maanantai 18. tammikuuta 2021

Syyskauden öljyvärityöt



Nyt kun ei kesällä päästy reissaamaan, niin tein ikävän lievitykseen edes maisemataulun seinälleni.

Olemme tyttären kanssa käyneet muutaman kerran Turkissa Dalyanin suistoalueella Kilpikonnarannalla. Matkalla sinne voi jokiveneestä ihailla näitä Lyykialaisten hautoja. Turkissa on todella paljon säilynyt vanhoja raunioita ja nämäkin haudat ovat ajalta  400 eKr. 

Koulussa aikanaan luettiin jotain lyykialaisista, mutta eihän se silloin kiinnostanut. Nyt kun itse on käynyt paikanpäällä tajuaa asian ihan toisella tavalla.


Syyskauden teemaksi opistossa annettii "Valoja ja varjoja". Sen verran vaikea aihe meille harrastelijamaalareille, että olin ainoa joka sen lopulta teki.

Minulla tuli heti mieleeni vuosia sitten näkemäni painajaisuni. Siinä Manalan valtiaat polttelivat rautapadassa meidän kuolevaisten sieluja. Tämä työ ei pääse seinälle, vaan joutuu kaappiin piiloon. 


Käsityörintamalla syntyi Siilisukat  siilien hoitajalle. 7-veikkaa ja Socki-lankaa. Tykkään noista Sockin epätasaisista raidoista ja kuvioitten silmukointi on mukavaa näpräämistä.

Ja mitäkö seuraavaksi ? Sitä samaa, taulujen väsäystä ja sukkien kutomista.
Nautitaan tästä lämpimämmästä viikosta ennenkuin pakkaset taas palaavat.



 

20 kommenttia:

  1. Upeita töitä olet tehnyt. Upeita värejä noissa tauluissasi ja pidän eritisesti tuon ylemmän taulun tunnelmasta ja väreistä. Voimallinen myös tuo alempi maalauksesi. Ja oi oi noita siilejä. Minä ruokin siilejä ja ne ovat aivan ihania tuhistessaan kun syövät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylempi taulu ei ole luonnosa ollenkaan noin tunkkaisen värinen, valoakin löytyy. Kameralla en onnistunut oikein tallentamaan.
      Meidänkin pihapiirisä piipertää kesällä siilejä ja tuleehan niitä ruokittua, vaikka yksi purikin kerran minua varpaaseen niin että veri vaan valui. =)

      Poista
  2. Kauniita maalauksia olet tehnyt,syvyyttä,ja erittäin puhuttelevia:
    Hyvin mielenkiintoiset aiheet,Varjoja ja valoja..minulla näin päin
    Suloiset sukat.
    Uusi vuosi...ja uudet aiheet niin kutomisessa kuin taiteessa....😷
    Hyvää viikkoa!,Sude 🤗🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin että olen maalaillut vain kuolemaa. Täytynee ottaa toinen aihepiiri kevääksi.

      Poista
  3. Olet saanut painajaisen pois mielestä siirtämällä sen tauluun.
    Puhuttelevaa taidetta molemmissa teoksissa.
    ASioita on vaikea hahmottaa ennen kuin näkee ja kokee.
    Mitenkäs Sude sen lukemisen kanssa? Joko olet saanut kirjapinosi luettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enää se painajainen ei muuta kuin naurattaa, kun tuttavat ovat kauhistelleet tauluani.
      Ennen joulua haetusta kirjapinosta on kaksi enää lukematta ja tänään juuri hain uuden pinon. Onneksi meillä voi netissä varata kirjoja ja sitten hakea kirjastosta. Eihän tässä mitään hätää kun on netti.

      Poista
  4. Olen nähnyt livenä useamman kerran nuo kallioon tehdyt haudat. Hienosti olet ne maalannut! Alemman taulun hahmot tulisivat varmasti uniin jos taulu olisi seinällä. Sukat ovat suloiset!!!
    Lämpöistä (ainakin sisällä) alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkissa noita antiikinajan raunioita onkin melkein joka kylässä eikä niihin voi olla törmäämättä. Onhan se jännä ajatus kulkea samoja kiviä pitkin kaksi ja puolituhatta vuotta sitten eläneitten ihmisten kanssa.

