tiistai 4. elokuuta 2009

Kukkia

Tuli laitettua tuo tyhmä auton kuva eilen, korvataan se nyt vaikka näillä kukkasilla. Minulla kasvaa portaan pielessä tämmöinen valkoinen ihastus . Olen sen alun joskus aikoinaan saanut vanhan talon pihasta nyppäistyä. Nimeä en tiedä, mutta tuoksu on vallan huumaava. Varsinkin näin elokuun lämpiminä öinä tulee tunne, että on jossain Etelän maassa. Tuoksu muistuttaa minusta Mimosaa, aivan ihana.

Tämä taas on tuoksultaan kaikkea muuta kuin ihana, mutta muuten uskollinen ystävä. Kerään syksymmällä Samettikukan siemeniä talteen ja niin minulla on taas näitä yllin kyllin ensi kesänä. Tämä kanta on ollut minulla jo monta vuotta ja vaihtelua saan nyppäämällä välillä toistenkin kukista siemenkotia. Naapurit luulee, että käytän suuria summia taimiin, mutta kyllä minä kasvattelen kaikki itse keräämistäni siemenistä. Monesti en edes tiedä , mitä on kasvamassa, mutta väliäkö sillä, kunhan jotain kasvaa. Ei harmainta aavistusta tästä sinisestäkään, mutta siinä se vain kukkii.


4 kommenttia:

 1. Ihania kukkasia. Niitä tosiaan pitää olle paljon. Just tuo valkoinen kukka on aivan hurmaava. Hauska tuo auton kuva! Olisi vähäksi aikaa neulomista,kun alkais autoa päällystää:D

  VastaaPoista
 2. Tuo ensimmäinen voisi hyvinkin olla vanha perinnekasvi nimeltä suopayrtti. Ota yksi kukka käteen ja pese sillä ja vedellä kätesi - tuoksuu huimasti. Omani ovat liian kuivassa paikassa seinän vieressä, eivätkä kuki.

  VastaaPoista
 3. Kiitos neuvosta Villasukka, täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Kukka jonka minäkin tunnistin on tuo suopayrtti, eli meilläpäin nimitetään saippuakukaksi.
  Minullakin sitä oli, mutta se on hävinnyt.

  VastaaPoista