lauantai 5. tammikuuta 2013

Kohta alkaa piisata


Minä en ymmärrä mikä tuota kattia riivaa.
Kaikki muut neljä kissaani ovat niin kilttejä ja hyvä tapaisia, mutta Armas keksii koko ajan uusia tuhmuuksia. Nyt kun kaikki kaappien ovet on teljetty niin, ettei Armas pääse niihin, niin tytön huoneesta on pissattu kaikki matot. Nyt ei sitten ole mattojakaan enää lattialla.  Meillä on sentään pienessä asunnossa kaksi hiekkalaatikkoa, jotka siivoan joka päivä. Ei pitäisi olla vika siinäkään.
Eilen kun nousin päiväunilta ja laitoin aamutossut jalkaan, niin eiköhän toinen tossu ollut litimärkä kissanpissasta. Arrrrgggghhh, alkaa kohta piisata. Armas oli ainut joka oli sisällä, ei siis epäilystäkään syyllisestä.


Tänä jouluna jouduin ostamaan uuden tekokuusen. Oikeaahan meillä ei voi pitää, kun kissat kiipeilee siihen heti ja syövät oksia (niinkuin ei ruokaa muka olisi tarpeeksi )
No, läski Armas-kultahan se keksi kiivetä tuohonkin. Nyt on osa oksista kokonaan poikki ja loputkin vääntyneitä alaspäin. Noinkohan ne kestää enää ylöspäin taivuttelua katkeamatta.

Ja kaikesta harmista huolimatta minä en pysty viemään Armasta nukutettavaksi. JOSPA siitä vielä JOSKUS kehkeytyisi kunnon kissa. En lakkaa toivomasta ja uskomasta.

16 kommenttia:

 1. Pahoin pelkään, että Armas ei muutu. Mitäs, jos etsisit sille kodin jostain maaseudulta? Meillä on satunnaisia pissa"vahinkoja". Kun eteinen alkoi jatkuvasti haista kissanpissalle, laitoimme sinne hiekkalaatikon, vaikka se ei kauhean fiksu paikka olekaan. Tilanne ratkesi sillä. Eli hiekkalaatikko vain joka paikkaan, mistä pissaa löytyy : D

  VastaaPoista
 2. Onkohan Armas leikattu poika? Jos ei ole niin se voisi olla kanssa yksi hyvä vaihtoehto ja voisi eläinlääkärin kanssa asiasta myös keskustella ettei vain olisi jotain muuta pissatulehdusta tms.
  Aika inhottavaa tuo merkkailu on, ihan kuin mielenosoitusta...

  VastaaPoista
 3. Puutunpahan vähän myös tähän asiaan. Olen ollut niin paljon tekemisissä tuon asian kanssa tyttäreni ammatin ja kissaokemusten kautta. Aika usein kissalla saattaa olla pissailuun syynä virtsakivet. Kissa tuntee kipua pissatessaan hiekkalaatikolla ja yhdistää kivun hiekkalaatikkoon ja näin ollen lirauttelee mihin sattuu, toivoen ettei sattuisi. Aika paljon sisäkissoilla on myös tuota idiopaattista virtsatulehdusta, ja monety sisäkissat joutuvat syömään mielialalääkkeitä. Voi, tästä riittäisi juttua vaikka kuinka paljon ja varmaan netistäkin löytyy. Kurja vaiva joka tapauksessa, mutta ei kissa toimi niin suunnitelmallisesti, että haluaisi kostaa jotain pissaamalla kiellettyihin paikkoihin. Kantsii kuitenkin ottaa yhteyttä lääkäriin. Omilla kissoillamme ei ole koskaan ollut mitään pissahankaluuksia.

  VastaaPoista
 4. Lääketieteestä mä en tiedä mitään, mutta jokaisessa suvussahan se musta lammas pitää olla. Jospas Armas on teidän lauman sellainen.
  Harmittava homma kaikenkaikkiaan, tuo sotkeminen.

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän epätoivosi, todella harmillinen vaiva. Uskon, ettei kissa osaa tehdä kiusaa, sillä on jokin syy toimintaansa. Olen myös sitä mieltä, että lääkärikeikka olisi paikallaan, epäilen tulehdusta tai jotakin muuta virtsavaivaa, kuten Mörököllikin. Soita ainakin teidän eläinlääkärillenne ja kysy neuvoa, hänellä on varmasti enemmän kokemusta tälläisistä tapauksista.

