lauantai 25. lokakuuta 2014

Joopajoo, vähän harmittaa


Kesällä jo aloin suunnittelemaan mitä kaikkea kivaa tekisin joulumyyjäisiin. Kirpparilta varasin pöydänkin jo hyvissä ajoin. Vaan nytpä ilmoittivat ettei pöytiä vuokrata enää marraskuun puolivälin jälkeen, harmittaa.

Olishan noita kirppareita Jyväskylässä, mutta hulluko sinne lähtee linja-autoilla tavaroita rahtaamaan, johan se mahdollinen voitto menee bussimaksuihin.. Minä kun olin ajatellut saavani vähän ylimääräistä joulurahaa käsitöillä.

Onhan  noita pieniä myyjäisiä meidänkin kylällä, mutta ovat niin eri ryhmien järjestämiä, ettei sinne sivullisilla ole sukkineen asiaa.

Ei meidän joulu nyt kuitenkaan ihan pilalla ole, saadaan herkkuja pöytään. ;D Onneksi tämän blogin kautta on tullut pari tilausta ja kun tytön kanssa kahdestaan joulu vietetään, niin pärjätään vähemmälläkin.
Nyt sitten teen "kivaa" vain omiksi tarpeiksi ja alan neulomaan vain itselleni sukkia ja puseroita.

Nämä sukat on tehty 7-veikan jämäkeristä, yksiväristä ja raitalankaa. Ristin ne ensin Ruma-sukiksi, alku oli niin synkeän näköistä. Tuo vaaleanpunainen raita sitten piristi kummasti, eikä ne enää olekaan niin kamalan rumat


Enkä apinoitten tekoa lopeta kiusallanikaan ;D En ainakaan ennen kuin 500 apinaa on täynnä :D
......
Olipa tällä viikolla ihan mukavakin juttu.
Minä kun olen tämmöinen "vaivais-akka", niin pitäisi käydä lääkärin konttrollissa kerran vuodessa. Pääsihän tuossa välissä taas pari vuotta lipsahtamaan, mutta onneksi olikin nyt sitten eri lääkäri joka tutki koetulokset.

 Edellinen määräsi vaan mahdottoman määrän pillereitä ja oli äkäinen jos en kaikkia syönyt. Nyt sattui nuori naislääkäri ja voi että oli ihana, heti vähensi lääkkeitten määrää . Eräistäkin sokeritautilääkkeistä sanoi, että et sinä näitä tarvitse, nämä vaan lihottaa. Minä niitä olen jo kymmenisen vuotta popsinut ja ihmetellyt kun paino vain nousee ja nousee parin-kolmen kilon vuosivauhdilla.
 Ei ainakaan tarvitse enää itseä moittia lihomisesta, voi panna sen lääkkeitten piikkiin, hihi. Tiedä vaikka loppuis lihominenkin, ei olis ollenkaan paha :)

40 kommenttia:

 1. Minusta todella kivan näköiset sukat. Voit nimetä ne uudestaan,kauniit sukat. Apinat hurmaavat aina. Joo,lääkäreitä on monenmoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kylältä otettiin nyt lääkäritkin pois, joten ei koskaan tiedä kenelle joutuu. Ovat nyt niin hankalan matkan päässäkin, etten sinne mene ennen kuin olen niin sairas että kehtaa mennä Kela-taksilla. Onneksi nuo lääke-asiat voi hoitaa puhelimessakin.

   Poista
 2. Nätit sukat ja apinat ovat aina ihania :) Monenlaisia lääkäreitä on vuosien varrella nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus näissä nuorissa lääkäreissä on oikeita kultakimpaleita. Minullakin muutama vuosi sitten vanha lääkäri sanoi että umpisuoli. Nuorempi pisti heti tarkempiin tutkimuksiin ja syöpähän sieltä sitten leikattiin pois. Minä haluaisin nykyään vain näille nuorille lääkäreille ;D

   Poista
 3. Voi pahus minkä tekivät kirpparin kanssa. Noh, onneksi osaat ottaa asian suht lunkisti.
  Se "rumasukka" nimi on varattu mun jämälankasukille, jotka jo kesällä oon tehny mutt en oo ehtinyt kuvata. Noi sun sukat on ihan kivat ja sellaiset oikeat jämälankaraitasukat.
  Mun apina tuossa välillä vilkuttelee sinnepäin kun näkee kavereitaan ruudun takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siinä taitaisi auttaa vaikka menisinkin hyppimään tasajalkaa ja puimaan nyrkkiä ;) Kyllähän sukille aina käyttäjiä löytyy kun ilmaiseksi raaskii antaa.
   Terveisiä vaan sinunkin apinallesi ;)

   Poista
 4. Siis en ymmartanyt, eihan nyt viela ole marraskuu. Meneeko kirppari kiiinni joulun alla vai mita?

