lauantai 14. maaliskuuta 2020

Voi tätä coronahysteriaa

(Kaikki kuvat netistä)

 Onhan tämä corona vakava tauti, en sitä kiellä. Itsekkin riskiryhmään kuuluvana olen ihan tyytyväinen nykyisiin rajoituksiin ja kannatan niitä. Joillakin tämä vaan tuntuu nyt menevän vähän liiallisuuksiin . =)



Minulla on tänään synttärit ja ajateltiin tyttären kanssa pitää herkuttelupäivä sen kunniaksi. Vaan eipä kehtaa tytär nyt tulla linja-autolla. Hänellä on viikon verran ollut ihan tavallinen pieni yskä. Arveli, että jos hän bussissa vähänkään yskäisee niin koko autollinen on heti paniikissa ja sehän häntä nolottaisi. Herkutellaan nyt sitten joskus myöhemmin.


Naapuri meni pihalla ohitseni avaamattoman keksipaketin kanssa ja kysyi uskaltaisinko minä syödä niitä vai heittääkö hän ne roskiin. Kysyin että mikäs niissä on vikana. "No kun ne on tehty Belgiassa, eikä sitä tiedä mitä ne on niihin laittanut". Voi hyvät hyssykät. Minä söin ne ihan hyvällä halulla enkä kuollut niihin =D



Torstaina huomasin että vessapaperi ja kissanhiekka ovat ihan lopuillaan. Eihän siinä auttanut kuin lähteä iltaa vasten kaupalle. En meinannut silmiäni uskoa kun näin ne tyhjät hyllyt. Onneksi kotona oli vielä rulla vessapaperia ja kaupasta nappasin viimeisen kissanhiekkapussin. En oikein ymmärrä miksi ihmiset hamstraa esim. vessapaperia. Onneksi poika ajaa sunnuntaina ohi mökkireissullaan ja lupasi tuoda säkillisen vessapaperia Helsingistä. =D Ei tarvitse minunkaan pelkällä sormella pyyhkiä =D =D =D


Yritän olla kuin Pekka ja käsiä olen pessyt toooosi ahkeraan. Eiköhän tästä kesään selvitä. ;)

40 kommenttia:

  1. Paljon onnea ja iloa <3 Minusta nämä rajoitukset ja ohjeistukset sekä sun muut ovat hyvä juttu. Näkökulmani on myös riskiryhmäläisen näkökulma :) Ei olisi jäänyt minultakaan keksit syömättä :D Hyvää syntymäpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin näitä rajotuksia kannatan juuri riskiryhmään kuuluessani, mutta joillakin se näyttää menevän jo ihan överiksi. Ei tässä maailmanloppua kuitenkaan ole tulossa =)

      Poista
  2. On kyllä hauska kuva kissoista! :D Ei oo mullakaan toilettipaperia liikaa, siis on tarpeeksi. Yksiöön ei mahdu niitä jättisäkkejä. Aattelen noista ruuista, että ne on kuitenkin tehty jo ennen Tätä epidemiaa, joten syöpi vaan.

    Paljon Onnea! Aattelen tehä itekki vähän herkkua, kun on tortutaikinaa vielä, niin paistan ja täytän hillolla ja kermavaahdolla, nam :) Pakastinta pitää tyhjentää, kun on niin täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ovat ekologisia, ei tuhlaa luontoa vessapapereilla =)

      Poista
  3. Paljon,Paljon Onnea!!
    ...ei syytä panikkiin....
    keksit ois hävinny vähin äänin:)
    "tämmönen jäte-joonas joka on koottu kaikista ylijäämä muruista..ei kestä keuhkojen vajaa toimintaa ..mutta minäpä suojaudun kylillä ja linnottaudun kotio!:))
    Pikään 20 vuotta jo Pekan ohjetta noudatettu!!
    Kiitos ihanasta,hauskasta,mutta myös asiallisesta tarinasta!!
    NÄIN VIRTUAALISESTI VOIN LÄHETTÄÄ lÄMPÖISEN halauksen..tuliko perille;)
    Mukavaa juhlaviikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin vähän varon, mutta en ole sortunut mihinkään paniikkimielialaan. Synttäreilläkin kävi kaksi vierasta, jotka komensin ensimmäiseksi vessaan pesemään kätensä =D

      Poista
  4. Paljon Onnea Sude! Harmi, ettei tyttäresi tullut...mutta ymmärrän häntä kun minulla on ollut nyt allergista nuhaa ja allergista yskää, niin tuntuu että jos yskii niin kaikki pelästyy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallista flunssaakin on nyt liikkeellä, mutta turha säikytellä muita ihmisiä yskimällä bussissa =)

