lauantai 30. maaliskuuta 2024

Värihaaste keltainen


Repolainen haastoi minut mukaan kuvaamaan kotoa keltaisia asioita ja lähdimpä nyt mukaan. Näin pääsiäisen aikaan keltaista löytyykin runsaasti ja sitä saa nyt edustaa tämä vanhan ajan paperitaulu. Minulla on näitä kolme erilaista ja tilasin ne muutama vuosi sitten Jyväskylän Harjunpaperi-kaupasta. Vallan ihana kauppa jossa on kaikenlaista nostalgista paperitavaraa ja nettitilaus sujuu loistavasti.


Seuraava keltainen on vanha silkkitäkki joka on jatkuvassa käytössä. Löysin sen vuosia sitten kierrätyskeskuksen ilmaislaatikosta koska yhdessä nurkassa on pieni mustetahra joka ei minua haittaa. Ihanan painava enkä kaipaa mitään modernia painopeittoa sillä tämä ajaa saman asian. Kylläpä minua onnistikin kun tämän sain.


Pieni, mutta niin tarpeellinen, pitkävartinen kenkälusikka. Tämäkin iloisen keltainen. Nyt vanhemmalla iällä ei tarvitse kyykkiä eikä kumarrella sillä tämän avulla saa sutjakkaasti kengät jalkaan. Todella kätevä apuväline.


Entäs tämä sitten, keltainen villakangastakki kevääseen. Ostin tämän jo muutama vuosi sitten, mutta en ole raaskinut vielä pitää kertaakaan. Se kun on minusta niin ihana enkä halua että se likaantuu tai nuhjaantuu. Hölmö minä, jokohan tänä keväänä sopivalla ilmalla saisin sen laitettua ylleni.


Joulupukki toi minulle tyttäreni ostaman keltaisen rannekellon kun olin aikani pähkäillyt kuinka kätevä rannekello on kun ei tarvitse aina penkoa puhelinta kassin pohjalta aikaa tarkistaakseen. Selvästikin vesitiivis kunhan ei mene sataa metriä lähemmäksi rantaa. Kestää sen mitä kestää eikä tule itku sitten kun aika jättää siitä


Viimeiseksi mustaa. Siskoni kävi kylässä ja toi ystävänsä Eevan lähettämän suuren jätesäkillisen vanhoja tyynyjä. Voi että minä olen iloinen ja tosi tosi tyytyväinen tästä. Näissä on juuri sitä oikeaa vanua jota tykkään käyttää täytteenä pehmoissani. Nyt sitä piisaa taas pitkäksi aikaa . Tämä on sitä oikeaa kierrätystä. Kiitos sinulle Eeva ja hyvää pääsiäisen jatkoa.

 

20 kommenttia:

  1. Löysitkin paljon keltaista värihaasteeseen, eikä kaikki edes liittynyt pääsiäiseen. Kummallista, kuinka välillä jotain vaatetta tulee säästettyä, vaikka paljon järkevämpää olisi käyttää, eihän ne kamppeet kaapissa parane, joskus käy päinvastoin, kutistuvat mokomat. Vanhojen tyynyjen kierrättäminen on hyvä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tulee vedettyä samat rytkyt päälle vaikka kaapissa olisi paljon nätimpiäkin. Lomamatkoilla sentään tulee kiinnitettyä huomiota pukeutumiseen ja sitten tulee näteimmät vaatteet käyttöön.

      Poista
  2. Tuo on käsitöissä niin parasta kun voi kierrättää. Minäkin tykkään Harjun Paperikaupasta, olen käynyt siellä jo lapsesta asti. -e-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätänmahdollisimman paljon muutenkin ja varsinkin käsitöissä. Ei ole koskaan tullut käytyä Harjun Paperikaupan kivijalkaliikkeessä vaikka Jyväskylässä tuleekin käytyä aina joskus. Nettikauppaa tulee käytettyä aina tarvittaessa, se kun on niin kätevää nykyään.

      Poista
  3. Keltainen on ihana väri, tuo takki on upea, mutta ei se kaapissa ilahduta niin paljon kuin yllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on vaan niin kurakelit. Tuohon kun auto kerran kunnolla roiskauttaa niin itkun minulta tulee.

      Poista
  4. Ihanan keväisen keltaisia värejä. Käytä vaan ihanaa takkiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveilen nykyään keltaisista kumisaappaista, milloinkahan raaskin ostaa.

      Poista
  5. Olin kirjoittavinani kommentin, mutta näköjään se on kadonnut sfääreihin. Eli laita nyt hyvä ihminen keltainen takki päällesi!!!

    VastaaPoista
  6. Kaunista tuo keltainen kuvissa, ei vain minun juttu. Sa vihreän kanssa, toki molempia voin käyttää tilanteen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kirkkaanvärisistä vaatteista, mutta harmaanvihreää en voi sietää. Aikanaan oli siskoni vanha harmaanvihreä talvitakki käytössä ekä ollut varaa uuttakaan ostaa, sieltä se inhotus varmaan on lähtöisin.

      Poista
  7. Ihanat keltaiset. Tuli lapsuus mieleen tuosta paperisesta taulusta. Pitääkin muistaa ensi vuonna, mistä noita saa. Tuo silkkipeitto on aarre. Olen yrittänyt etsiä, mutta ovat yleensä huonokuntoisia. Ihanaa huhtikuuta sinulle. (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun silkkipeittoni on oikein hyväkuntoinen, vain se ilmeisesti kuivamustekynästä vuotanut pieni läntti nurkassa. Nämä vanutäytteiset vanhat peitot on niitä parhaita, kuinka sitten lienee täynnä pöpöjä, ei väliä.=D

      Poista
  8. Nuo paperitaulut ovat niin nostalgisia. Tykkään kovasti, Nyt sulla on kello ja takki sävy sävyyn ja todella kevättyyliin.

    VastaaPoista
  9. Nyt kyllä joku ihme suodatin imaisee mun kommenttini
    - taaskaan ei näy.... murheellinen... "hillottua takkia" kehoitin päälle laittamaan ja muutenkin naputtelin kiitoksia haastekopista - voi murr.... turhauttaa monasti naputella, mutta kiitokset nyt jokatapauksessa ja uuden viikon iloisen toivotukset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman olen huomannut omissa kommenteissani, aina ei mene perille. Tosi turhauttavaa

      Poista
  10. Ihania keltaisia. Tuo paperitaulu on niin suomalainen maisema ja tosi kaunis.

    VastaaPoista