      Poista
  5. Hyvää taidetta ja todella hienot sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taide on liian voimakas sana näihin. Harrastuksen tuotoksia, ei muuta. Sukkia saa kehua, niistä tykkään itsekkin =)=) =)

      Poista
  6. Olin tänään puolitoista tuntia ulkona ja ei kyllä ollut lämmintä, vaikka aluksia ajattelin, että kiva kun ei ole enää niitä kovia pakkasia :) Varpaat vieläkin jäässä. Pitää varmaan lähteä suihkuun lämmittelemään.
    Upeita maalauksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommaappa rollaattori. Sitä kun työntelet lumisilla teillä niin kyllä tulee hiki kovemmillakin pakkasilla. Ainakin minulla tulee. Selkä märkänä palaan aina kaupasta, mutta on se muuten kätevä kun ei tarvitse kantaa painavia kasseja.

      Poista
  7. Nyt siskoseni, iloisia värejä tauluihin, loppuu se synkistely! Kevät on tulossa ja rokotteet. Kyllä tässä usko meinaa loppua varmaan monella. Vuosi kärvistelty korona eristyksessä. Matkoja ei uskalla tilata vieläkään. Jospa kesällä jo vois... Muista iloita siitä, ettei korona ole iskenyt, ja siitä että sulla on kiva, fiksu tytär, hauska kissa ja ystäviä💕🧚‍♀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai ei uskalla =)Viime kesänä kun peruivat meidän matkan niin varasin heti uuden ensi kesäksi, elokuun lopulla mennään jos vain päästään. Vietetään Eminen 30v. juhlat siellä.
      On minulla tulossa värikkäitäkin tauluja, kunhan ei kovin vaan olis pakkasia että pääsen maalaamaan. Huonolla kelillä ei pääse rollaattorilla.

      Poista
  8. Ja lisäksi sulla on fiksu, menestyvä poika ja hänen perhe, huipputyyppejä�� On tosi paljon mukavia asioita. Ja sinä olet Taiteilija, isolla isolla T llä❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä, kun vain näkiskin joskus. Tyttöjä en ole nähnyt pariin vuoteen ja Samu poikkee vain jouluna ja äitienpäivänä. No, en valita en. Voisinhan minä tietenkin itse hypätä linja-autoon ja mennä käymään.
      Tuntuu että nuo käsityöt on enemmän mun juttu. Niitä voi näprätä tässä kotosallakin kun olen niin laiska mihinkään lähtemään nykyään.

      Poista
  9. Maisemassa on etelän lämpöä. Komealla paikalla ovat lyylialaisten viimeiset leposijat.
    Aika sykähdyttävän teeman otit valoihin ja varjoihin. Toivoa sopii, että Manalan valtiaiden padassa kuolevaisten sielut puhdistuvat ja sinä näet kauniinpia unia. Meillä taidepiirissä esitellään jokin tekniikka, mutta yhteistä aihetta meillä ei yleensä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei juurikaan opeteta mitään tekniikoita , annetaan vaan jokin aihe jos kiinnostaa tehdä. Jokainen tekee millä huvittaa ja mitä huvittaa, osa vesiväreillä ja kuka milläkin. Opettaja sitten neuvoo kun tarvitsee apua. Meillä se on enemmänkin semmoinen kokoontuminen yhteiseen harrastukseen ja ihan mukavaa ainakin minusta.

      Poista
  10. Taitavat kätesi loihtivat kaikkea kaunista! Silmukointi vaatii kyllä taitoa, kuten maalauskin. Molemmat tuovat iloa ja valoa elämään.

    VastaaPoista
  11. Niin söpöt siilisukat. Ja nuo maalaukset on niin taattua Sude-tyyliä.

    VastaaPoista