tiistai 6. tammikuuta 2015

Nyt harmittaa


Ei vois enempi harmittaa ja hävettää.
Lupasin hoitaa naapurin mummon kukkia ja postia joulun tienoon ja sain palkaksi ihanaakin ihanamman tiikerikakun. Lautasen lupasin palauttaa, sillä tämä on vanha Ester Tolmusen Primavera-lautanen. Pesin hyväksi ja laitoin pussiin...........ja pudotin lattialle. Miten minä nyt kehtaan sanoa että rikoin sen. Olen selannut kaikki mahdolliset paikat netistä, eikä vastaavaa saa enää mistään.
Voi hyvänen aika, ei minulle saa antaa käteen kuin paperi- tai muovilautasia näköjään.

46 kommenttia:

 1. huuto.netissä on yksi myynnissä.... hakusanalla primavera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on liian iso, tämä on 23.5cm. Kiitos kuitenkin huomiosta.

   Poista
 2. Voi ei...toivottavasti löydät uuden tilalle

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Tuskin naapuri siitä niin suuttuu, mutta kyllä se itseäni harmittaa

   Poista
 4. No voi kökkö. Mutta jospa tuo onkin juuri se lautanen, jota naapurin mummo on koko ikänsä inhonnut, muttei ole raaskinut hävittääkään? Eikä tuo kuitenkaan ole kuin lautanen, pelkkä tavara - ihmishenkiä ei ole tässä tapaturmassa menetetty. Nyt voi lohduttautua sillä, että on aikanaan yksi tavara vähemmän perikunnan jaettavana! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat lautaset joutas vaikka kaikki, mutta kun ei tiedä mimmonen tunnearvo tällä on voinut olla.

   Poista
 5. Voi suru sentään, ymmärrän suuren harmituksen ja aina jos rikkoo toisen omaa, tulee aivan kamala harmitus. Zemppiä Sude. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, jos se oli vaikka joku muisto jostain lähisukulaisesta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Aika parantaa haavat, mutta ei kyllä lautasia =D

   Poista
 7. Mummo varmasti ymmärtää, vahinkoja sattuu mummollekin. Jospa vain kertoisit hänelle miten pääs käymään. Näet ja kuulet sitten oliko lautasella hänelle tunnearvoa tms. Voihan olla että se ei hänelle merkitse niin paljon kuin sinulle nyt. Tomulaa löytyy aika ajoin huutiksestakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ettei enää pyydä kukkienkastelijaksi =)

   Poista
 8. Harmitus tosiaan, mutta vahinkoja sattuu. Kyllä se mummokin sen varmasti ymmärtää. Ihanaa uutta vuotta sinulle kaikesta huolimatta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saara on oikein herttainen ihminen, eikä varmasti minulle näytä vaikka kuinka harmittaisi

   Poista
 9. neuloo mopsien kanssa6. tammikuuta 2015 klo 14.41

  Kylmän rauhallisesti kerrot, mitä tapahtui, takuulla on mummonkin kädestä astioita tippunut ja rikkoontunut. Voithan kysyä, että kelpaisiko korvaukseksi joku muu, sinähän teet kirpparilta uskomattomia löytöjä. Tuskin teille välirikkoa tulee ja melkein uskaltaisin väittää, että naapurinmummo kuittaa asian olankohautuksella. Sattuuhan noita. Kaikki hyvin, kakku maistui ja pelakuut hengissä, eikö vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä muukaan auta. Saara on oikea viherpeukalo, enkä minäkään ole onnistunut tappamaan vasta kuin kaksi hänen kukkaansa tässä parin viikon aikana.:( Tulis jo kotiinsa, alkaa pelottaa kohta mitä pahaa kerkiän vielä tekemään =)

   Poista
 10. Voi harmi mikä vahinko. Ei siinä muu auta kun nöyränä vaan katumaan ja kertomaan. Varmasti saat anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Saara anteeksi antaa, vaikka parempi olis kun oikein huutais ja haukkuis minua, se helpottais huonoa omaatuntoa.

   Poista
 11. Voi voi eihän sitä vahingolle mitään mahda. Minäkin ehdottaisin mummolle, että hankit tilalle jonkun vastaavan lautasen. Aika hinnakkaita näkyvät olevan netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon vaan ettei tämä ollut osa jostain täydellisestä astiastosta, ihan hirvittää. Täytyy päästä salaa kurkkimaan hänen astiakaappiinsa. ;) Kamalan kallita ovat nämä retro-astiat ja tätä samaa lautasta ei löytynyt mistään.

   Poista
 12. Voihan harmi mikä vahinko. Mut voihan se olla ettei naapuri sitä niin paljoa arvosta. Mullakin on tuollainen, mutta paljon pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oli joku yksittäinen astia, eikä mikään sukukalleus-astiasto.