  Apinoita teet apinan raivolla?

  Laakarit maaraa helposti ihan liikaa laakkeita. Sitten "terveen" maarityksetkin muuttuvat koko ajan ja tulee taas tuhansia ihmisia "sairaiksi" ja sitten heille voi taas myyda kaikenlaisia kolesteroolilaakkeita sun muita. Eika kukaan puhu niiden sivuvaikutuksista.

  No lihominenhan vaan lisaa sita sokeritautia eli hyva jos sait vapautuksen jostain laakkeista.

  Terveellinen ruoka ja madollisuuksien mukaan liikuntaa ja hyvaa mielta tyosta tai harrastuksista, paljon parempaa kuin laakkeet. Ei tietysti aina mutta usein naissa ian tuomissa pikkuvaivoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hyvä kirppari muuttui yhdistyksen pitämäksi ja nyt päättivät että marraskuun puolivälistä ei myydä kuin yhdistyksen omia tuotteita. :( Minä nyt vien sitten omat joulutavarani jo ensi viikolla myyntiin pariksi viikoksi, mutta en usko että meidän kylällä kukaan vielä joululahjoja ostelee.
   Apinoita teen raivolla, hihi. Niitä onneksi menee silloin tällöin ympäri vuoden täällä netissä.
   Edellinen lääkäri oikein huusi minulle : "Kun minä määrään lääkkeitä, niin se tarkoittaa että niitä myös syödään". Onneksi nämä nuoret lääkärit ovat vähän erimieltä "varulta otettavista" lääkkeistä.

   Poista
 5. Lääkäreissäkin on monenmoista yrittäjää. Lääkkeitä määrätään helposti liikaa, hyvä että osuit osaavan ja mukavan tohtorin juttusille. Apinoita ei voi maailmassa olla liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä pienissä terveyskeskuksissa ei ehkä ole aina ne pätevimmät ja innokkaimmat lääkärit. Onneksi minulle sattui päivystyksessä tämmöinen nuori ja vielä asiaan paneutunut nainen.

   Poista
 6. Kumma ilmiö tuo kirpparien ovien sulkeminen ja vielä siitä paremmasta päästä. Jäljelle jäävät enää jotkut yhdistysten kirpparit. :(
  Vahinko että olet kaukana, olisin yllyttänyt tänne "Wanhan ajan joulu" tapahtumaan sukkinesi. Sukat kun kuulema loppuvat joka vuosi kesken.
  Ihania nuo apinatkin, aivan mahtavia ;) terkuin Tiitsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityisten kirppareilla on paljon mukavampaa tavaraa. Yhdistyksillä kun pakkaa olemaan vain sitä mistä ihmiset ovat raaskineet ilmaiseksi luopua, eli useinkin melko roinaa. Meilläkin muuttui yhdistyksen pitämäksi ja heti tavaran laatu huononi, harmi.
   Minäkin muista että sukkia menee ihan mahdottomasti. Vaan empä rupee suremaan, ompahan nyt varastoa mistä antaa sukkia tarvitseville. Vaan olishan se rahakin ollut ihan mukavaa että olisi kaupastakin saanut ostaa jotain pukinpussiin. Eipä tuota kannata surra.

   Poista
 7. Sukathan on tosi kivat! Ellet olis kertonu ni ei tietäis olevan jämikset kun räidatkin menee noin tip top. On se kyllä tosi mukavaa aina käydä täällä lukemassa sun tarinoita - vaikka olis miten kurjia juttuja niin aina sä löydät myös ne positiiviset asiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen takonut takaraivooni mietelauseen : " Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin". Sen kun muistaa niin on itselläkin paljon mukavampi olla. ;D

   Poista
 8. Sukat voit kyllä nimetä uusiksi vaikka Kaunottariksi, niin nätit ne ovat. Totta muuten, että synkeältä näyttäisivät, jos ei olis tuota vaaleanpunaista. :) Ja apinat ovat tuttuun tapaan ihania, söpösiä... <3 Poika-apinan housut erityisen kivat.

