tiistai 30. marraskuuta 2010

Tallinnassa


Liitto tarjosi juhlavuoden kunniaksi Tallinnan matkan 10€:lla, joten minäkin tartuin tietenkin tilaisuuteen. Onhan se mentävä, kun halvalla pääsee lankoja osteleen.

Ravintolaporukka on railakasta sakkia ja juhliminen alkoi jo linja-autossa. Minä olin taas taatusti ainut jolla oli kudin mukana. Kaikki eivät sitä ymmärtäneet ja osa jopa paheksui, mutta minä en välitä. Nykyään pidän mieluummin käsissäni puikkoja kuin pulloa. Kukin juhlii tavallaan. Puolitoista sukkaa sainkin valmiiksi.

Tallinnassa oli vain muutama tunti aikaa ja hyytävän kylmää. Luntakin enemmän kuin täällä meillä. Ei siis ehditty joulumarkkinoille, mutta porukka-taksilla suhautimme Sada-markettiin. Sieltä kyllä saa kaiken haluamansa ja vähän enemmänkin :)

Minä suuntasin tietenkin tuttuun lankakauppaa. Myyjä jo tunnistaa minut ja antoi nytkin pyytämättä 10% alennuksen ostoksistani. Eikö ne ole kauniita, yhteensä 1,5 kiloa. Lisäksi ostin tyttärelle muutaman asusteen joulupukinkonttiin samalta myyjältä. Ihanan paksuja ja lämpimiä, mutta niistä ei passaa kuvaa laittaa, ettei yllätys mene pilalle.
Kotimatka menikin sitten huonommin. maha kipeytyi yhtäkkiä niin kovasti, että olo oli jokseenkin sietämätön. Kuumassa viinanhöyryisessä linja-autossa alkoi välittömästi oksettamaan. Minulle onneksi auton vessa oli jäätynyt epäkuntoon, joten minä "sain" istua koko matkan kylmässä vessassa rauhassa. Voishan sitä matkansa mukavamminkin viettää, kuin kankku jäätyneenä kiinni vessanpönttöön :)
Saas nähdä, vatsakipu tuntuu vain yltyvän. Joutuukohan tästä vielä lääkäriin lähtemään. Ei näin joulun alla olis aikaa sairastella. Toivottavasti se ei ole umpisuoli. Krapulaa ei ainakaan ole, niinkuin muilla matkassa olleilla, siitäs saivat.
Ihanaa olla taas omassa kodissa rauhassa kissojen kanssa.
.......
Illalla

Niinhän tuo maha sitten pakotti lopulta päivystävälle lääkärille ja sieltä suoraan sairaalaan. Onneksi oltiin kirurgin kanssa samaa mieltä että ei umpisuoli ja pääsin yöksi kotiin. Aamulla aikaisin pitäisi mennä takaisin, mutta nyt tuntuu, että jätän menemättä. Ei tässä nyt jouda makoilemaan, menen sitten joulun jälkeen, jos vielä oireilee :)

16 kommenttia:

 1. No voi sentään se mahakipu, toivottavasti on vain "matkapöpö" ja menee ohi itsestään.
  Kauniita lankoja sait ostettua.
  Odotan innolla että mitä niistä loihdit.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti vatsakipu menee ohi! Koti on paras paikka :) Paranemista!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että vatsakipu tosiaan hellittää. Langat ovat ainakin todella upean värisiä, tuoksun voi vain kuvitella.

  VastaaPoista
 4. Kauniita lankoja! Toivottavasti tauti menee ohitse oman kodin rauhassa.

  VastaaPoista
 5. Matkustaminen aina avartaa, olipa se sitten millaista tahansa ;=) Toivottavasti masu on vain äkkinäpistystä, ettei tarvitsis teräasein katsoa.

  VastaaPoista
 6. Voi mitä ihanuuksia olet löytänyt! :) Pikaista paranemista massulle, nyt on tosiaan ihan vihoviimeinen aika jäädä petiin makaamaan. Toivotaan siis parasta! Toisaalta, jos pitäisi kotiin jäädä niin sitähän ehtisi tehdä jotakin noista langoista....

  VastaaPoista
 7. Paranemisia; toivottavasti mahapöpö hellittää.

  Ihania ostoksia:)

  VastaaPoista
 8. Parantumisia sulle. Juu,toiset ryyppää ja sinä oksennat:D Mutta sait ostettua sentäs ihania lankoja ja jolupukinpussiin salaisuuksia.

  VastaaPoista
 9. Kauniita lankoja, varsinkin tuo punainen. Toivottavasti vatsavaivat ovat jo menneet ohi. Mukavaa joulukuun alkua ;D

  VastaaPoista
 10. Olet sä vaan sitkeä sissi kun mahakivun pakotat pois kun on teärkeämpääkin tekemistä. Toivottavasti se uskoo eikä tule takaisin.

  Koti ja kissat parantaa - niin toivon.

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti vatsakipu on mennyt ohi!
  Kauniita lankoja olet tuonut:)

  VastaaPoista
 12. Sude: Vielä ei ole joulu ;)))
  Kiva kun käyt luonani. En loukkaannu.
  Katsotaan tuleeko mitään :)

  VastaaPoista
 13. Paranemisia!
  Minä olen kanssa viikon päästä lähdössä pitkästä aikaa Tallinnaan, perillä ollaan kaksi päivää.
  Tarkoitus olisi käydä ekaa kertaa Karnaluksissa ja tietysti joulutorilla. Ja kudin linja-automatkoille mukaan, meiltä kun tulee matkaa suuntaansa useampi tunti. =)

  VastaaPoista
 14. Langat ovat minustakin tois ihania! :) Toivottavasti mahasi on jo täysin kunnossa.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommentistasi! Kylläpäs löysit herkullisia sävyjä Viron villaa.. Voi kun joskus itsekin ehtisi sinne kuuluisaan sada-markettiin :)

  VastaaPoista