   Poista
 13. En ihmettele tuntojasi: varmaan harmittaa! Toivottavasti kuitenkin ymmärrystä löytyy.

  VastaaPoista
 14. Vain tekevälle sattuu.
  Voisin kertoa mitä minulle työelämässä sanottiin vastaavassa tilanteessa vahingon sattuessa, kun pomo ei keksinyt mistään muusta haukkua minua!
  Annan olla kuitenkin ja toivotan sinulle "nöyrää" käyntiä naapuriin.
  p.s mee kaffipaketin kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nöyränä on mentävä =D. Meillä ravintolassa eräs pomo sanoi aina astian rikkouduttua että heitä toisella perään ja mehän heitettiin =D

   Poista
 15. Harmitus on varmaan suuri, mutta vahinko ei tule kello kaulassa.
  Itsestä tuntuu ettei varmaan se rakkain lautanen ole juuri se jonka kakkuni alle olisin laittanut. Siispä kerrot, mitä tapahtui ja miten voisit korvata tapahtuneen.
  Harvemmin vanhat ihmiset ovat niin tavaran perään, että siitä ystävyys kärsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta voi olla että Saaran kukkia kastelee tästä lähtien joku toinen naapuri =D Minä olen tähän asti ollut se "luottohenkilö" meidän talossa, jolta aina tullaan kysymään apua ja melkein kaikkien vara-avaimet roikkuu minun naulakossani. Olen ottanut sen ihan kunnia-asiana

   Poista
 16. Kuinka lautasen ja naapurin kanssa lopulta kävi? Uskon kyllä että harmittaa. Mutta elämää vartenhan nuo lautaset on suunniteltu ja välillä se elämä saattaa niitä rikkoakin. Paljon enemmän se kuitenkin varmaan on tuottanut iloa käytössä kuin kaapissa, joten eiköhän lautaselle tavalla tai toisella löydy korvaaja, vaikka sitten erilainenkin. Lautashaaverista huolimatta, Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuri on ollut kohta kolme viikkoa pois, eikä ole palannut vieläkään, jännitystä piisaa. Täytyy katsoa millä voisin sitten jotenkin korvata vahinkoa kun hän palaa.

   Poista
 17. Älä sure. Tekevälle sattuu. Ymmärrän kyllä,että ei ole kiva mennä nyt naapuriin ja hävettää,mutta sitä tapahtuu elämässä paljon muutakin kamalampia asioita. Tuo lautanen on mulle tuttu. Saimme häälahjaksi tuollaisen kokonaisen kaluston yli 40v sitten. En ymmärtänyt sikkoin,että se on joskus suuressa arvossa ja se oli jokapäiväisessä käytössä. Rikkihän niitä on mennyt,mulla on vielä mutamia lautasia jäljellä ja kannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa naapurin kaappeihin ja siellä oli 12 soppalautasta ja 11 matalaa lautasta. No nytpä ei sitten ole enää täydellistä sarjaa kun minä puutuin asiaan =(

   Poista
 18. Aina astioita silloin tällöin rikkoontuu (paitsi se viimeinen juomalasi 6 lasin pakkauksesta). Harmittaahan se, että noin pääsi käymään, mutta tulta päin vain. t. mämmikoura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei harmittais yhtään jos olis ollut oma, mutta kun oli toisen täydellisestä sarjasta =(

   Poista
 19. Sirpaleet tuottaa onnea :) Hyvää alkanutta vuotta 2015.
  T. Taina

  VastaaPoista
 20. Uskon, että harmittaa. Rohkeasti vain tunnustamaan, että sattui vahinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä muukaan auta kuin tunnustaa, jahka Saara palaa reissultaan .

   Poista
 21. Voi ei tiedän miltä tuntuu mut tekevälle satuu vahikohan se oli kyllä hyvä naapurisi ymmärtää ja antaa sulle anteeksi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt varsinkin hävettää, kun kurkkasin Saaran kaappiin ja näin että siellä oli 12 soppalautasta ja 11 matalaa lautasta. Sarja meni pilalle mun takia =(

   Poista
 22. En tiedä onko Saaralla lapsia, mutta ne kuitenkin rikkoo astiat tapellessaan niistä sitten joskus : ) Minulla oli kerran hoidossa tuttavaperheen kissa ja se satutti jalkansa hypätessään korkealta. Se se oli kova pala ilmoittaa omistajalle ja lääkärissäkin käytin ja isot rahat maksoin. Eivät tuoneet toista kertaa : (

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole Saaralla perijöitä, eli valtiolle menee kuitenkin lautaset =) Sehän se eniten harmittaakin, jos toisen omaa vahingoittaa, omista niin väliä.

   Poista