torstai 16. huhtikuuta 2015

Piikkipäivä


Niin kuin monella muullakin , minullakin on 2-tyypin diapetes ja kolmenlaista eri pilleriä olen syönyt siihen päivittäin. Syksyllä vaihtui uusi lääkäri ja hänpä kertoikin, että yksi niistä aiheuttaa lihomista. Minäkin olen lihonut 10 vuodessa 30 kiloa, se on turhan paljon se.  Se jätettiin sitten pois, mutta kroppa oli eri mieltä ja verensokerit alkoi heittelemään miten sattuu. Välillä polvet oli aivan vellinä ja olo muutenkin huono.

Nyt sain sitten uutta lääkettä ja tänään olin opettelemassa ruiskun kokoomista ja pistämistä. Onneksi sain valita otanko kerran viikossa vai joka päivä ja kyllä minulle piisaa tätä hirvitystä kerran viikossakin. Kamalan kallistakin, 130€ 4piikkiä, mutta onneksi joskus tulee lääkekatto vastaan ja loput saa sitten ilmaiseksi. Tätä kai sitten loppu elämä =(

Samalla reissulla sain sitten muitakin piikkejä takamukseeni. Ilmeisesti joku ainakin tehoaa, sillä nyt illalla välillä hiki juoksee noronaan ja välillä palelee.

Vesa-Matti Loiri kuulemma käytti samaa ainetta apuna laihdutuksessaan. Tuleekohan minustakin nyt yhtä ruma kuin Loirista, toivottavasti ei =D


Posti toi sitten paljon mukavampia piikkejä. Joku aika sitten voitin Lankatarhan Tiinan blogista 20€ lahjakortin Titityyhyn. Minulla on ennestään parit tämmöiset koivupuikot joista olen tykännyt kovasti, joten tilasin niitä lisää. Katselin kyllä himoiten mustia hiilikuitupuikkojakin, mutta äreän nikkeliallergian takia ne ei ilmeisesti sovi minulle. Muutama puhvelinsarvinappi tuli vielä samassa paketissa.
Kiitos Tiinalle ♥


Tässä oikein kovanonnen joululahjasukat.
Pojantytär toivoi joululahjaksi ohuesta langasta "huomaamattoman väriset" polvisukat. Meidän kylältä ei saa kuin 7-veikkaa ja Nallea, joten ostin beigeä Nalle-lankaa. Huono valinta, sillä neuloessa huomasin, että lanka oli värjätty epätasaisesti. Välillä tulee hieman tummempia raitoja, ihan kuin sukat olisivat valmiiksi likaiset.

 Neuloin kuitenkin kummatkin kantapäähän asti huomatakseni, että toisessa sukassa on 5 silmukkaa enemmän. Ei kun purkamaan ja uusiksi toinen sukka. Taas pääsin kantapäähän , kun huomasin että olin lopettanut pohjekavennukset liian aikaisin ja taas oli toisessa sukassa 4 silmukkaa liikaa. Ei kun purkamaan taas puoliväliin pohjetta. 

Montakohan kertaa joudun vielä purkamaan. Periksi en anna kumminkaan ja voi olla että ensi jouluna  Liisa saa mummolta polvisukat lahjaksi =) 

26 kommenttia:

 1. Niin onneksi on Kelan lääkekatto!

  Joskus nuo neuleet on hankalia- aina vaan purettava. Kerran miniä sanoi jollain lomalla katsellessaan neulomistani: jos et aina purkaisi saisit kolme kertaa enemmän aikaiseksi! Niin se taitaa olla sinullakin tämän neuleen kanssa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en olis luvannut näitä tehdä, niin kesken olisin jättänyt :)

   Poista
 2. Toivottavasti uusi lääkitys nyt toimii.
  On sitten todellakin vaivalla ja rakkaudella kudotut sukat ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olis syytä nyt läskien lähteä, ainakin makeanhimo on helpottanut.

   Poista
 3. Auts, toivottavasti mie säilyn piikityksiltä, mutta toivon että sie saat avun.
  Onneksi joulu tulee aina vuoden välein niin saa kaima sukkansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa on hyvä kunnon nimi. Minulla on isosisko, jonka nimi on Liisu ja minusta sekin on niin nätti nimi.

   Poista
 4. Tietääkseni diabetes-potilaille sanotaan, että ylimääräisistä kiloista olisi hyvä päästä eroon. Nyt niitä lääkittiin lisää. Kylläpä on arvokasta troppia, onneksi on olemassa tuollainen lääkekatto. Olet sinnikäs kutoja, minä olisin varmaan jo luovuttanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ainakin tusina paria kesken jätettyjä sukkia, mutta nämä on pakko saada valmiiksi ;)

   Poista
 5. Hups, enpä ole tuollasia lääkkeitä nähnytkään. Mut hyvä jos tehoaa silleen kun pitää.
  Eihän Loiri ole rumentunut! Minusta se näytää nuoremmalta nyt kuin lihavampana ollessaan :)
  Jotkut neuleet ei vaan onnistu tai sitä ei ole kiva neuloa...vaan lopussa kiitos seisoo, vai miten se menikään. Hienot noista vielä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Loiri on niin ruma mies ja nyt vielä rumempi =D
   Jos nämä sukat ei sitten Liisalle kelpaakkaan, niin ikinä ei mummo hänelle enää sukkia neulo =)

