maanantai 30. syyskuuta 2013

LapasiaMinulla alkoi Sukkasato vähän kehnosti, kun heti syyskuun alussa sain tilauksen lasten lapasista.  Teenhän minä, jos pyydetään . Olen vaan itse niiiiin kyllästynyt tähän Angry Birdsiin. Ruokakaupassakin oikein ällöttää, kun joka tuotteesta alkaa olla AB-versio. Kesällä näin jopa uistimia tällä teemalla. Joko ne muka kalatkin ovat Angry Birds- faneja, no en kyllä usko. Eipä ihme vaikka meikäläistä jo kyllästyttää.


Viikolla kävin kylän uudella kirpparilla vähän hintoja tutkailemassa. Siellä myydään myös käsitöitä ja onhan se hyvä tietää mitä muut pyytää.
Tämän vanhan kirjan löytymiseen olin kyllä oikein tyytyväinen, hintaa 50 senttiä.

Ostimpahan vieraan tekemät kynsikkäätkin, vaikka tulinkin niistä aika kiukkuiseksi. Näitä oli iso pino, uusia, Nalle-langasta tehtyjä, hintaa 1€/pari. Lapasilla ja sukilla hinta samaan tyyliin, alle lankojen hintaan. Kyllä tuommoinen suututtaa.

Meillä on kylällä monta naista, jotka ollaan päkerretty sukkia ja lapasia koko vuosi joulumyyjäisiä varten, että saataisiin edes vähän joulurahaa kokoon. Samoja edullisia hintoja ollaan yritetty pitää omia ja toistemme töitä kunnioittaen. Sitten tulee joku, joka myy tämmöisillä hinnoilla ja hyvin on hänellä kuulemma kauppa käynyt. No en ihmettele, ärrrrh.
Jos kerran haluaa vain päästä töistään eroon, niin olisihan se fiksumpaa antaa vaikka hyvätekeväisyyteen, eikä alkaa myymään pilkkahinnalla. Meillä seurakunta jakaa EU-ruokakasseja, siellä olisi suuri lauma yksinäisiä vähävaraisia miehiä, joille varmasti villasukat kelpaisi ruokakassiin mukaan.

Eipä kannata tänä vuonna minunkaan ylimääräisiä sukkia neuloa, ihan omilleni vain. Täytyy yrittää keksiä jotain muuta joulumyyjäisiin, ainakaan noita leluja ei vielä tee kukaan muu täällä päin. 

29 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti moni lapsi tulee noin hienoista AB-lapasista super-iloiseksi,vaikka tekijällä vähän tökkisikin :) Minustakin on suorastaaan oman työn aliarvostamista tuollainen hintojen polkeminen! Käsityöt kunniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhäm tuo AB kohta maahan kopsahda, kun sen siivellä niin moni ratsastaa nykyään :)

   Poista
 2. Kesalomalla nain niita AB-uistimia. Kylla nauratti!

  VastaaPoista
 3. Jep, AB-uistimia näin minäkin. Rahastaa pitää ku rauta on kuuma, vai mitens sitä sanottiin;)
  Täällä oli Kauppatorilla (se turistirysä) 20 euroa villasukkien hinta. Muutaman euron kyllä laittaisin vielä korkeammaksi kun olivat ihan hyvin tehtyjä ja siistejä.
  Kyll pitäis niihin euron kynsikkäisiin laittaa 0 -perään niin alkais oleen asiallinen hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen halpamyynti on minusta pelkkää kiusantekoa toisia käsintekijöitä kohtaan.

   Poista
 4. Mainioita AB-lapasia :)

  Kyllä kieltämättä ihmetyttää tuo lintujen levittäminen joka paikkaan, lastenvaatteissa ne vielä menee mutta ei oikein muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisivat kyllä keksiä jo jotain uutta, ei noita tipusia jaksa enää katsella.

   Poista
 5. Monet lapaset oletkin saanut aikaseksi,sama täällä nuo linnut alkaa olla jo vähän liikaa.

  Hävytöntä myydä noin halvalla, eihän myyjä saa edes lankojen hintaa itselleen ja sitten toiset ei saa tuotteitaan myytyä.
  Mie en myy koskaan sukkia koska en kehtaa pyytää sitä mitä pitäs ja en halua viedä toisilta kutojilta ansioita, myymällä halvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, jos myy alle lankojen hinnan, niin se ei kyllä ole muuta kuin kiusan tekoa. Antais sitten ilmasiin, jos ei kerran ole rahan tarpeessa.

   Poista
 6. Ärjyn näköisiä! Lintufaneja tuntuu oleva vielä, vaikkei musta sellaista tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä tullut minustakaan, mutta sitähän se on tehtävä mitä pyydetään =) Toivottavasti seuraava fanituota on lempeämmän näköinen.

   Poista
 7. Lintubuumiin en ole ehtinyt vieläkään mukaan eikä ne oikeastaan kauheasti kiinnostakaan. Olen kyllä huomannut, että joka paikassa niilä yritetään myydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulapset ovat niin alttiita mainoksille ja kun näitä tipusia joka paikassa tyrkytetään, niin tottakai lapset sitten tahtoo. Onneksi tämäkin on ohimenevä juttu :D

   Poista
 8. Hienoja lintuja! :) Meillä ollaan kyllä vihaisten lintujen faneja, ei niihin ole kyllästyneet lapset eikä aikuiset. Just tänään ostin Angry Birds -postimerkkejä, kun ne vaan oli niin söpöjä, vaikken juurikaan 1.luokan merkkejä edes käytä, lähetän kaiken 2.luokassa.

  Eurolla ei kyllä myydä mitään käsityötä, hinta pitää olla vähintään kympistä ylöspäin, vaikka olisi miten pieni ja nopeatekoinen työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saathan sinä tykätä AB:stä, vaikken minä tykkääkkään , hihi. Minä tykkään enemmän Hello Kittystä ♥
   Täällä jää miesten saapassukista 5€ tekijälle, ei siis edes lankojen hintaa. En kyllä ymmärrä mitä järkee siinä on, mutta empä tee minä ainakaan sukkia nyt joulumyyntiin. En lähde kilpasille tuommoisilla hinnoilla.

   Poista
 9. ♥vautsi,kyllä olet taas tehnyt kivoja lapsia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotainhan sitä on yritettävä tehdä, että sais Flooraa leivän päälle =D

   Poista
 10. Totta puhut, kyllä on tuo ÄB jo loppuun kaluttu ja kulutettu. Hinnoista on meidänkin kerhossa ainainen kysymys. Yksi myy kalliilla, toinen halvalla ja sitten kohta ei kukaan myy millään. Minusta kohtuullisuus kannattaa tässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Kohta saa meidänkin kylän ihmiset ostaa Kiinasta tuotuja sukkia, jos ei tuo hullu hinnoittelu lopu. Kunnon sukantekijä ei tuommoiseen hinnoitteluun lähde.

   Poista
 11. Kauniit äkälintulapaset! Vaikka olet oikeassa , alkaa olla joka puolella noita ÄB:tä, ihan kyllästymiseen saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne pojat kohta keksi uuden hittituotteen, että päästään tekemään jotain muuta =D

   Poista
 12. On nuo vaan niin näköisiä. Lapset niistä vaan tykkää. Meidän luokassa melkein jokaisella on reppukun noista "ötököistä"
  Mutta kyllä sinä osaat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin vihaisen näköinen lintu, että luulis pienimpiä lapsia jo pelottavan tuommoinen tuijotus

   Poista