  Toivottavasti tämä lääkärisi on pysyvä ja saat olla hänen hoidossaan piiiiitkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käyn lääkärissä kerran parissa vuodessa ja senkin yritän hoitaa puhelimitse, hihi. Jos ei ihan pakko ole, niin en mene!
   Jämäkeristä on niin mukava neuloa, kun ei yhtään tiedä miltä valmis tulee näyttämään. Apinen housut on Puro-batikkia kun sattui olemaan kaupassa poistolaatikossa, tykkään siitä itsekkin.

   Poista
 9. Mukava kun sait kivan lääkärin, yhteisymmärryksessähän pitäisi hoitoa saada potilaankin, eikä vaan lisää lääkettä :) Mullekin tyrkyttävät joka kerta kolesterolilääkettä, vaikka oon lopettanut sen jo monta vuotta sitte, se kun on siellä listalla.
  Kiva juttu, kun aiot päästä 500 apinan "äidiksi". Paljonko vielä puuttuu? On ne kyllä ihania.
  Eihän nuo ole ollenkaan rumat sukat vaan ihan kauniit ja pirteät.

  VastaaPoista
 10. Ei antanut minunkaan kokonaan lopettaa kolestrolilääkkeitä, mutta niitäkin saan ottaa puolta vähemmän nyt. Edistystä sekin :)
  Minulla on tämä ikioma "Apinoidenlisääntymis-projekti" ja vielä kun teen noin 50 lisää, niin sitten on 500 apinaa täynnä ;D Kovia ovat sikiämään nämä virkatut =D

  VastaaPoista
 11. Hyvä, innokas lääkäri onneksi sattui kohdallesi. Lääkkeiden vaikutusta vastaan on hankala taistella, jos ne nostavat esim. ruokahalua tai muuten turvottavat.

  Mitäs jos joku toinenkin sanomalehti tekisi sinusta jutun ja siinä samalla vähän mainostaisit, että tilata saa. Onko siinä lähin isompi lehti Keski-Suomalainen?
  Tai jos nappaat lapun kaupan ilmoitustaululle, että "jouluksi persoonallinen lahja lapselle" ja sitten puhelinnumero.
  Hyvä, ettei tämä apinarotu kuole sukupuuttoon vaan lisääntyy : )
  Minä kutsuisin noita sukkia juhlasukiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita tilauksia muutama ja välillä tulee ihmiset ihan suoraankin kysymään tekisinkö. Omat joululahjatkin on vielä tekemättä, joten eipä tässä ole syytä mainostella pahemmin ;D Hyvä vaan että joudun välillä siivoomaan kunnolla kun ei ole pätevää syytä siirtää tuonnemmaksi. Minusta kun on paljon mukavampaa istua virkkaamaan, kuin tarttua siivousrättiin ja sen kyllä huomaa =D Tilaustyöstä saa aina hyvän tekosyyn ;)

   Poista
 12. Ihanat sukat, niin pirteät..
  Minä olisin heti valmis ostamaan pari apinaa.. Tytön ja pojan ..
  laitan sinulle s-postia=))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ♥ Huomasinkin jo s-postin. Minähän teen oikein mielelläni. ;)

   Poista
 13. Olipa hyvä lääkäri, monista lääkkeistä on enemmän harmia kuin hyötyä.
  Pirtsakat sukat ja ihania apinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän sais olla tuommoisia lääkäreitä, jotka ei "varulta" syötä lääkkeitä. Minäkin syön sen seitsemää sorttia joka päivä ja tuntuu hyvältä kun edes vähän vähennetään :)

   Poista
 14. Ne sukat on ihanat. Itsekkin tykkään tehdä jämälangoista sukkia ja lapasia. Minä kutsun näin tehtyjä räsymatto sukiksi.