  VastaaPoista
 6. Ompa ongelmaa Armaksen kanssa.
  Mie en kissoista mittää ymmärrä, kun oon aina koirien kans puljannu.
  Mut jospa Armas on kippee??

  VastaaPoista
 7. Tuttua, niin tuttua. Silti silloin kun tämä oli ongelma oli kyseessä jo pois nuukunut kissamme Miirus, joka oli koko ikänsä ihan mahdoton tuossa suhteessa. Viimeiset vuodet joka aamu työhön mentyäni jouduin peittämään sohvat ruokapöydän tuoleilla ikävän yllätyksen välttääkseni. Meidän kissallamme ei ollut sairausta, ainakaan fyysistä, vaan joku ominaisuus. Epäilemme, että oli vieroitattu liian aikaisn emostaan raukkaparka. Nyt on kyllä mukavaa kun meillä on kaksi sisäkissaa ja kumoikaan ei ole kertaakaan pisaannut minnekään muualle kuin hiekkalaatikkoon (kop kop puu(päähän)...

  VastaaPoista
 8. Voi Armasta. Onko se leikattu? Jospa sillä on jokin vaiva? Toivotaan, että "oppii tavoille".

  VastaaPoista
 9. Vanhoille kolleille vaikka leikatuillekin tulee omituisia vinkeitä. Meillä kollit saattoivat ruvata vainoamaan lapsia, ihan kuin saalistivat. Äidilläni oli tapana pyörittää kissan kuono sen omassa pissassa, jos oli katti erehtynyt lirauttamaan sisälle. Yleensä kissa muisti pyrkiä ulos seuraavalla kerralla. Toivottavasti Armakselle löytyy järki päähän.

  VastaaPoista
 10. Minulle tuli myös mieleen virtsatie sairaus,kannattaa tarkistuttaa.Jospa Armas paranis tai parantais tapansa.Tsemppiä sinne!tyttik.

  VastaaPoista
 11. Onpa ikävä juttu, toivottavasti löytyy jokin syy tai ratkaisu ongelmaan.

  VastaaPoista
 12. Meillä oli kissoja vain maalla asuessa ja ne kävivät ulkona, joten en valitettavasti osaa neuvoa. Läkkärissäkäynti ehkä kannattaisi sairauden poissulkemiseksi.

  VastaaPoista
 13. Voihan kurjuus! Nyt kun luin tuon seuraavankin jutun niin tuli mieleen et Armas on varmaan mustasukkainen tyttärelle ja muille vieraille. Mun Sissi-kissani pissas parhaalle ystävättärelleni sijaamaani vuoteeseen kun ystävätär oli yökylässä. Hauskin juttu oli kun se pissas mun sänkyyn aina ku yks potentiaalinen poikaystäväehdokas parkkeeras autonsa meidän pihalle... Karvisen se taas valitsi, joten kyllä kissat tietää...

  VastaaPoista
 14. Meillä meinasi mennä joululoma pilalle, kun tyttären kissa pissaili lomamökin matot joululoman aikana. Tyttären reilun vuoden vanha uroskissa täällä meillä käydessään aiemmin ei ole pissaillut muualle kuin hiekkalaatikkoon. Vuokratulle lomamökille lähtiessämme kissa pissasi tyhjän kassin päälle tällä kotona. Kun pääsimme mökille, niin joulun pyhien aikana alkoi merkkaaminen. Olimme ihan ihmeissämme ja vaihdoimme hiekan kissan laatikkoon ajatellen, että vessa olisi siistimpi. Ilmoitimme mökin omistajalle lähtiessämme, että mitä oli tapahtunut. Vakuutusyhtiö korvaa vahingon mökin omistajalle mm. mattojen pesut pesulassa ym ylimääräiset siivoamiset. Kotiin tulessamme kissa pisssasi kodinhoitohuoneen lattialla olleeseen pieneen mattoon, no se pestiin pesukoneessa. Ennen kuin se kissa ehti lähteä omaan kotiin tyttären kanssa niin se pissasi tämän pienemmän makuuhuoneen isommalle matolle, joka on sen pöydän edessä, jonka ääressä on mieheni tietokone. Iso ihmetys, mitä tuo kissa oikein touhuaa. Hain tietoa netistä. Kissan pissailuun on monta syytä. Reviiri, tulehdus, sairaus, mustasukkaisuus jne Tälläisiä kokemuksia joulun aikaan meillä.Kissan käytös on joskus niin arvoituksellinen. Hyvää alkavaa vuoden jatkoa sinulle sen sun Armaksen kanssa.

  VastaaPoista