      Poista
  5. Onneksi olkoon synttäripäivänä !
    Ihan turhaa hysteriaa ihmisissä, yksi mummo sanoi että onko maailmanloppu tulossa kun ihmiset hamstraa kaikkea, jos ei ole nettiä eikä telkkaria ei tuostakaan hysteriasta mitään tiedä, eduskunta tuhlaa nyt rahaa lähettämällä jok ikiselle suomalaiselle tietopaketin viruksesta, netissä on kyllä tietoa, mutta se mummo, miten sille käy kun se lukee sen tietopaketin.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää meilläkin muutama naapuri olevan jo ihan paniikissa vaikka asutaan täällä pikkukylällä, johon se tauti ei nyt vielä ainakaan ole iskenyt.

      Poista
  6. Mukavaa syntymäpäivää (huolimatta siitä, ettei tyttäresi tullut) ja OIKEIN PALJON ONNEA!!! <3
    Itsekin mietin juuri kirjoittavani samasta aiheesta, mutta joo. Ehkä pienennän "infodemiaa" kommentoimatta enempää. (Huom. toi oli vitsi)
    Nimim. "enhän mä tupakoitsijana yski, enpä"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin räin oikein kunnolla tupakka-yskää aamuisin, mutta sen ei pitäisi tietojeni mukaan tarttua ;D

      Poista
  7. Onnea syntymäpäivän johdosta.
    Kissat ovat olleet aina aikaansa edellä. Miten usein ne pesee käpäliään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissathan ovat niin siistejä. Tassut pestään aina ruokailun jälkeen ja pylly kakkimisen jälkeen. Sen jälkeen mennään nuolemaan emännän naamaa =D

      Poista
  8. Hyvää syntymäpäivää Sude, lämpimät onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka tällä iällä ei enää niin viitsi synttäreitä pahemmin juhlia.

      Poista
  9. Synttärionnittelut! Kyllä ne herkut ehtii sit myöhemminkin, oisko noita enää kaupasta saanutkaan;)
    Jaa-a, noinkohan säkillistä veskipaprua saa täältä stadistakaan kun tyhjiä hyllyjä vaan on näkösällä. Kohtahan nuo taas täyttyy kun kuljetukset kerkii. Eihän se mihinkään lopu.
    Hyvä tuo kissojen pesuhetki, oikein osuva kuva tähän päivään.
    Pidä itsesi terveenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on poika töissä firmassa joka välittää tarvikkeita ravintoloille ja sairaaloille. Kyllä sieltä yksi vessapaperisäkki joutaa mummollekin =) Käsidesit ja muut semmoiset menevät nyt ensisijaisesti terveydenhoitohenkilöstölle ja se on minusta aivan oikein.

      Poista
  10. Synttärionnea, Sude! Saapasmaassa asuva tyttäreni tuli kolme viikkoa sitten hoitamaan Suomen asioitaan ja on nyt sitten juuttunut tänne ja ihan terveenä. Onneksi tänne. Saapasmaasta saamme päivittäin kaikenlaisia uutisia. Sosiaalisesti elävälle kansalle tekee tiukkaa kaikenlaiset rajoitukset. Meillä täällä maalla ei edes huomaa hysteriaa. Kävimme päivällä kaupassa, jossa oli kaikkea muuta paitsi KANAA! Kunhan korona hiipuu, on mielenkiintoista nähdä, miten elämä on muuttunut. Vai onko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän maailmasta tavara lopu. Se minusta oli erikoista että kissanpissahiekkakin oli lopussa. Poika kertoi että maailmalta ei enää saa käsidesiä, mutta on Suomessakin tehtaita missä sitä valmistetaan. Niillä olisi kyllä ainetta, mutta ei ole pulloja mihin pakkaisi, ne kun tulee muualta maailmassa.

      Poista
  11. Paljon onnea!! Jaahas voi olla vaikeeta kai saada Hesastakin sita paperia. Mutta mitas sita Suomessa tarvii kun on ne kasisuihkut joka vessassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhteilla, suhteilla, sillä sitä vessapaperia saa =D Ja ainahan voi hakea kiven pihalta ja kaapia sillä pyllyn puhtaaksi. Huuhtaisee vaan puhtaaksi seuraavaa käyttökertaa varten. Kiveä ja tikkua ne ennenvanhaankin käyttivät arabimaissa. Kunhan muistaa käyttää vasenta pyllynpyhkimiseen ja oikeaa syömiseen niin ei ole mitään hätää ;D

      Poista
  12. Onnittelut!
    Tota kissanhiekan katoamista en ollukaan vielä kuullu ;D Onkohan joku alkanu käydä hiekassa, kun paperit on loppu ;D
    kyllä tää aika hulabaloota on. Toivottavasti menee nopeesti ohi ja rauhottuu tilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissanhiekka on tärkeämpää kuin vessapaperi. Jos ei ole hiekkaa, niin käyvät vaikka sängyssä pissillä. =) Siitäkin on kokemusta .

