lauantai 18. huhtikuuta 2020

Kansalaisopiston näyttely ja muuta höpinää


Jos ketä kiinnostaa, niin tästä pääsee katsomaan Jyväskylän kansalaisopiston näyttelyä 2020 ihan omalla sohvalla istuen. On siellä muutama minunkin maalaama taulu. Jos muualla on samalaisia näyttelyjä, niin olisi kiva jos laittaisitte linkkiä kommentteihin. Mukava olisi katsoa mitä toiset ovat puuhailleet talven aikana.


Kotona on tullut vain virkkailtua. Minulla tahtoo tulla aina näitä klooneja, mutta nyt on apinat ja Viirut vähäksi aikaa tauolla.  Jotain muuta kloonattavaa välillä.;)

Se Tauti ei ole vielä iskenyt, mutta iski niin kova sylkirauhasentulehdus, etten pystynyt syömään pariin päivään. Pakko oli jo turvautua lääkäriin ja nyt syöminen taas sujuu. Ompahan sitten tullut mässytettyä ihan liikaakin, vuorotellen suolaista ja makeaa. Yön hiukopalaksi paistoin vielä kolme banaania ja vaniljajäätelöä päälle. Oli muuten syntisen hyvää, tulee varmasti tehtyä toistekin. Jokohan minun kalorivajeeni olisi tullut täytettyä ;D


  
Piti siivooamani pääsiäiskoristeet pois, mutta aivan selvästihän tuossa lukee että kissanlaatikko. Ei sitä raaskinut poiskaan ottaa, vaan on etsittävä joku toinen laatikko. Kyllä Ahududu tietää.


Uuden ison telkkarin takia jouduin siirtelemään huonekaluja ja tyhjentämään kirjahyllyjä. Kyllä kannatti. Se etsimäni "hyvässä tallessa" olikin siellä. Löytyi m.m. 10 vuotta sitten siskoltani saamani nimipäiväkortti rahoineen. Rahan arvo on tainnut jo melkoisesti laskea tänä aikana, mutta vielä sillä jotain kivaa saan itselleni. On tainnut muisti olla heikko jo silloin 10 vuotta sitten ;)


Tosi vanhoja valokuviakin löytyi  "tallesta". Oikea sukukuva, paappa lapsineen ja lapsenlapsineen. Minä olen tuo alarivin käkkäräpää. Ihana löytää tämmöisiä aarteita.

Nautitaan  nyt kevätauringosta ja pysytään terveinä, eikös joo. 

26 kommenttia:

  1. Kylläpä löysit ihania löytöjä :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään kannattaisi siivota kirjahyllyjä vähän useammin ;)

      Poista
  2. Kannattaa aina välillä järjestellä, koskaan ei tiedä mitä kaikkea omistaakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin, meiltä ainakin löytyy yllätyksiä. Kunhan innostuisin joskus ulkokomeroa siivoamaan niin siellä niitä vasta olisikin =)

      Poista
  3. Hyviä löytöjä! Ja Viirut ovat tosi sympaattisen näköisiä. Kuinka hellyyttävä pörröpää!
    Aurinkoista lauantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran olen löytänyt 100 markkaa alushousulaatikosta =D Näitä "hyvässä tallessa" paikkoja kun on niin monenlaisia =D

      Poista
  4. Ihania nuo löytösi. Upea tu vanha valokuva. Ihanuuksia olet kloonannut ja virkkaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuon kuvan otosta ole kuin 65 vuotta, joten en oikein muista sitä. Kaikki serkkuni kuitenkin tunnistan tuosta vielä.

      Poista
  5. Kaikki kehuu nyt noita paistettuja banaaneita, niin minunkin piti kokeilla! Just äsken paistoin ja syötiin. Mietin, millloin ne on valmiita..alkoivat ruskettua niin ehkä silloin? Heitin vielä pannulle vähän kaurahiutaleita ja sokeria.... koko komeus jäätelön ja kahvin kera ;D
    Jos ei ala närästää, niin paistan toistekin. Olen laittanu banaanin boikottiin ton närästyksen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä paistoin miedolla lämmöllä kannen alla niin kauan että olivat ihan lötköjä. En tiedä mikä se oikea tapa olisi, mutta hyvää oli noinkin. Kuuma bansku ja kylmä jäätelö, nams.

      Poista
  6. Kokeilepa joskus lisätä banaaniviipaleita broilerikastikkseeseen. Sit liraus kermaa, vähän curryä ja avot - ihan kuin ulkomailla olis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvosta, tuota täytyy kokeilla ensi kerralla. On varmaan hyvää. Yleensä lisään hunajaa, mutta siihenkin makuun alkaa jo kyllästyä.

