sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Hyvää Äitienpäivää


Hyvää Äitienpäivää meille kaikille!
Vaikka kaikki eivät olekaan äitejä, jokaisella on kumminkin joskus ollut äiti.
Omani kuoli jo kolmekymmentä vuotta sitten ja lapseni olen kasvattanut tässä asiassa huonosti. Eivät tahdo muistaa äitienpäivää, eikä pieni painostuskaan auta :) En valita, saanpahan kerrankin herkutella hyvällä omallatunnolla ihan rauhassa, enkä jätä kakaroille yhtään :)
-----
Tähän haluan kuitenkin laittaa linkin uudelle "äidille".
Hailuodon sääksenpesässä on jo kaksi munaa, joita äiti hautoo huolellisesti. Isä-sääksikin poikkeaa välillä ruokaa tuomaan. Kannattaa vilkaista, tämä on hyvä kamera ja toimii reaaliajassa.
Saaristomeren pesässä ei näytä olevan vakituista asukkia ainakaan vielä. Ruotsin-laivat siellä vain seilaavat taustalla:) .
Seurasin näitä pesiä jo viime keväänä ja suru tuli, kun Hailuodon pesän kolmesta poikasesta jouduttiin yksi lopettamaan. Nyt munia taitaa tulla vain kaksi . Toivottavasti kaikki sujuu onnekkaasti tällä kertaa.
----------
Myöhemmin
Nyt täytyy kaikki motkotus perua. On meilläkin juhlittu äitienpäivää. Tytär oli laittanut herätyskellon soimaan, että keittää äidille kahvit. Poika poikkesi juuri tuomassa äitienpäiväruusun. Entinen työkaverikin (miespuolinen) antoi itse tekemänsä appelsiinikakun ja pullon kotisimaa. Kyllä siinä on juhlaa ihan tarpeeksi.
Muuten, Ipin tekemä appelsiinikakku on parasta kakkua , mitä ikinä olen maistanut ja sitä saa välillä ostaa meidän kylän kirpparilta. Sallittakoon välillä tämä mainos, se kun on niin hyvää :)

5 kommenttia:

 1. Hyvää äitienpäivää sinullekin!

  Minulla on parhaillaan vain kuopus 17v kotona ja mies. Tytär, melkein 20v, on kurssilla Pajulahdessa mutta hän kyllä oli ostanut lahjan, jonka antoi jo perjantaina. Kuopus antoi ottamansa kuvan ja oli isällensä häijynä, kun tämä ei ollut herättänyt häntä aikaisin laittamaan mulle aamupalaa. No äsken se sitten nautittiin, puuron mies oli keittänyt jo aikaisemmin. Mieheltä sain lahjakortin jalkahoitoon ja ruusun. Olivat kuulemma yhdessä sopineet. Vanhimmat lapset (26v ja 27v) eivät ole vielä ainakaan muistaneet mitenkään. Joten kai meilläkin on sitten jotenkin kasvatus pieleen mennyt. =)
  Oma äitini, joka kuoli nelisen vuotta sitten, halusi aina ehdottomasti äitienpäiväruusun ja pahoitti mielensä suunnattomasti, jos sitä ei jonain vuonna saanut. Mikään muu lahja ei sitä korvannut. Muistan yhden äitienpäivän, jolloin minä polkaisin pyörällä sitä ruusua hakemaan. =) Sellaisia muistoja en ainakaan omille lapsilleni halua.

  VastaaPoista
 2. Heips, ja oikein ihanaa äitienpäivää. Minulla on kaksi lasta, mutta kumpikaan ei pääse käymään, joten yksinäni täällä kissojeni kanssa vietän äitienpäivää.Kyllä kumpikin lapsosistani on minua muistanut.
  Äitini kuolemasta on 7 vuotta. Minulla oli tapana ostaa äidille joka vuosi äitienpäiväruusu, ja sen piti olla aina jokin erikoinen,jokin "uutuus". Näitä ruusuja äiti sitten kasvatti hyvällä menestyksellä pihassa.
  Itsekin vähän, heh, kaipaisin äitienpäiväruusuja. Olen ne aina itse ostanut. Rakastan kukkia, ja erityisesti ruusuja.

  VastaaPoista
 3. Hyvää äitienpäivänloppua sinullekin! Hienon päivän sait.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa tarinointia, tulimpa tutustumaan ,ja hyvä että tulinkin.
  Kissamaiset hauskat blogit on mieleeni!

  VastaaPoista
 5. Sinä siis harrastat öljyvärimaalausta, hienoa, itse harrastan piirustusta, nyttemmin en vaan ole ennättänyt vuosiin sitä harrastaa, kun on muita juttuja.
  Onko tuo k ortti itse maalattu, tosi kaunis, ja nuo sudet kiinnostaa.
  Peloittavia mutta kiinnostavia ovat sudet!
  Itsellä on susi aiheena numeromaalauksessa, jota myös harrastan ja on tulossa synttärilahajkin susiaiheinen, sitten noin kk.Den päästä ilmestyy myös blogiini.
  Kivaa saada uusi lukija,Kiitos!!

  VastaaPoista