tiistai 17. heinäkuuta 2018

Nyt niitä käsitöitäKyllä taas on tiennyt elävänsä, kun joka paikkaa on jomottanut ja särkenyt.  On se kumma, että yhdenkin sukkaparin neulominen saa lapaluiden välin niin kipeäksi, ettei meinaa sängystä päästä nousemaan ja kävelykin sattuu aivan kamalasti. Naapuri on muutamaan kertaan levitellyt sinne hevospalsamia ja johan alkoi helpottamaan. Jos se kerta auttaa hevosille, niin kai tämmöiselle vähän pienemmällekin eläjälle =)

Minäpä sitten tartuin taas virkkuukoukkuun ja tekaisin yhden Pepin. Muutakin virkattua on tulossa. Selkä sietää ihan hyvin virkkaamisen, onneksi.


Tässä nämä kivunaiheuttajat valmiina. Miesten kokoa karusellisukat 7-veikasta. Olis niin mukava neuloa vaikkapa villapaita, mutta ei taida paikat kestää niin isoa työtä.

Maija-kissani on ilmeiseti nyt menetetty tapaus. Kohta kolme kuukautta ollut pois, eikä kukaan ole enää nähnyt sitä missään. On se vaan surullista. Maija oli niin harvinaisen kauniskin, että moni sitä kehui. Täällä pyörii taivaalla iso haukka, jonka on nähty nappaavan kissoja ja kerran jopa yritti pientä koiraa. Ettei vaan olisi Maijakin jotunut haukan saaliiksi. Toivottavsati ei, sillä kivuttomampiakin tapoja menehtyä on kyllä olemassa. Nyt minulla on sitten enää yksi kissa, Mausu.  Täytyy harkita uskaltaisiko sille ottaa kaveriksi uuden kissan jostain.

Helteestä on saatu "nauttia". Minullakin varjossa mittari pomppasi yhtäkkiä 50 asteeseen ja hajosi. Ei ole Suomen mittarit tottuneet tämmöisiin keleihin =D Vaan nautitaan nyt, kohtahan se taas pudottaa räntää ja loskaa.

20 kommenttia:

 1. Voi miten ikävä kuulla, että Maija ei ole palannut.
  Onnittelut näyttelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä vielä kuitenkaan ole toivoa heittänyt , vaan kiertelen edelleenkin vanhan kotini luona. Onhan niitä ihmeitä ennenkin tapahtunut.

   Poista
 2. Voih Maija :( Meilä Rasmus saattaa olla pari päivää pois ja sitten taas tulee, sama juttu edellisinä kesinäkin...
  Paranemista selälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt helteillä meidän Mausukin pysyttelee koko ajan lähi metsässä. Yö-aikaan vaan käy välillä tuomassa minulle hiiren tai myyrän raadon. Maususta ei onneksi tarvitse olla huolissaan.

   Poista
 3. Voi Maija-parkaa jos on haukan kynsiin joutunut :( Toivottavasti kuitenkin löytyisi vielä ehjänä. Eihän näistä koskaan tiedä. Itselleni nämä helteet on kyllä aivan liikaa. Pihallakaan ei voi tehdä oikein mitään, lampaat kun ruokkii niin hiki jo virtaa, plääh. Kaivosta alkaa vesi loppua jne. Sateita odotellessa... Tuo Peppi on kyllä mainio. Olitkin bongannut sen tyttöapinan ystäväni blogista :D Ne oli niitä aiemmin tilaamiani joista osa siis päätyi lahjoiksi. Nyt on enää omat apit kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan minä tutun hahmon heti bongasin, kun semmoinen vilahti näkyville =) Kyllä nyt saa olla tyytyväinen, ettei enää ole työelämässä. Sääliksi käy esim. asfalttimiehiä ja ravintoloiden kokkeja. Ei ole helppoa tämmöisillä ilmoilla. Maijan suhteen olen jo vähän toivoani menettänyt, se kun ei aikaisemmin ole ollut vuorokautta pitempään poissa.

   Poista
 4. Kivoja käsitöitä sinulla. Itse en pysty ollenkaan kutomaan istuvassa asennossa, heti lapaluiden väli ja olkapää krampissa ja särkee. Mutta, selälläni maaten sohvalla, tyynyt niskan alla, pystyn kutomaan aika paljonkin. Pitää löytää sellainen rento asento

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän yritin taas neuloa, niin johan heti iski kipu. Täytyykin kokeilla tuota sinun konstiasi jos se onnistuisi sillä lailla ;)

   Poista
 5. Ikuinen pikkutyttö täällä taas ihailee tuota Peppiä! :D Ja mukavalta näyttävät nämäkin Karuselli-sukat. Niiden tekoon jää helposti koukkuun. Minä olen nyt tehnyt muuta välillä, mutta koko ajan mielessä on, minkä väriset Karusellit tekisin seuraavaksi. :D Harmi vaan, että sinun hartiasi eivät kestä kutomista. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karuselleihin jää tosiaan koukkuun. Näin kuvan jonkun saksalaisen neulomista ja hän oli pingoittanut ne tavallisen sukan muotoon, näytti tosi kivalta.

   Poista
 6. Voi tuota Maijan kohtaloa :(
  Kauniit on nuo villasukat, kivulla tehtyä kauneutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sukkien tuleva omistaja tietäisi mimmoisella kivulla ne on tehty, niin laittaisi varmaan raameihin seinälle pelkästä kunnioituksesta =D =D

   Poista
 7. Huh hellettä. Ja kääk paarmoja. Voi kattia ja sen emäntää. Yhyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöt ovatkin onneksi ihanan vilpoisia ja silloin istuksin pihalla nautiskelemassa. Se kuumin aika päivästä meneekin sitten nukkuessa =)

   Poista
 8. Pippi on aina yhtä pirteä. Eikös kissalla ole 9 henkeä, kannattaa odotella. Hevospalsami on tehokasta, tekee hyvää väsyneille jaloillekin, kipeisiin käsiin hieron apteekin sekoittamaa canfosalicitina voidetta, haisevaa tököttiä, mutta auttaa. Kesän jatkoa Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miniä on paljon hevosten kanssa tekemisissä ja hän minulle tämän hevospalsamin neuvoi. Paljon tehokkaampaa ja halvempaa kuin apteekin vastaavat tuotteet ;)

   Poista
 9. Peppi on varsin ihana! Maija voi lomaillakin. Onhan kissoja kotiutunut monen kuukauden jälkeen tai sitten on ottanut (kissat todellakin OTTAA) uuden kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausu on ollut neljäkin kuukautta hukassa, mutta Mäija oli aivan toisen luonteinen. Ei koskaan pitkiä aikoja pois kotoa, mutta hyvin itsepäinen. Taitaa olla että se itsepäisyys kävi nyt Maijan kohtaloksi.

   Poista
 10. En tiedä hevosista, mutta omat hevospalsamit otan netin kautta Saksasta, Kräuterhof merkkiä, puolen kilon purkkeja, sitä on riittoisaa vedellä kolottaviin paikkoihin. Ja jalanpohjatkin niin sileitä. Minkähänlaista seuraa saa pippi seuraavaksi! Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samaa ainetta näkyy minullakin olevan ja ostin jostain Halpahallista eikä montaa euroa puolenkilon purkki maksanut. Empä ole jalkapohjiin älynnyt kokeillakkaan, testaan heti.
   Saas nähdä mitä sitä seuraavaksi syntyy koukulta, tekemättäkään ei osaa olla =)

   Poista