perjantai 23. elokuuta 2013

Jääös hyvästi rakas tuolini


Sain käsityötuolini lahjaksi vuosia sitten hyvältä ystävältä. Kuin tehty neulomista ja virkkaamista varten. Selkänoja sopivassa kulmassa ja käsinojat oikeilla kohdilla . Niihin oli niin hyvä laskea kyynärpäät käsitöitä tehdessä, eipä niska päässyt rasittumaan.
Ikää tällä kaunottarella oli varmaan enemmän kuin minulla, sillä siinä oli jouhitoppaukset ja puu-osiin ei oltu käytetty yhtään naulaa tai ruuvia. Päällikangaskin oli jotain vanhaa ja hienoa.

Eilen istuin taas rauhassa virkkailemassa, kun alkoi takamuksessa tuntua epäilyttävän kostealta. Mietin jo että nytkö se vanhuus iski ja alapää alkaa falskaamaan. No ei, kyllä vika oli vielä muualla.
Olen jo muutamia kertoja haistellut, että jossain on kissan pissa, mutta lätäkköä ei vaan ole löytynyt. Nyt se sitten löytyi, eikä varmaan ollut YKSI  lätäkkö.
Syyllisestä ei ole varmuutta, epäilyjä kyllä. Pelkkien epäilyjen perusteellahan ketään ei voi tuomita, joten meiltä ei hävitetty kissaa, meiltä hävitettiin tuoli. Syylliseksi tuomittiin tuoli, joka on osottautunut liian kutsuvaksi.
Missäs mummu nyt istuu virkkaamassa ?

17 kommenttia:

 1. Noinko kimpaannuit kun tuoli meni ihan palasiksi?
  No, kirppareille sitten taas, siellahan on usein huonekalujakin myytavana. Tietysti ei koskaan juuri sita mita hakea. Onnea kuitenkin uuden kasityotolin etsintaan! Sina semmoisen takuulla tarvit kun taas varmaan on tilauksia tulossa.

  VastaaPoista
 2. Tuli sitten tuolille kusinen loppu. :D

  VastaaPoista
 3. Harmin paikka. Hypitkö oikein tuolin päällä, kun sait sen noin kappaleiksi?

  VastaaPoista
 4. Jopas on tuoliparka joutunut kvan kohtelun kohteeksi. Tuo on kuitenkin parempi kuin jos tuossa nyt kissa retkottaisi:)

  VastaaPoista
 5. Anteeksi, mutta nauroin ääneen. Osaat kertoa kurjankin asian niin hauskasti.
  Mielestäni teit ainoan oikean teon, mutta voi olla hankalaa löytää yhtä hyvin sopivaa tuolia tilalle.
  Onnea tuolijahtiin!

  VastaaPoista
 6. Hymy karehtii suupielissä ja hihitys karkaa ilmoille, ikäväähän se on kun housut kastuu ja vielä jonkun toisen pissistä:))
  Mutta missä sie nyt apinoita virkkaat kun tuoli noin hajosi, taisi lentää kaaressa pihamaalle:)

  VastaaPoista
 7. Jopa kävi tuoliile köpelösti, hyvin palvellut ja avittanut neulehommissa :) Elämä on...

  VastaaPoista
 8. voi vattu! kissapissan haju on kyllä sellanen mikä ei lähde mihinkään.Meillä muutama vuosi sitten ihmeteltiin jotta mistä helvetistä tulee kissankusen haju saunaan ja aina pyhtaisiin pyykkeihin(kuivasin pyykkejä pukuhuoneessa). syyllinen selvisi puolen vuoden jälkeen..joku idiootti oli ottanut kesäkissan tuonne saareen ja jättänyt sen syksyllä venerantaan, kissat tulee koiranruokien perässä melko nopiaan meille vaikka ei kissa tässä talossa omasta takaa olekkaan. joka tapauksessa tämä kissa oli majoittunut meidän saunn ylisille. Oli ihan kauheen näköinen räähkä koko katti. niin villiintynyt kuin ikinä voi vaan olla ja niin kapinen, että tuntui kuin kissa olisi liikkunut vaikka se olikin paikallaan. päästettiin sit se kissojen taivaaseen. rauha hänen sielulleen. ja mikä pahinta näitä saakelin kesäkissan ottajia on joka ikinen vuosi. ja aina seuraavana talvena meidän huudeilla on näitä villikissoja jotka ei ole kenenkään omaisuutta.. :/

  VastaaPoista
 9. No voi harmi! Sekä tuolin puolesta että pissan, on nimittäin tosi ärsyttävää, jos kissa rupeaa pissaamaan vääriin paikkoihin...nimimerkki kokemusta on, valitettavasti...

  VastaaPoista
 10. Noin sitä voi välillä käydä :)

  Minä haen välillä kakkakasoja....haju on, mutta aina ne kasat on yhtä vaikea löytää :)

  VastaaPoista
 11. Hauskasti kerrottu tarina. Kurja kohtalo käsityötuolille. Toivottavasti löydät hyvän vastaavan.

  VastaaPoista
 12. Kiusa se on pienempikin! Joku haluaa osoittaa, kuka huushollissanne todella määrää.

  VastaaPoista
 13. Siellä on nyt ihan selvästi ollu protesti sun käsitöitä kohtaan jollain kissillä. =)
  Meilläkin hienopieru protestoi kyllä varsin herkästi... onneksi vaan vessan lavuaariin pissimällä tai pöntön eteen kääkyleellä.... vaikka auta armias jos väärää hiekkaa tarjotaan.... sit se kääkyle on paraatipaikalla meitin sängyssä. =)

  VastaaPoista