tiistai 8. joulukuuta 2020

Jokohan piisais


Olen varautunut siihen että jouluna on sähköt poikki ja kirjasto koronan takia suljettuna. Minulla ainakin lukemista piisaa. Jokohan nämä piisais joulun yli vai vieläkö pitää tehdä yksi hakureissu kirjastoon ? =)
Enimmäkseen dekkareita, mutta on siinä muutakin. Olen kova lukemaan silloin kun en tee käsitöitä.


Netissä osui silmiini tämän kirjan mainos ja kun oli niin hauska nimi, niin pitihän se varata kirjastoon minulle. Kirja kertoo n.200 vuotta sitten eläneistä prostituoiduista Musta-Maijasta ja Kirppu-Kaisasta.

Minulla on ystävä nimeltään Maija ja itse olen Kaisu. Ei tämä sentään meistä kerro =D. Kirpputoreilla kyllä kierrellään yhdessä.

Tyttösenä ollessani jotkut pojat väänsivät sukunimeäni Kupiainen ja huutelivat Kuppi-Kaisaa. Ei sentään Kirppu-Kaisa ;) Nykyisestä nimestäni onkin onneksi vaikeampi vääntää yhtään mitään.

Saa nähdä ehdinkö lukea kaikki joulukuussa. Onneksi on olemassa koko kansan kirjastolaitos.

 

32 kommenttia:

  1. Hieno kirjapino! Niin minäkin kävin pinon kirjoja, heti kun alkoivat niiden sulkemisesta puhua. Onneksi eivät kai nyt ole niin kiinni kuin keväällä. Pitäisi ottaa kuva itekki, nää on niitä tään vuoden muistoja kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä meinasi lukeminen loppua, nyt olin viisaampi. Eiköhän nämä vähäksi aikaa riitä. =)

      Poista
    2. Mullakin on tuo Apteekkari Melchior ja Tallinnan kronikka näkyy pinossa odottamassa lukuvuoroa :) Ilmankos vaikutti niin tutulta :)

      Poista
    3. Se on niin mukava kirjasarja, että vaikka olen jo kertaalleen lukenut ne kaikki, niin ajattelimpa lukea tuon uudestaan. ;)

      Poista
  2. Kiitos! Sude! 🤗🧡😊🤶
    ,,nippa nappa riittää....kirjat jouluksi 🤣
    hauskat nimet kirjassa...minä olin ryysy-liisa,vaikka olikin siistit vaatteet...👗👖👚🥼
    kaksi pimeää vastakkain ..kissanhännän huiskutus riittää...🤣😏🙀
    (sanos muuta ja ilmaiseksi saa hakea kirjoja/lehtiä lainaksi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en enää ostele käsityölehtiä, vaan käyn lainaamassa kirjastosta. On se pitkä penni säästöön meikäläisellekin. Nykyäänhän kirjastosta saa elokuvia ja musiikkiakin, tosi hieno laitos .

      Poista
  3. Miksi sähköt poikki? Taisin tarrata olemattomaan? Komia pino kirjoja! Aika nopsaa saat lueskella, jos meinaat, ettei kuun loppuun riitä. Paitsi, ettet kuitenkaan malta olla tekemättä käsitöitä välillä... ;)
    Mukavaa suomalaisen musiikin (ja Sibeliuksen) päivää! ♫♪

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voivoi te Hesalaiset ette tiedä maailmasta paljon mittään =D =D. Aina kun on tuulisemmat ilmat niin täällä maaseudeulla alkaa sähköt pätkimään. Joskun saattaa olla monta päivääkin peräkkäin sähkötöntä. Silloin ei televisiot ja tietsikat toimi ja pitää olla muuta tekemistä. Neulominen ja lukeminen sujuu vallan hyvin otsalampun valossa. Viime kuussa viimeksi oli sähköt pois puoli vuorokautta. Onneksi ei ollut ulkona pakkasta, sillä silloin ei lämmityskään toimi, kaukolämpö meillä.

      Poista
    2. Anteeksi kaupunkilaisuuteni! ;)
      Ja ekana mulle tuli mieleen pakasteet!!! Milloinkohan olisin viimeksi kokenut sähkökatkon? En muista. No, toivotaan, ettei siellä jouluna tarttis olla pelkkien kynttilöiden varassa vaikka mukavaa niitäkin on poltella. Sori.

