maanantai 13. marraskuuta 2017

Suoraan idästä


Kyllä, suosin suomalaista, mutta silloin kun Koreassa tehdyn tavaran saa maksamatta kaupalle välityspalkkiota, niin tietenkin otan sen halvemman vaihtoehdon. Muutama kyseli miten tilaan Kiinasta ja lupasin selventää.

Kielitaitoiset, kuten tyttäreni käyttävät E-bayta ja maksavat Pay-pallilla. Mnä haluan käyttää selvää suomenkieltä ja maksaa pankkikortilla, siksi käytän osoitetta https://www.wish.com/. Kaikki tapahtuu suomeksi ja kun en laita tilatessa henkilötunnuksiani, niin maksu tapahtuu Klarnan kautta pankkitililtä. Kerran ostos jäi tapahtumatta, mutta Klarna palautti rahat (kaikki kaksi euroa) ;)

Tilattua tulee sitten kaikenlaista hassua ja "hyvin tarpeellista". Näihin kissatyynyihin ihastuin oitis ja tilasin useammankin. Paksua pellavan tapaista kangasta ja vetoketju kiinnitys. Pysyvät oikein hyvinä ainakin ensimmäiseen pesuun asti ;) Mutta eipä ole hintakaan paha, kaikki nämä ilmaisia kahden euron postimaksulla. Virkkuukoukkuja tuli koko setti .


Yleensä tilaukseni maksaa vain 0-1€ + postimaksu 1-2€. Eläkeläisenkin pussi kestää tämmöisiä ylellisyyksiä ;) 

Jouluksi tilasin pari joulutyynynliinaa (0€ +pk 2€ ) Kauriita tilasin yhden eurolla, mutta tulikin vahingossa kaksi samassa paketissa. Joku muu oli tilannut kaksi kaurista ja sai kuusi niitten kahden hinnalla.  Eipä noista virheistä viitsi valittaa, eikä palautella.

Ilmaiset pipon ja kynsikkäätkin tilasin. Muutenhan siellä on vaatteet todella pieniä, sikäläinen XL vastaa suunnilleen meidän M-kokoa.  Laatukin on mitä sattuu, mutta milloinkas laatutavaraa on halvalla saanut mistään, ei ainakaan ilmaiseksi =)

Paljon olen kaikenlaista muutakin tilannut, kestävät vaan matkalla useampia viikkoja. Tällä hetkellä odottelen ilmaista valokärki-virkkuukoukkua ja sataa turvasilmää pehmo-eläimiin yhden euron hinnalla. Käsityötarvikkeita saa todella edullisesti, lankoja en kuitenkaan ole vielä kokeillut.


                                  

Kun viimeksi laitoin niin rumia kuvia itsestäni, niin laitetaan nyt sitten vähän parempi. Ei ole tässäkään kyllä äiti parhaimmillaan, tietäähän nämä tietsikan kameralla otetut kuvat.

Vaan tältä meillä yleensä näyttää kun tytär opettaa vanhaa äitiä käyttämään tietsikkaa tai puhelinta. On se niin rakas lapsi ja meillä aivan mahtavan läheiset välit, minun iltatähteni .

14 kommenttia:

 1. Mista ihmeesta sina ihan ilmaisia loydat?? Halvalla minakin mutta aina on jotain maksanut.
  Koukkuja ja puikkoja olen tilannut joka lahtoon, ohuesta paksuun ja kaikki silta valilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki kuvissa olevat ilmaisia, tietenkin postimaksun maksoin 2€. Sehän on vähemmän kuin Suomen postimaksut. Kun napsauttaa sieltä "samankaltaiset tuotteet" niin melkein kaikista löytyy myös ilmainen versio =)

   Poista
 2. En ole vielä wishiä testannut.
  Ihana kuva sinusta ja tyttärestäsi.
  Mukavaa viikkoa sinulle Sude ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteita sieltä ei kannata tilata, mutta esim. nättejä erikoisia koruja saa ilmasiin tai halvalla. Tuntuu olevan ihan luotettava paikka ostella.
   Me ollaan tytön kanssa tämmöisiä halikavereita ;)

   Poista
 3. En ole tilannut ulkomailta mitään. Ihanuuksia olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä päätin, että jos kansantalous kaatuu minun ostoksiini, niin sitten joutaa kaatuakin =)

   Poista
 4. Mun nuorin tytär oli tilannut myös Kiinasta repun ja jotain muuta :)

  VastaaPoista
 5. Niin tämä maailma pienenee. Nykyään käväistään Kiinasta ostamassa jokapäiväisiä tavaroita =)

  VastaaPoista
 6. Onko kaikki mennyt hyvin Wishin kanssa? Tilasin sieltä ja jokainen tavara tuli erikseen postissa ja kesti viikkoja. En tiedä jäikö joku kohta huomaamatta, kun pieniä paketteja tuli viikko kaupalla. Ilmainen kaupantekijäinen tuli yli 2 kk ja oli aivan turhake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaa meilläkin postipoika olla ihmeissään kun pieniä paketteja tulee melkein päivittäin. Tosi kauan kestävät tulla ja mitään kalliimpaa en uskalla tilatakkaan. Mutta näitä virkkuukoukkuja sun muita jotka Suomessa maksaa liian paljon, olen tilaillut ja kaikki tuntuu tulevan kun jaksaa odotella.

   Poista
 7. Oho, oletpa tehnyt löytöjä! Itse olen vielä ihan pihalla näistä ulkolaisista kaupoista..
  Aivan ihana kuva tyttärestäsi ja sinusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisainta pysyäkkin erossa niistä, tulee osteltua aivan liikaa kaikenlaista hömppää =))))

   Poista
 8. Kävin kurkkailemassa jo, mutten vielä uskaltautunut tilaamaan mitään. Pitää ajan kanssa zuumaillaja järjen kanssa tuumailla. Kiitos vinkistä!

  Ja ihana on iltatähti ja iltatähden äiti kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin postimiehen kanssa ihmettelemistä kun pieniä paketteja tulee solkenaan Kiinasta. Onneksi into alkaa laantua ennenkuin hukun krääsään =D

   Poista