maanantai 13. tammikuuta 2020

Apinatehdas käynnistetty


Nyt näitä apinoita alkaa taas tulemaan. Oikein urakalla nyt virkkailen eikä muuta sitten tahdo ehtiäkkään. Tuttua mallia on mukava tehdä telkkaria katsoessa.


En ollut tyytyväinen kissatauluuni ja kävin loppiaisena sitä korjailemassa. Öljyvärimaalaaminen on siitä mukavaa, ettei tarvitse purkaa vaikka huonoa jälkeä tulisikin. Uutta maalikerrosta vaan päälle ja entistä ehompi lopputulos. Nyt on Maijakin itsensä näköinen ja kuva jää varmaankin tämmöiseksi.



Voi minun kukkiani. Kissojen rakastama kirjorönsyliljakaan ei selvinnyt pimeästä talvesta. Monta muutakin kasvia onnistuin tappamaan. Onneksi sain tästä talteen pistokkaita, jospa vielä saisin uuden kasvin kissoille kasvatettua.



Talvinen kuva täältä Keski-Suomesta, otettu 12.1.2020. Päijänne lainehtii vielä aivan sulana. Eipä näy pilkki-ukkoja  joita yleensä tähän aikaan vuodesta tuolla istuksii.
Minullehan tämä sopii ihan hyvin. Rollaattorilla pääsee kulkemaan kaupoille enkä hiihtämään ole hinkunut enää vuosikymmeniin.

26 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä apinoita ja soma kissataulu! Minullakin on ikkunalla pari kukkaa vähemmän kuin syksyllä, mutta siitä saan kai syyttää itseäni, sillä kukkien hoidossa on ollut toivomisen varaa. Kas, kun ei pilkkimiehet ole nyt Päijänteelle innostuneet lähtemään. Ihania nuo edellisen päivityksen sisustuskuvat kodistasi, tuli niin kotoisa olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minua viherpeukaloksi ainakaan voi väittää =) Se mitä en itse onnistun tappamaan, sen pistelee kissat suuhunsa.

      Poista
  2. Nuo apinat ovat kyllä sinun "tavaramerkkisi". Ihania! Taulukin on kiva.
    Mahtaa mennä vielä aikaa ennen kun hommaan tänne Omaan Kotiin (ollaan Tupon kanssa käymässä täällä, kun piti taas tulla hakemaan kesken loppuvaa lankaa lisää) viherkasveja. Mutta kyllä niitä vielä tänne tulee, varmasti!
    Toimeliasta alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut kutsuvat minua Apinatädiksi ja kyllähän se minulle passaa =) Sai tilauksen 20 apinaa, joten niitä nyt vähän aikaa. Paras joululahja ikinä :)
      Odottelen että kauppoihin tulisi halpoja viherkasveja ja täytyy yrittää sitten uudestaan kasvatella.

      Poista
  3. No kylläpä lainehtii?!!! Muka tammikuu, pyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olis niin helppo mennä pilkille kun ei tarvitse edes avantoa kairata. Toivottavasti ei nyt sitten ensi kuussa tule jymypakkaset, en tykkäis ollenkaan.

      Poista
  4. Ihania nuo apinasi. Nuo ovat varmasti saajilleen mieluisia. Kaunis myös tuo taulusi. Taidatkin olla monilahjakkuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita jo muutama sata tullut tehtyä ja lisää syntyy niin kauan kuin löydän ruskeaa puuvillalankaa. Ei ole muotiväri, joten ei tahdo saada mistään.
      Niistä lahjoista niin tiedä, mutta eläkkeellä on vihdoinkin aikaa harrastaa kaikenlaista mukavaa.

      Poista
  5. Minä tapoin kaikki orkideat. Meillä oli pilkkikilpailut muistaakseni perjantaina. Muutoin ei pilkkimiehiä ole juuri näkynyt. Syököhän kala nyt huonosti. Taulu on hieno ja kissat kuvien perusteella näköisiä. Ihanan kukkaköynöksen kisulit ovat saaneet kehykseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär ei voi pitää kissoja kotonaan, joten tein hänelle edes taulun meidän kissoista. Nyt on ollut niin pimeää, että mitä kissat eivät ole syöneet kasvejani, niin loput ovat kuolleet muuten vain.

      Poista
  6. Ihana maalaus ja niin söpöset kisut <3
    Kivaa viikkoa sinulle Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä nyt vähän parempi kun korjailin sitä. Maija ei enää ole niin vihaisen näköinen ;)

      Poista
  7. Apinatehtaan superihanat apinat <3 Ja vau, mikä kissataulu! Olet taitava! Ei näytä kovin talviselta tuo maisema. Liikkumisen kannalta on hyvä. Meillä on täällä Kainuussa välillä pakkasta ja välillä lauhaa. Siispä on ihan älyttömän liukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liukasta on täälläkin välillä. Polkupyörällä en uskalla liikkua ollenkaan, mutta onneksi ostin viime talvena halvalla pyöräpotkurin ja neljällä renkaalla on turvallista kulkea, kunhan muistaa jarrutella alamäessä =)

      Poista
  8. Apinat taitaa olla helposti lisääntyvä laji ;)
    Taulu on tosi hieno! Olet taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakaan meillä ei apina ole uhanalainen eläinlaji =)

      Poista
  9. Kamalan vetinen talvi;)
    kauniita apinoita :)9 ja kissataulu on hieno!
    jukupätkä:olet kyllä taitava. sanoisin :monilahjakas:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs tässä on virkkaillessa ja maalatessa kun ei tarvitse enää töihin lähteä. Kyllä tämä aina viinankantamisen voittaa (olen entinen tarjoilija) =D

      Poista
  10. Lankojen värit vaihtuvat näköjään usein, ettei kerkiä vähistäkään langoista neulomaan, sitten ei väriä enää löydy. Etsin tänään juuri loppuneita värejä kahdesta kaupasta, pitää vielä käydä muualtakin jos sattuis löytymään samansävyistä.
    Niin hienot apinat taas ja taulussa on Ahullakin häntä kunnossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tummanruskeaa puuvillalankaa minäkin olen metsästänyt, mutta ei löydy enää mistään kun ei ole muotiväri. Novita saisi ottaa Tenneseen takaisin valikoimiinsa, vastaavaa ei ole kellään langantekijällä.
      Ahududun häntä vispaa jo entiseen malliin. Iso rupi enää muistona.

      Poista
  11. Ihanat Sude-apinat. Ne on kyllä niin hauskoja. Nyt olet kriittinen taulusi suhteen, niin ihana tuo maalaus on. Ja rakas Päijänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itse moittia töitään kun ei muut uskalla. Mitä ne minua pelkää, ihan kilttihän minä olen, ainakin toisinaan ;D Onneksi opettaja uskaltaa aina välillä sanoa että katsoppas nyt uudestaan tuota kohtaa.
      Mahtaa pilkkijöitä harmittaa kun eivät pääse avantoja porailemaan.

      Poista
  12. Täällä tämä apinafani taas ihailee tuotantoasi! Sekä apinoita että kissataulua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jotenkin jumittunut noihin apinoihin ja kissoihin. Pitäis keksiä välillä jotain muuta.

      Poista
  13. Tulee ihan mieleen Pikku Kakkosen Nalle ja Apina noista apinoista. Kivat ja värikkäät. Tykkkään että on välillä erikoisempiakin virkattuja hahmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tykkää ollenkaan tehdä ohjeista, joten aina tulee vähän erilaista kuin muilla ;)

      Poista