      Poista
    3. Minä arvasin ettei Helsinkiläiset tiedä sähkökatkoista mitään =D. Meillä se on joka syksyinen ja talvinen asia. Talvella onneksi voi nostella pakasteet pihalle, syksyllä on konstit vähisssä. Vaan kaikkeen tottuu, sähköttömyyteenkin ;)

      Poista
  4. Just eilen varasin kirjastosta samanmoisen pinon kirjoja. Ilmoittavat, kun kasa on koossa ja sitten haen. Kirppu-Kaisa on omassa kirjahyllyssäni, kosk akuuluu ns. työkirjoihin. Oiva tutkimus, joka on kirjoitettu kaikkea muuta kuin ryppyotsaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppukaisan jätän ihan joulun pyhiksi, varmaan ihan juhlalukemista minulle =)

      Poista
  5. Komia kasa kirjoja! On se kirjastolaitos todella upea asia ja ajattele mitä maksaisi lukea muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jäisi moni erikoisempi kirja lukematta jos ei niitä kirjastosta saisi. Dekkareita ja rakkausromskuja saa halvalla kirppareiltakin, mutta muunlaiset on kyllä haettava kirjastosta tai ostettava itse. Onneksi on kirjasto ja mahdollisuus kaukolainaukseenkin.

      Poista
  6. Eikä! Olet lainannu Lintukansan pojan! Luulin, että se on ihan historiaa minun lapsuudestani. Löytyy vielä mökin kirjahyllystä.
    Aika kunnioitettavan pinon olet muutenkin hamstrannut! Miäkin luen melkein päivittäin, mut paljon vähemmän. Nytkin on yksi kirjaston kirja lainassa ja jouduin sen just uusimaan, kun kuukaus alkaa olla menny. Kirja ei oo vielä puolessakaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän siitä kirjasta mainitsit kommentissasi ja hetihän minun piti laittaa se kirjastoon tilukseen. =) Vielä löysivät jostain. Monia vanhoja kirjoja on sieltäkin jo hävinnyt.
      Kyllä minäkin välillä joudun uusimaan lainojani ja onneksi se käy helposti netin välitykselläkin.

      Poista
    2. En meinannu silmiäni uskoa, kun näin tutun selkämyksen tuolla pinossa :)

      Poista
    3. Sait sen kuulostamaan niin mielenkiintoiselta että pakko se nyt on lukea =)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. No on vähäksi aikaa ja jos nämä loppuu niin omassa hyllyssä on vielä monta lukematonta opusta. Parhaita voi lukea vaikka uudestaankin.

      Poista
  8. Minäkin olen kirjojen suurkuluttaja, varsinkin dekkareitten. Onhan sinulla taskulamppu, jos ne sähköt menee!!! Jänniä lukuhetkiä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkeen on varauduttu ;) Minulla on otsalamppu ja muutama ledlamppu, kyllä niillä jonkun aikaa pärjää.

      Poista
  9. Dekkareita tulee itsekin luettua eniten ja seuraavaksi sitten sellaista rakkaushömppää :) Onpa hauska nimi kirjalla, kerro sitten oliko hyvä!
    Ihanaa tiistaita sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dekkareita luen nukkumaan mennessä ja välillä sitten meneekin aamu 5-6:teen kun ei raaski lopettaa kesken. Eipä se ole eläkeläisellä niin väliä milloin nukkuu. =)

      Poista
  10. Siinä onkin lukemista. Kirja päivässä pitää virkeänä. Tykkäätkö äänikirjoista? Ne on kivoja kuunneltavia kun tekee käsitöitä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti en tykkkäis, en ole vielä kokeillut. Katson yleensä telkkaria samalla. Poika kuuntelee äänikirjoja kun ajelee kolme tuntia suuntaansa mökilleen viikonloppuisin.

      Poista
  11. Lukeminen on minullekin tärkeää, haen kirjastosta vähintään kerran viikossa lisää luettavaa. Onneksi meidän kirjastoa ei suljettu nyt kuten keväällä, on vain rajoituksia hieman, mutta normaalit aukioloajat. Keväällä jouduin turvautumaan äänikirjoihin, mutta ei äänikirjat vedä vertoja oikealle kirjalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa elämä tyhjempää jos ei osaisi lukea, tunnen Turkissa semmoisiakin ihmisiä. En minäkään oikein välitä niistä äänikirjoista, silloin ajatukset harhailevat muihin asioihin.

      Poista
  12. Hyvin olet varautunut. Eiköhän tuo pino riitä, tietysti sillä edellytyksellä ettet lue kirjoja jo ennen joulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari on tullut jo luettua, mutta onneksi vielä ehtii varastoa täydentää ;)

      Poista
  13. Kyllä niin mieleni hyvitin minäkin kirjastossa. Ei ole joka maassa näin hienoa laitosta. Mulla menossa Tommi Kinnusen kirjat. Luin yhden niin heti oli haettava kaikki muutkin. Neljäntienristeys on aivan huippu, Kuusamo-juttua, samoin tämä viimeisin Ei kertonut katuvansa. Muistatko mitä dekkareita lukevista ihmisistä sanottiin. Ha-ha-ha, sinä ja Manu ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan. On meissä Manun kanssa edes jotain samaa =D =D =D

      Poista