      Poista
  7. Kävin näyttelyssä. Todella hienoja töitä ja kuvia. Teillä on monipuolinen valikoima kursseja. Kiitos, näin pääsin minäkin käymään hienossa näyttelyssä. Ihastuin moniin töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jyväskylän kaupungissa on monipuolinen , mutta meidän pikku kylällä ei ole kuin muutama kurssi. Bussien kulku on niin harvassa illalla ettei sinne tämmöinen autoton pääse. Savityöt kiinnostaisi, mutta kun ei täällä ole.

      Poista
  8. Kävin heti taidenäyttelyssä ja ilman nimeäkin olisin bongannut sinun taulusi. Oli paljon kauniita tauluja tuolla.
    Olipa hyvä siivouslöytö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta mukava kun näkee nyt noitten toistenkin ryhmien töitä. Meidän kylän ryhmästä ei ollut kuin kolme laittanut töitään.

      Poista
  9. Kissamaisen kauniita,viiiiruja;))
    oho!,mikä löytö,,,nyt pengot kaikki laatikot:))...tiiä mitä aarteita löyät!
    ja heti miten ilimotat meille,eikö!!!:)))))
    Suloinen pörröpää:)
    Ja tämä näyttely limkki on parasta!,kotituolilta noin monipuoliseen taide/käsityö/tekninen.puutyöt.ym....KIITOS Hyvä-Ystävä!
    (apua Väinö tuossa vieressa nukkuu ja piereksii,kananmunapieruja;),lapsen kananmunapäivä aina lauantai:)
    Taitava moni -Taidokas,olet!!!
    Mukavia aarteen-etsintä touhuja .Sinulle,Sude:)
    ÄLÄKÄ OTA KILLIN LAATIKKOA!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kyllä hommia riittää nyt karanteeni-aikana kun pengon kaikki jemmani. Lisää rahaa ei kyllä taida löytyä, mutta muita aarteita ;) Ahududu on innolla mukana hommassa ja kiikuttaa pieniä tavaroita uusiin piilopaikkoihin =D

      Poista
  10. Huh, kirjahylly syö monia juttuja, joten kannattaa sitä välillä penkoa (siivotakin). Hyvä kun löysit ajoissa, jotta raha on vielä käypästä. :))
    Voi että suloisia nuo Viiru-kissat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjojen ja korttien käyttäminen kirjanmerkkinä ei taidakkaan olla niin hyvä idea ;) Kirjaston kirjat muistan kuitenkin aina puistella ettei niiden väliin jää mitään.

      Poista
  11. Hei sisko, katoppa vielä tarkemmin sitä kirjahyllyä, jos sielä ois yllätyksiä enemmänki. Muistakko ku kerran löyty 50€ jonka olin antanu synttärilahjaks? On teillä mahtavia taiteilijoita kansalaisopistolla! Ihan ammattilaisen töitä eräskin kissanainen. Mää kyllä tykkäsin siitä vannepojasta enemmän. Se on kaunis kuva turkkilaiselta maaseudulta missä lapset keksivät tekemistä vaikkei oo mitään nykyajan hömpötyksiä niinku esimps tietokonetta, älypuhelinta. Oot Taiteilija isolla T:llä. Vähänkö oon ylpeä siskostani. Toi kuva meidän lapsuudesta on luonnekuva meistä kummastakin..hihihi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tulee pengottua kirjahyllyt kun jouduin nostelemaan kaikki tavarat lattialle hyllyjä siirtääkseni (ovat vieläkin lattialla) ;) Ahududu auttaa kovasti piilottelemalla paremmin uusiin paikkoihin.
      Ajattelin ihan samalla lailla siitä kuvasta, se on hauska kuva =D

      Poista
  12. Joo kevätauringosta nautitaan ainakin täällä!
    Kannattaa aina väliin penkoa kaappeja ja hyllyjä, kun ei tämän ikäinen ihminen enää muista, mitä kaikkea on tallettanut. Sinullahan tosin on vielää aikaa minun ikääni.
    Sinä muuten olet säilynyt saman näköisenä kuin tuossa kuvassa olet, niin söopönä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin olen vieläkin saman näköinen, naama on samallalailla kurtussa vieläkin..... tai jälleen taas =D

      Poista
  13. Huonosta muistista on joskun iloa, kun käy noin että kirjahyllystä löytyy sinne hautautuneita aarteita. Melkoisia aarteita on myös kansalaisopiston näyttelyn työt. Ei voi muuta kuin ihailla ihmisten taitoja. Meillä ei onneksi kukaan (=isäntä tai koira) tunkenut pahvilaatikkoon, kun siivosin pääsiäiskoristeet pois, olis laatikon saumat ratkenneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisillä on paljon salattuja taitoja, kun vain on aikaa käyttää niitä, eläkkeellä on =) Huonosta muistista tosiaan on iloakin. Aarteita löytyy ja ne huonot asiat on parempikin unohtaa.

      Poista