  VastaaPoista
 15. Hyvä nimitys ;) Eipähän tule heti samanlaisia sukkia vastaan kun jämistä tekee =)

  VastaaPoista
 16. Harmillista, että joulumyyjäisajatuksesi meni mönkään. Pirteät sukat. Minä laitan jämälankoja koristeraidoiksi varren suuhun. En jaksa päätellä kovin monia langan päitä, joita jämälankasukkiin väkiselläkin tulee. Onpa hyvä, että lääkärisi tarkisti lääkkeesi. Kuinkahan paljon ihmisille syötetäänkään turhia tai epäsopivia lääkkeitä, joiden sivuoireita hoidetaan taas toisella lääkkeellä.

  VastaaPoista
 17. Minulla harvoin on käytössä muuta kuin jämäkeriä, mutta jämistä on niin mukava neuloa, että sen takia kärsii kyllä sen päättelemisenkin tuska ;D
  Kun päivittäin joutuu syömään kourallisen lääkkeitä, niin tuntuu niin hyvältä kun saa edes jotain niistä jättää pois.

  VastaaPoista
 18. Vastaukset
  1. Oikeestaan tumma lila, mutta kamera muutti siniseksi ☺

   Poista
 19. Ihastuttavia apinoitasija sukat on minusta kauniit.
  Hyvä asia, että sait vähentää lääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun pääsis tupakastakin, niin johan olis terveellistä elämää ;D

   Poista
 20. Hei vaan Sude, kiitos kovasti kun liityit blogiin lukijaksi, nyt merkkailen molempiin arvontoihin kahdet arpalipukkeet. Löysin tämän aivan ihanan blogisi ja liityin oitis lukijaksi. Että olet taitava, aivan mahtavia juttuja osaat taiteilla. Apinat niin söpöt ja raitasukat just minun makuun ja onpahan ihana kisu. <3

  Kivaa torstaita. <3 Tiia K Minäkö keski-ikäinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että tulit tänne. En minä siitä taidosta tiedä, mutta intoa on sitäkin enemmän =D

   Poista
 21. Kivan värisethän nuo sukat ovat. Sinusta tuli Kaapon tekijä, odota vaan, niin tulee lisää tilauksia, kun tulee tietoon, että sinä niitä teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan vaan että päästään joulun ohi ja sitten alan suunnittelemaan uusia juttuja. Vähän alkaa jo apinat kyllästyttämään =D

   Poista
 22. Ethän sinä nyt mitenkään apinoiden teosta voi luopua. Se on jo tavaramerkkisi ja niin ihania ovat. Hoitelen vanhaa äitiäni ja noista lääkkeistä voisin kirjoittaa kirjan. Ja lääkäreistä toisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää se sopivan lääkärin löytäminen olemaan aikamoista arpapeliä. Aikanaan kun kuljin terapiassa masennuksen takia, niin siellä sitä kirjavuutta vasta olikin psykologeissa. Onneksi se aika on jo ohi.
   Apinatäti taitaa olla aina apinatäti, mutta olen kyllä miettinyt että suden pitäisi tehdä myös susia. Mallia olen jo miettinyt =D

   Poista
 23. Olipa fiksu nuori lääkäri. Nuoret tuovat mukanaan uusia tuulia ja uusinta tietoa.
  Voisi monikin kipu hellitää, jos lääkäri kuuntelee, katsoo silmiin ja ottaa kädestä kiinni. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen on tärkeätä kaikille.
  Lääkettä joka vaivaan ja sitten sivuvaikutuksien korjaamiseen omaa lääkettä, siinäpä sitten soma soppa.
  Kyllä lääkkeitä tarvitaan, en nyt tarkoita että mitään ei saisi määrätä :)
  Olet kyllä taitava !
  Nauratti niin tuolla aiempana kuva ja kirjoituksesi mököttävästä mummosta♡ ihana mummo♡

  VastaaPoista
 24. Yritin kurkkia onko sinulla blogia, mutta en kyllä löytänyt =)
  En edes lähtenyt lääkäriin kun on niin hankalan matkan päässä, puhelimessa vain tavattiin. Vaan hyvin hoiti minun asiani silti.
  Mummo on porukan pää, sillä on täällä kotona vielä kaksi tytärtä ja yksi tyttärentytär, siis oikea matriarkka =)

  VastaaPoista