   Poista
 6. Käsityön kanssa on vaan joskus niin,että joutuu purkaa ja yrittää ja taas purkaa,mutta silti lopputulos voi olla hyvä. Mulla on niin,että jos joku työ oikein tilataan,vaikka yksinkertainen mallikin ois,niin mikä ku se meinaa epäonnistua:)
  Minäkin olen ollut kahden vaiheilla vaihdanko insuliinit noihin kerta viikkoon pistettäviin ja niin terv.hoitaja täälläkin sanoi,että Loirille on ollut apua laihtumisessa. En ole varma siitä,kun Loirille on tehty vatsalaukun ohitusleikkaus!! Tuo kun ovat kalliita,eiköhän niihin saa korvattavuuden niinkuin tavallisissakin insuliinissa? Mulla on lyhytvaikutteinen ja pitkävaikutteinen ja pistän 7 kertaa päivässä. En pidä pahana pistämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaustöissä tulee itseltä vaadittua aina sitä täydellisyyttä eikäö hyväksy pieniäkään virheitä. Purkamiseksihan se sitten menee vähän väliä =)
   Minä kerron sitten sinulle oliko näistä apua laihtumisessa.;) Olen kyllä laittanut Kelaan hakemuksen korvauksesta, mutta se ei kuulemma ole ollenkaan varmaa. Kalliiltahan nämä tuntuu kun entiset kaikki on saanut 100€ korvauksella.

   Poista
 7. No kyllä sun sokerit kohalleen saadaan, keljuahan toi tietenkin on...piteleminen. Mutta siihenkin tottuu ;) Kurjaa jos lääke on ollut aiheuttamassa lihomista, saisivat ottaa aikaisemmin jo moisen huomioon, kun kerran valinnanmahdollisuuksia on. Mutta parempia vointeja toivottelen ja elo on mukavaa kun saa aina näprätä jotain. Koukulla tai puikoilla tai millä tahansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä vielä ole heitetty kirvestä kaivoon. Tiedä vielä kuinka hoikka ja nätti ja terve minustakin vielä aikaan saadaan =D

   Poista
 8. Toivotaan, että uudet lääkkeet puree.

  Koivupuikot on yhtä mukavat ellei mukavammat kuin eeben puiset, joille olen menettänyt sydämeni.

  Ei tuo sun sukan kutominen kuulosta mitenkään vieraalta touhulta, mulla on aina tuollaista. Pahinta on jos ei tee sukkia yhteen menoon, silloin kerkeää unohtaa sooloilunsa ihan tyystin ja ei kun puraten... sellasta se on, mutta aina sitä jotain valmiiksikin saa.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä minun keskeneräisten sukkien varaston =D Siksi yritänkin tehdä molempia sukkia yhtäaikaa, että ovat edes samassa kohdassa kun joskus jatkaa (jos jatkaa) =)

   Poista
 9. Sinnikäs ja ahkera Sinä! Todella ihanat puikot olet ostanut, niillä neulominen sujuu. Kauniit sukat on tekeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on hyvät puikot tämmöiselle löysää neulovalle. Nyt ei puikot tipahtele lattialle vähän väliä, vaan pysyvät menossa mukana.

   Poista
 10. Kuvio sukissa on kaunis. Sinnikyytesi varmaan sukkien teossa lopulta palkitaan. Kerran viikossa piikki kuulostaa jotenkin inhimillisemmältä kuin monta kertaa päivässä pistettävä. Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvio on äärimmäisen helppo. Edessä kolme raitaa valepalmikkoa ja takana yksi. Tarpeeksi helppo, että samalla voi katsella telkkaria.
   Minähän en suostu itseäni rääkkäämään kuin korkeintaan kerran viikossa =)

   Poista
 11. Ihanat sukat! Tottuuko piikittämiseen, aika hurjalta näyttää nuo piikit...

  Aurinkoa Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalia nuo on enkä kyllä totu ikinä. Koitankin saada ne vaihdettua helpomman näköseen kynämalliin. Vaan jos ne laihduttaa, niin mitäpä ei nainen tekisi .......=D Vielä kun saan uudet hampaatkin suuhun, niin a vot, kaikki miehet hurmaantuu =D =D =D

   Poista
 12. Pistän itse samaa lääkettä (Bydureon). Kun olet pistänyt jonkun aikaa, niin pyydä lääkäriltä lausunto ja toimita se kelaan. Saat sitten lääkekorvauksen ja maksettavaa jää 3 euroa/ 3 kk:n annos.
  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta. Minä jo laitoinkin Kelaan paperit, kun olen saanut jo 10 vuotta diapeteslääkkeet korvattuna. Liian kallista tämä näin on eläkeläiselle jos itse joutuu kaiken maksamaan.

   Poista
 13. Toivottavasti lääke auttaa. Nätit sukat tulossa ja kun paljon tekee, ei aina purkamiseltakaan voi välttyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu piikit tepsivän jo ensimmäisen jälkeen :)

   Poista