torstai 31. maaliskuuta 2022

Voihan kettu

🩊  MinĂ€hĂ€n pyrin tekemÀÀn mitĂ€ pyydetÀÀn ja kun kettuja on pyydetty , niin kettuja syntyy. 


🩊🩊 Ja lisÀÀ kettuja ettei malli pÀÀse unohtumaan.


🩊🩊🩊 VielĂ€ muutama vihreĂ€-asuinen kettu



Olen vĂ€hĂ€n ylpeĂ€ kun paikallinen gallerianpitĂ€jĂ€ pyysi korillisen kettuja galleriaansa. SiellĂ€ ne nököttÀÀ  taidekĂ€sitöiden seassa, minun kettuseni. đŸŠŠ SiispĂ€ minĂ€ jatkan kevĂ€ttĂ€ virkkaamalla lisÀÀ kettuja.

Laitoin kuorittuja auringonkukansiemeniÀ ikkunani alle ja nyt siinÀ kÀy pitkÀsti yli kymmenen mustarastasta ruokailemassa. Kaunista kevÀtmusiikkia ja Ahududulle viihdyttÀvÀÀ lintutelkkaria.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Villi viidakko terassillani


Ihmettelin kun olin laittanut terassilleni talipalloja telineen tÀyteen ja seuraavana aamuna niitÀ ei ollut yhtÀÀn. Joku oli repinyt pohjan telineestÀ ja vienyt joka ikisen pallon. Liekö supi tai kettu, minkÀÀnlaisia jÀlkiÀ ei nÀkynyt kerstehangella. Molempia kuulemma liikkuu ympÀristössÀ.

(kuva netistÀ)

Naapurin terassille puolestaan oli ilmaantunut pikkulinnun jÀÀnteitÀ. EpÀilyt tietenkin kohdistuivat meidÀn Maija-kissaan joka ulkoilee öisin. NÀin nyt yhtenÀ pÀivÀnÀ kun varpushaukka kökötti terassini pensasaidalla. YhtÀkkiÀ se syöksyi naapurin puolelle ja niin taisi taas yksi pikkulintu pÀÀstÀ tiensÀ pÀÀhÀn. Ilmankos linnut syöttöpaikalla ovat vÀhentyneet. EihÀn ne uskalla tulla kun pedot niitÀ vaanii siinÀ.


Nyt muuta asiaa. 
TyttĂ€rellĂ€ni on toinen korva kuuro ihan syntymĂ€stĂ€ asti. EnhĂ€n minĂ€kÀÀn meinaa aina muistaa kummalla hĂ€n kuulee, vieraista puhumattakaan. Nyt hĂ€n löysi avun siihen pulmaan. sopivat hopeiset korvakorut. Kuulevaan korvaan yes ja toiseen no. Ei tarvitse kysellĂ€ enÀÀ, sen voi lukea korvista. NĂ€ppĂ€rĂ€ oivallus.😁

PĂ€ivĂ€ pitenee, ihanaa. PitĂ€isköhĂ€n ruveta ulkoilemaan ja ottamaan aurinkoa kasvoille.🌞

 

keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Koko mummo


Laitampa nyt sitten kuvan kokonaisesta mummosta eikĂ€ vain palasia. đŸ˜Š 70v tuli tĂ€yteen ja sen kyllĂ€ huomaa, on niin haalistunut mummeli. Tapani mukaan en pitĂ€nyt minkÀÀnlaisia juhlia ja narrasin tutuillekin ettĂ€ olen matkoilla kohti etelÀÀ. Olinhan minĂ€, kĂ€vin etelĂ€n suunnassa parin kilometrin pÀÀssĂ€ ruokakaupassa.😊

TytĂ€r oli kuitenkin seuranani ja vĂ€hĂ€n paremmin herkuteltiin. Kukkia ja lahjojakin tuli. TĂ€ssĂ€ pojan perheen lĂ€hettĂ€mĂ€ upea kukkalĂ€hetys ja bonuksena kukkalĂ€hetti lurautti vielĂ€ laulun oviaukossa. 

Nyt kevÀtaurinko paistelee ihanasti ja elÀmÀ jatkuu entisellÀÀn. MitÀpÀ tÀssÀ muutakaan.

 

perjantai 11. maaliskuuta 2022

MistÀ on vanhat akat tehty ?

Kuva netistÀ

 Miten on mahdollista ettĂ€ peilin ohi kulkiessani minua katsoo sieltĂ€ vanha akka. KuusikymppisenĂ€ tunsin olevani vielĂ€ keski-iĂ€ssĂ€. Nyt on pyörĂ€htĂ€mĂ€ssĂ€ seittonen alkuun ja tunnen olevani vanha, vanha, VANHA. Miten voi yksi numero vaikuttaa nĂ€in paljon.


Niin, mistĂ€ on vanhat akat tehty. 
Harvenevista harmaista hapsista 


SilmĂ€n alla riippuvista  pusseista

Huonoista hampaista ja roikkuvista leukaperistÀ. NiistÀ on vanhat akat tehty.

Isosisko patistaa koko ajan: " Nyt kyllĂ€ vĂ€rjÀÀt hiuksesi ja laitatat hampaasi kuntoon". Vaan kun ei meikĂ€lĂ€isen elĂ€ke riitĂ€ kaikkeen. Pakko on tehdĂ€ valintoja. Haluanko istua kotona yksikseni peilin edessĂ€ ihailemassa vĂ€rjĂ€ttyjĂ€ hiuksiani ja kauniita hampaitani ?  Vai haluanko matkustaa EtelÀÀn lomalle vanhan nĂ€köisenĂ€ ja rumana ?

Helppo valinta......lomalle. Matka ensi kesĂ€ksi on varattu jo marraskuussa ja sÀÀstökamppanja aloitettu. Onneksi kaupoissa on nykyÀÀn noita halpoja poistomyyntejĂ€ ja niitĂ€ hyödynnĂ€n parhaani mukaan. Vaatteet kirppareilta ja ruoka poistohyllyiltĂ€,  hyvin saa sÀÀstettyĂ€ nyt kun olen ollut sen puolitoista vuotta tupakoimattakin. 


Toiset osaa vanheta ja harmaantua kauniisti. Maija hyvÀ esimerkki. Vanhuus alkaa painamaan, mutta katti senkun kaunistuu.

Luvassa kevÀisiÀ aurinkoisia pÀiviÀ, nautitaan niistÀ.