      Poista
  13. Sanoit tuossa että ei ole pulloja mihin laittaa käsidesiä, näin uutis sivuilla kuvan ja jutun että sitä aletaan pullottamaan kaljapulloon, monikohan tenttu-ukko juo sitä.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myydäänköhän niitä sitten sixpackinä, on hamstraajien helpompi kantaa kotia ;D

      Poista
  14. Harmi, että tyttäresi ei päässyt synttäreillesi. Ymmärrän nuo hänen tunteet. Itse olen kohta viikon ollut lähes äänetön ja vähän yskäinen ja kyllä olen saanut pahoja katseita osakseni.
    Onnea vielä tätäkin kautta ja ihanaa iltaa sinulle. Ai niin, meidän lähikaupoista oli vessapaperit loppu, onneksi osataan käyttää suihkua pepun pesuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt minulla piisaa vessa- ja talouspaperia pitkäksi aikaa kun poika toi ;) ja tytölläkin alkaa yskä hellittämään, että kehtaa nousta linja-autoon. Alkais vaan aurinkokin paisteleen niin mikäs tässä olis ollessa.

      Poista
  15. Täällä saapasmaassa on jo kaksi viikkoa ollut ankarat säännökset miten toimia. Jos ei ole tärkeää menoa niin vietä aikaa kotona. Monet paikat kiinni alkaen kouluista ja missä ei voi pitää ainakin metrin väliä toisiin. Kauppoihin jonotetaan ulkona. Minäkin saan viettää synttärit ilman vieraita, maistuisikohan kakku kissoille? Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän se tuli poikkeustila Suomeenkin, jospa siitä olisi nyt jotain hyötyä. Vähän harmittaa kun en älynnyt hakea kirjastosta tarpeeksi kirjoja lainaa ja nyt kirjastot on suljettu kuukaudeksi ainakin. Onneksi kotona on vielä lukemattomiakin kirjoja, tuleepahan nekin luettua lopultakin.

      Poista
  16. Nyt on vain kotoiltava jos käsketään ja on pidettävä kaikista hyvää huolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täytin vasta 68 niin voin hyvällä omallatunnolla käydä kaupassa vielä itse =) Käsidesipullo on kyllä koko ajan taskussa mukana.

      Poista
  17. ONNITTELUT täältäkin. Tuo kissakuva ja teksti nauratti minua.🐾🐾 Vakavasti otettava tilannehan tämä on. Mutta ei tosiaan tavara kaupasta lopu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä vakavasti otettava asia, mutta siitä huolimatta tänäkin aikana pitää löytää iloa elämään. Synkistely vie ennenaikaisesti hautaan =)

      Poista
  18. Sydämelliset onnittelut sinulle ja halaukset. Kyllä monet ovat ihan hysteerisiä coronan vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet ovat paniikissa, toiset taas eivät välitä varotoimista ollenkaan. Yritän itse säilyttää maalaisjärjen ja välttää turhia riskejä. Eiköhän tästäkin asiasta selvitä.

      Poista
  19. Ensinnäkin myöhästyneet synttärionnittelut!
    Minäkin kannatan maalaisjärjen käyttöä tämän koronan suhteen. Tietenkin pitää karttaa ehdoin tahdoin altistumista tartunnalle ja tehdä voitavansa sen estämiseksi ja noudattaa ohjeita, mutta ei pidä panikoida eikä hysteerisenä hamstrata vessapaperia tai vastaavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hassua miten meidänkin pienessä pihapiirissä ihmiset suhtautuu erilailla tähän tautiin. Osa tekee jo melkein kuolemaa, osa ei piittaa varoituksista ollenkaan (" ei se meihin tartu"). Minä yritän kulke keskiviivaa ja pidän pientä desinfiointipulloa koko ajan mukanani, käytän sitä myös ahkerasti. Kyllä me tästä selvitään. Eihän tämä onneksi meidän eläkeläisten rahantuloon ainakaan vielä vaikuta.:)

      Poista
  20. Kyllä näitä koronia, lintupöpöjä, sarsseja ymym riittää meille kiusaksi. Ei uskoisi näillä tiedoilla ja taidoilla, että tämmöisiä pandemia syntyy. Hirveetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka vuosi jotain, johan näihin alkaa tottumaan.

      Poista