sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Talvi-haaste


Kisumumma laittoi tämmöisen haasteen:
Mikä sinulle on talvessa ihaninta??
Onko se tämä lumi vai paukkuvat pakkaset?
Muokkaa teksti omaan blogiisi sopivaksi
ja lisää siitä kuva mikä sinulle on talvessa se "IN" juttu.
-------
Jo vain. Minähä en tykkää talavesta ollenkaa. Mikä siinä muka on ihanaa?
Heti aamusta se alakaa. Kello o laitettava soimaa puol tuntia aikasemmi, että kerkiää pukia ne kaikki viis villahousua, alupaitaa sun muuta. Kauhia hiki siinä vaa tullee ja lopulta oot nii tönkkönä, ettei jalakaa saa nostettua. Aina on kumminki nii kylymä ulukona, ettei ilimankaa päriää.
---
Koira on kumminki lähettävä viemää kuselle ja tietenki se vettää iha mahottomasti. Onneksi o niitä välihousuja, ettei polovet mee iha sököksi ku lennät luikkaalla polovilles Ja tietenki se mennee paskalle just sinne paksuimpaa hankee kolomen metrin päähä. Minuko pitäs mennä lastikkapussin kanssa peräsä. No en varmana mee.
Toista se oli enne vanahaa. Senku aukas oven ja koira kävi missä kävi. Ei ennää uskalla.

Onneks kissat sentää ossaa vielä käyä iteksee, vaikka eikai sekkää oo ennää luvallista.
----
Sitte pitäs kylälle lähtee töihi tai kaupalle.
Jos lähet pyörällä, nii varmana ei oo vielä aurattu ja sielähä lykit hangesa, vaa eipähä tarvi kumminkaa kasseja kantaa.
Jos sitte lähekki kumminki potkurilla, nii ihan varmana se aura-auto on käyny ja hiekka-auto kans. Laijasta laitaaha ne hiekottaa ettei varmaa potkurilla pääse, vaa jou`ut kantaa sen potkurinki kassien lisäksi.
Toista se oli enne vanahaa. Jäisellä tiellä ku pari kertaa potkasit nii jo vai oli kylällä. Nyt on nämä jalakakäytävät, jossa ei luista yhtää.
------
Kakarana sielä Lapisa tuli hiihettyäki ja sehä oli sillon mukavaa. Vaa nyt ku lähet nuila hikilauoilla, nii varmana mennee yks metri etteenpäi ja kaks taaksepäi. Oiski varmaa helepompi hiihtää takaperi. Joka töysyn jäläkee oot sitte mahallas hangesa ja varmaa ei tuu kukkaa auttamaa. Siinä ku pylly pystysä yrität äheltää ylös, nii nauravat vaa ohi mennessää.
Kylläpähä enne tehtii suksetki parempia ku niillä pääs etteenpäinki.
----

Ja aina on pimiää. Yks päiväki ku heräsi puol viieltä, en tieny onko aamu vai ilta. Tyttö sitte sano , että nyt o ilta, sää oot nukkunu äiti koko päivä. Se oliki minusta oikei mukava talavipäivä. Koiralla oli vaa nii mahoto pissahätä, se ei varmaa tykänny.
Minä haluaisinki olla niinku karhu. Syksyllä laittasin pihkatapin persuuksii ja kömpisi talaveksi nukkumaa. Kevväällä sitte kömpis ilosena esille. Eikö ois mukavaa?
Enne oli talavekki mukavampia, mikähä siinä on. Eikä ne ollu nii kylymiäkkää.
--
Nyt en laita kellekkää haastetta, vaa jos joku on erimieltä, nii kirijottakkoo .

12 kommenttia:

 1. Hah hah, meinasin p...ata housuihin kun luin tämän tekstin:)
  Hauskaa sunnuntaita!

  Ps: En minäkään tykkää yhtään koko talvesta, mutta tänä keväänä kevät tulee olemaan iiiiiihana!

  VastaaPoista
 2. Hih, todella mainiosti kerrottu. Olen täysin samaa mieltä talvesta. Onneksi ollaan menossa kevättä kohti jo kovaa vauhtia(vai ollaanko, lunta kun tulee koko ajan lisää).

  VastaaPoista
 3. Hah hah, niin totta ku kirkonrotta. MIten se koiruus ossaaki aina mennä just sinne missä sitä lunta on se 3 metriä!!! Niin tuttua niin tuttua.
  Mä voisin olla kans karhu ja mennä talaviunille ja herätä sitte kevväällä vasta. No ei vaiskaan, ihan kyllä tykkään talavesta jos ei ois vaan niin kauhian kovia pakkasia.

  VastaaPoista
 4. Elekäähän ny talavia moettiko, onha siinä hyvvääki. Ei tuu kurraa pirttiin elukoetten jalossa, eikä tartte pestä akkunoeta yhtenään, aenakaa ulukua. Ei tartte haravoija kartanua, ukolla puskettaa lumet portaalta, jos ei puske, konttaa yli. Pensa ei kulu, ku joutuu kävelemään. On palio hyviäki puolia. No, ehkä kesän puolelle kuitenkin plussat kallistuu.
  Kirjoitit tarinan vertaansa vailla, vesissäsilmin luin ;)))

  VastaaPoista
 5. Ai että oli hauskaa lukea. Ihan vakavissani mä tykkään tästä talvesta kun pitkästä aikaa täällä Varsinaisessa Suomessakin on Lunta! On valoisaa ollut jo ennen joulua ja nythän on jo päivä muutenkin pitempi. Just viime viikolla ajattelin et normaalisti täällä on tammikuussa nurmikot vihreämpiä kuin kesällä ja rapa lentää ja koko ajan pimiä. Mut myönnettäköön et mä liikun autolla...

  VastaaPoista
 6. Olipas hyvä, että heitin sulle ton haasteen, tuli erittäin selventävä teksti, ja täytyy myöntää, että paljon tuli siinä totuuksia jotka allekirjoitan. :)
  Tääl Satakunnassa jo Talitintti vähän kokeili laulamista, että eiköhän se kevätkin kuiteski tule. :)
  Hyvää viikon alkua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Se oli hauskaa! Karhu minäkin voisin olla - mutta taidan enemmän olla luonteeltani susi. (Sammakko edellisessä Hiljaisen Viisauden Voimassa suositteli meille hassuille ihmisille talviunta...!) Olen kieltämättä vähän unessa ollut viimeaikoina. Tänään kuitenkin heräsin ja näin tämän hauskuuden. :o) Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Talviuni olisi kyllä tosi hyvä idea, kun väsyttääkin koko ajan.

  VastaaPoista
 9. Olipa hauska talvijuttu! Nauran täällä aivan kippurassa. Onhan siinä puolensa. Ensin toivottiin ja odotettiin valkoista joulua ja kun saatiin, niin nyt vai luodaan lunta eikä tiedä mihin sen pakkais.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä olet hauskasti kirjoittanut talvesta. Kyllähän se talvi on välillä kurja juttu. kun pitää pukea niin paljon. Muistu mieleen monta tilannetta tuolta nuoruudesta ,kun töissä kulki pyörällä ja tiet oli auraamattomat tai oli niin liukasta ettei pystyssä pysynyt. Positiivisesti sitä yritti ajatella. Aurinkoista talven jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 11. Hyvä ja hauska juttu! Veet silimissä piti hirnua täälä. Talavessa on puolensa ja kyllä minäki kesän lämpimiin kallistun.

  VastaaPoista