joten en minä kovin pahasti valehdellut =D Emo kylläkin on kultainen noutaja ja luonne sen mukainen =)

   Poista
 18. Tulinpa tännekin toivottamaan sinulle lystiä nimpparia! Panehan apinoiden kanssa bileet pystyyn. :D

  Sainpa minäkin makeat naurut, kun luin mustalaismiehen äkillistä kiirettä. :DDD Toivottavasti sana leviää, että siellä on äkäinen koira.

  VastaaPoista
 19. Kyllähän me juhlittiinkin, kerrankin. Tein ison täytekakun ja tyttären kanssa syötiin se kaksistaan samana päivänä loppuun. Nyt ei tee vähään aikaan kermavaahtoa mieli =D

  VastaaPoista
 20. Apinat ovat aina vaan ihania! Hyvä, että sait karkoitettua nuo epäilyttävät tyypit pois oveltasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan olla niin pahansisuinen akka, että ei meille kukaan väkisten sisälle kyllä tule =D

   Poista